Wydawało mi się, że moje sałaty stoją w miejscu, ale dopiero jak przepikowałam kolejne, widać że ładnie rosną.
Tu Królowa lata przepikowana wczoraj
I mieszanka sałat przepikowana ok 10 dni temu.
Widać, że znacznie większa
Niecałe 2 tygodnie temu robiłam sobie selfie pod Notre Dame
W życiu bym nie przypuszczała, że lata trzeba będzie czekać na powtórną możliwość zobaczenia tej katedry w pełnej krasie
Dałam irysom nowe podpórki, bo zawsze się przewracają.
Zrobiłam tanim kosztem, za całe 25 zł. + własna praca, podporę dla powojnika Błękitny Anioł.
Nie jest tak ładna, jak byłaby ta, którą chciałam kupić, czyli pergola, ale cena mnie zaskoczyła / 145 zł. /
Ale jak zarośnie, będzie dobrze.
Reniu, jak pięknie. Perfekcyjnie wykrojone miejsce pod placyk, mnie się podoba ta kostka, którą eM wybrał. Cisy superowe, fajnie posadziłaś przed kompostownikiem, jak rodki podrosną to go całość powinna zasłonić.
Te cyprysiki są śliczne, trudno mi doradzić gdzie je posadzić, na pewno znajdziesz godne dla nich miejsce.
I zachwycam się taką soczyście już zieloną trawką
To co bym zamieniła na tym planie: rozplenice dałabym przed wysokie hortki (tam gdzie perowskia). Perowskie łukiem za rozchodnikami, może jeszcze gdzie nie gdzie między perowskiami jakieś wyższe jeżówki? A przed rozchodniki niziutką szałwię albo seslerię jesienną, albo obwódkę z kuklików, któreś z tych nowszych odmian jak Cosmopolitan, Mai Tai czy coś w tym stylu (mają bardzo ładne liście).