Fajne metamorfozy Widać, że nawet buksiki posadzone przy szmaragdach (czyli różne formy)wprowadzają zmiany a jeszcze do tego inny kolor np. bordowy czy żółty, nie wspomnę o cebulowych, zmieniają ogród Ślicznie u Ciebie Ale Ty to pracowita i pomysłowa dziewczyna jesteś
A kulki masz okrąglutkie i naprawdę duuuże
Dziękuję za miłe słowa
A jeśli chodzi o piątek, to powiem Ci,że mój M nawet chciał się ze mną wybrać, ale przypomniało mu się wczoraj,że zaprosił na majówkę znajomych i ... nici z ogniska
Dziękuję za rady
Mój M przypomniał mi wczoraj (bo podczytuje trochę forum i w ogóle zaczął tak się angażować w prace w ogrodzie, dopytywać o rośliny, wymagania glebowe, że o wgłębniku nie wspomnę ... , że aż dziw oj żeby tylko nie zapeszyćNawet był chętny jechać na grilla w piątek, ale przypomniał sobie, że umówił się ze znajomymi na ten sam dzień), że ze 3 miesiące temu sypał "czymś" żeby odkwasić glebę. Muszę więc chyba sprawdzić ph, a dolomit i tak kupię przyda siębo ja też mam sporo mchu w kilku miejscach na trawniku - czy w takich miejscach też radzisz dać dolomit przed posianiem trawnika czy później sypać jak już trawka będzie gęsta?
Miło mi Cię gościć u mnie
Cały czas się zastanawiam nad nasadzeniem donicy przy tarasie - to jest miejsce zacienione - przemknęło mi ostatnio przez myśl żeby dać tam hosty a w drugiej carex ice dance ale nie wiem czy to dobry pomysł?
U nas w sklepach ogrodniczych też są wyższe ceny, grzechem więc byłoby nie skorzystać z takiej okazji
Hosta to prezent od Karoli - nie znam nazwy
A kupiłam jeszcze na wystawie 2 takie hosty:
Dziękuję
Tak naprawdę to najbardziej nie mogę się doczekać trawy w moim ogrodzie - denerwuje mnie już ta ziemia;(, którą przenosimy wszędzie a szczególnie wtedy gdy jest deszczowo czyli dzisiaj
Mam nadzieję, że jutro dopniemy zamówienie materiałów do nawadniania
A tą kredę to będą mieli w ogrodniczym? A ile tego na taką rabatę dać?
Jeśli chodzi o miscanta to wiesz, że u mnie roślin jak na lekarstwo. Chętnie przygarnę
z trzmielin na pniu zrobię kulki, a tuż za nimi będzie wstęga też z niej , na wysokość lawendy, tylko zastanawiam się czy zrobić z nich kulki czy pas przycięty w prostokąt?