Dziękuję za rady
Mój M przypomniał mi wczoraj (bo podczytuje trochę forum i w ogóle zaczął tak się angażować w prace w ogrodzie, dopytywać o rośliny, wymagania glebowe, że o wgłębniku nie wspomnę ... , że aż dziw oj żeby tylko nie zapeszyćNawet był chętny jechać na grilla w piątek, ale przypomniał sobie, że umówił się ze znajomymi na ten sam dzień), że ze 3 miesiące temu sypał "czymś" żeby odkwasić glebę. Muszę więc chyba sprawdzić ph, a dolomit i tak kupię przyda siębo ja też mam sporo mchu w kilku miejscach na trawniku - czy w takich miejscach też radzisz dać dolomit przed posianiem trawnika czy później sypać jak już trawka będzie gęsta?
Fajne metamorfozy Widać, że nawet buksiki posadzone przy szmaragdach (czyli różne formy)wprowadzają zmiany a jeszcze do tego inny kolor np. bordowy czy żółty, nie wspomnę o cebulowych, zmieniają ogród Ślicznie u Ciebie Ale Ty to pracowita i pomysłowa dziewczyna jesteś
A kulki masz okrąglutkie i naprawdę duuuże
Dziękuję za miłe słowa
A jeśli chodzi o piątek, to powiem Ci,że mój M nawet chciał się ze mną wybrać, ale przypomniało mu się wczoraj,że zaprosił na majówkę znajomych i ... nici z ogniska
Teraz juz za późno na dolomit, nie zadziała, teraz jedynie ratuja cie nawozy z opcja "przeciwmchową" ale ja nie bardzo wierzę i nie bardzo widze ich skuteczność...u siebie, a kosztuja niemało...szczególnie jak trawnik duzy to spory wydatek...
Dolomit sypiemy na podmarzniety juz albo zmarzniety jeszcze trawnik, czyli w listopadzie albo w lutym/ marcu.
Obserwuj forum, będę krzyczec głosno kiedy u siebie bede sypac....
Szkoda że Was nie bedzie u Kasi
Lawendowa rabata bedzie sząłowa jak zakwitnie
Buziaki !
Nie straszyć mi tu Małgosiu Reni że to już za późno. Renia, jeśli zakładacie świeży trawnik a ph za niskie to możecie użyć dolomitu pod jednym warunkiem: Zostawiacie to na 2-3 tygodnie zanim dacie nawóz czy to mineralny czy organiczny. Ale phmetr najpierw bo może wcale nie ma potrzeby- trawa to najlepiej na takiej lekko kwaśnej rośnie a wynikiem występowania mchu może być równie dobrze niedostatek żelaza albo... Cień. Powiem ci że ja od północnej strony domu do chyba przestanę walczyć A do lawendy grysik z kamienia wapiennego albo marmur- łatwiej dostępny. Albo jakikolwiek inny kamień który ma zasadowe ph- znajdziesz w necie. Bez paniki
Lawendowa rabata hmm ... nie mogę się doczekać
Przyznam się szczerze, że oprócz pelargonii i aksamitek w donicach, o i jeszcze róż to nie miałam dotychczas innych kwiatów w ogrodzie Jak mi się uda to zmienic to będę z siebie dumna
Buziaki
Nie polecę. Sama zarżnęłam już dwa i muszę kupić nowy. Kiedyś zdecyduję się na taki profesjonalny chyba bo tak stówka do stówki...
No moja córa mówiła że cię kojarzy, a ja nie mam pamięci do twarzy