Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 16:36, 06 mar 2019

Do góry
Dzisiaj u nas cudowna pogoda. Spędziłam trochę czasu w ogrodzie. Posadziłam mój prezent na Dzień Kobiet

Muszę teraz spróbować je zidentyfikować , jak Ktoś ma jakieś propozycje proszę pisać

Oprócz tego przesadziłam trochę ciemierników, żurawek i róż. Wsadziłam do ukorzenienia tamaryszki. Posprzątałam skrzynie na warzywa . Posadziłam też czereśnię do sadziku
Potem chodziłam i podziwiałam wiosnę z aparatem oczywiście

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:30, 06 mar 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

(...) (stojące patyczki to próba ukorzenienia hortensji).

Po roku (zrębki) mają już neutralny kolor

Ile cm nad pączkiem jest cięcie skośne?

A ściółka full wypas!
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:26, 06 mar 2019

Do góry
wiosna, ach wiosna...siły tylko daj

owady, nie wiem czy to pszczoła
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/179/1799353/original.JPG" width="360" height="480" alt="" class="forum-upload" />
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:14, 06 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Wiunia, w druty niesamowicie się wkręciłam równocześnie szydełko, co nie da się na drutach zrobić.
A jeszcze motki kupiłam dla wnusi i ją będę uczyć
Pozdrawki
a tu skończona poduszka wnusia
spodobała mu się nawet, musiałam kieszonkę na słodyczki zrobić

kieszonka, ten żółty kwadracik
on lubi zielony i żółty, więc kolor pod niego
z alpaki zrobiłam

chwost do kręcenia, bo nadal lubi...haft ciut nierówny z imieniem, ale po 35 latach muszę się wprawić

i tył

teraz kończę dla wyjątkowej osoby i potem poduchy na maszynie szyję, najpierw 4 koleżance, potem moje, a potem szyszkowe dzieła.

cos pomyliłam czy to nie na tej miał być czołg???
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:14, 06 mar 2019

Do góry
i widzę kolejne
ciekawe czy kwiat wydadzą

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:12, 06 mar 2019

Do góry
Haniu podpisuję się pod tymi porządkami wszelakimi,z wykonanstwem trochę gorzej. Tak jak Łucja upycham w szuflady, tak jak Agata strusia pędziwiatra udaję Prawda jest taka że ratuje mnie mój M (wszystko skanuje i wrzuca na serwer i w skoroszyty).Jak odchodzi ktoś najbliższy to człowiek i tak nie wie na jakim świecie żyje.
Moja duma

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:00, 06 mar 2019

Do góry
i coś z ogrodu
powoli i u mnie rzeczki krokusów, nierówno, albo za późno byłam w ogrodzie
mam głównie ciemny fiolet, jasny, żółty i dużo bieli w tej okolicy
widać, jak stipy i lawendy ogolone na maksa
może padną i będzie hebe
ta choć cały rok zielona i nic nie trzeba robić

a tu nie wiem skąd, tyle ranników startuje..
chyba, jak od Hani dostałam, nasiona tu sypnęłam??
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:50, 06 mar 2019

Do góry
wiunia napisał(a)
Irenko, podziwiam Twoją formę do działania na tylu "frontach". Podpisuję się pod stwierdzeniem, że robótki na drutach i szydełku odstresowują - to świetna terapia.
Pozdrawiam serdecznie

Wiunia, w druty niesamowicie się wkręciłam równocześnie szydełko, co nie da się na drutach zrobić.
A jeszcze motki kupiłam dla wnusi i ją będę uczyć
Pozdrawki
a tu skończona poduszka wnusia
spodobała mu się nawet, musiałam kieszonkę na słodyczki zrobić

kieszonka, ten żółty kwadracik
on lubi zielony i żółty, więc kolor pod niego
z alpaki zrobiłam

chwost do kręcenia, bo nadal lubi...haft ciut nierówny z imieniem, ale po 35 latach muszę się wprawić

i tył

teraz kończę dla wyjątkowej osoby i potem poduchy na maszynie szyję, najpierw 4 koleżance, potem moje, a potem szyszkowe dzieła.

Mój ogród pod lasem 15:46, 06 mar 2019

Do góry
Wracam z pracy a tu taki widok
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:42, 06 mar 2019

Do góry
HannaR napisał(a)
Śliczna, wiosenna dekoracja.

Coś jeszcze na tarasie wykombinuje na szybko. Na razie zostały mi dwa żonkile i posadziłam je w donicy. Ale zawsze już od razu wiosenniej.

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:40, 06 mar 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
Cudowności

A dziękuję
opitalam kostrzewy i lawendy, z doskoku, raz tu a raz tam

porównanie, golona i nie
na tym odcinku lawendy jeszcze nie cięłam

tu ogolone
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:36, 06 mar 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiosną tego wycinania i czyszczenia jest masa. Widzę jednak że jak burza idziesz

No masa Gosiu, aż pytam emusia, co rok mamy tyle?
Wolno mi idzie, bo ciągle coś innego.
Dziś byłam z wnusią i córą w naszym Narodowym Forum Muzyki, po raz pierwszy. Przepiękny obiekt, świetna akustyka i do tego wspaniały koncert, grupy ,,Wielbłąd", klimaty afrykańskie, bosko.
Póki co w niebieskim, ze stipami, różami i lawendami poleciałam na maksa, bo tak się musiałam tam gimnastykować, że szok. Tylko jeszcze do końca nie zebrałam odpadów po cięciu kulek jałowcowych.
Odbija lub nie, nawet się nie martwię

Ogród wśród pól i wiatrów 15:35, 06 mar 2019

Do góry
jolka napisał(a)
Plany czas wdrożyć w życie - byłam oglądać ule
Prawdopodobnie w tym sezonie zostanę pszczelarką, hehe

Powodzenia. Pszczelarko!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:33, 06 mar 2019

Do góry
Wiem, że to takie mało wiosenne kolorki, ale ja jakoś mam taki dziwny gust wiosenny

Te w gruncie, które przywiozłam w zeszłym roku w marcu z Jasionki i były początkowo w korycie, a później posadziłam w ogrodzie zawiązały bardzo duże pąki, ale jeszcze ich nie rozwinęły.
Ogrodowo zakręcona. 15:29, 06 mar 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Moje przyszłe róże mniej więcej tak:

Elegancko. Bardzo. I kwiaty tych róż mocno napakowane. Będą pasować do wiśni.
Ogród wśród pól i wiatrów 15:25, 06 mar 2019

Do góry
jolka napisał(a)

Sylwia, Kobieto!! Jak już mi się nic robić nie chce i na nic nie mam ochoty, to sobie zawsze Ciebie przypominam. Nie mam pojęcia jakim cudem ograniasz swoje hektary!! Dziś oglądałam Twoją nową budowlę Domek THE BEST

Rozchodniki mam w połowie wycięte, już widzę że nowe wychodzą. Fajnie jest z nimi o tyle, że szybko startują i praktycznie do zimy zdobią ogród Jest tam buk czerwony Rohan Obelisk na początku a potem trzy Pissardi. Dziękuję za miłe słówka oczywiście A z tym psem to sama ciekawa jestem na czym stanie, ale postanowiłam zachować postawę wstrzemięźliwą Hehe

A jeszcze Ci powiem, że mnie do działania zmobilizowałaś dziś!! Podczytałam u Ciebie o wieszaniu budek lęgowych dla ptaków, i w porywie chwili zakupiłam na all.. 5 (słownie: pięć) budek lęgowych eM. stwierdzi, że mi na głowę padło, i może będzie w tym coś racji pewnie Nie powiem, ładny karmnik mi zrobił przez zimę, ale czekałam na niego trzy miesiące. No to jakbym miała na te budki też tyle czekać to maj by się zrobił. A tak .. będzie tylko powiesić

Wspomniany karmnik, dzieło Pana domu I dzisiejsze niebo w cudnym kolorze

Pozdrowienia Sylwia i dużo wytrwałości w nowym sezonie

Piękny karmniczek pobudował i za układanie obrzeży się zabrał, chwalić takiego Emusia tylko
Budki juz wieszaj nie czekaj, my mielismy w planach w sobotę poczyścić stare bo wczoraj strach było na drabinę włazić przy tym wichrze, a dziś patrze i już z niektórych wystaja trawki i patyczki....no i nie wyczyścimy bo już mieszkańców mają, ale sobie obiecuję w tym sezonie zrobimy to przed zimą.
Bo pogoda zaskakuje nie tylko nas, ale i ptaki. Wszystko się jakoś spieszy
Miło mi, że przykładem zostałam i mobilizuje do działania Ja dzisiaj nie podziałałam dla odmiany, tylko styropian z oczek zdjęłam i nawrót do domu bo musze sie podleczyc, ale mi dzisiejszej pogody żal i nie wiem czy jutro usiedzę w chacie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:25, 06 mar 2019

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Piękności widoczki

...dziękuję całuski
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:23, 06 mar 2019

Do góry
W niedziele córa przyjechała i zapytała zdziwiona - do kiedy te choinki przed domem będą stały Powiedziałam do poniedziałku

I jak powiedziałam tak zrobiłam - choinki do piwnicy powędrowały, w ich miejsce żonkile i ciemierniki się pojawiły, które czekały w garażu. Wynosiłam je w dzień do zahartowania. Na giełdzie kupiłam końcem lutego.

To są trzyletnie wianki. Nic z nimi się przez ten czas nie stało.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:01, 06 mar 2019

Do góry
m_gocha napisał(a)
Anitko słów mi brakuje aby wyrazić swój podziw nad Twoją pomysłowością i talentem dekoratorskim. Świetny żywy obraz tworzysz - chociaż jak czytam okrągła rocznica zapewne dodatkowo motywuje Super, że dokumentujesz swoje pracę - tworzy się taki tutorial, może akurat ktoś z tego skorzysta

Mam pytanie co do mchu. Jak przykleisz taki "zwykły" mech do płyty osb (myślę o tych poduszeczkach mchowych) to czy on nie wyschnie po krótkim czasie bez podłoża i bez zraszania? Pytam, bo chodziło mi po głowie wykonanie małego żywego obrazu z mchu (ale nie z samego chrobotka) i tak się zastanawiam nad tym mchem...

Gosiu ja już przebieram nóżkami i czekam na kolejne takie ścianki na ogrodowisku

Ja używam mchu stabilizowanego. Ona taki pozostanie przez wiele lat. Taki zwykły mech po krótkim czasie wyschnie. Dłużej utrzyma się na zewnątrz, w cieniu. Mój wiosenny wianek na jesień nawet ponownie się zazielenił, bo otrzymał wilgoć z powietrza i wystawiłam go na deszczyk. Niektóre mchy fajnie też takie zaschnięte wyglądają, ale niektóre kiepsko.

Taki zaschnięty, zwykły mech w poniedziałek użyłam ponownie jako zamaskowanie ziemi w donicach i fajnie wygląda.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:51, 06 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jako zakończenie historii przedpłocia:

Z wizytówki

Pięknie

A z ciekawości zapytam czy potrzebna była Wam zgoda na obsadzenie pasa przy ogrodzeniu? U nas Z tego co mi wiadomo niestety z racji kabli, przyłączy etc. nie można sadzić w pasie przed ogrodzeniem...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies