Powojniki w Kr... Ania mi kupowała.
A co do cięcia to miałam pomocników. Dla mnie za wysoko niektóre drzewa i nie mam takiego sprzętu aby sięgnąć.
Tawuły, pięciorniki wcześniej przycinałam.
Teraz były przycinane pęcherznice i iglaki. Trawnik też dostał nawóz.Na starych trawnikach była wertykulacja i nawóz , na nowym sam nawóz bez wertykulacji.
W sadzie też się dzieje, dobrze ,że wcześniej przycięłam drzewa owocowe. Jest mnóstwo kwiatów.
Myśle, że to one, bo to są ciemiernikowe siewki
Kochana moja motylki cuną robotę robią
Grzeczna dziewczynka
To teraz jeszcze do okienka można by drzwiczki z patyczków dorobić z patyczkową klameczką
A tak mi jeszcze jeden pomysł do głowy przyszedł
Po prawej stronie motyli na dole zrób ze sznurka, lub ze styropianumałą dziewczynkę w sukience z rączką wyciągnięta do góry w której będzie trzymała taki kwiatek jak na garażu, a motyle do niego niech lecą, będzie chicior
Dziewczynkę taką wiesz jak to dzieci z figur geometrycznych rysują, tylko do kucyków daj prawdziwe wstążeczki( Widzisz to?)
Mam go w dwóch miejscach i polecam, szybko rośnie. W tej chwili wypuszcza młode pędy i od razu są zawiązki z pączkami. To jeden z wcześnie kwitnących. Nie mam obecnie zdjęć z nim, ale wkrótce będzie robił za gwiazdę na rabacie. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba.
Trochę się przeliczyłam z ilością posiadanej kostki, więc musiałam rozebrać lamówkę. Teraz dojdą mi kolejne kanciki do roboty. W miejscu gdzie robię ten placyk najszybciej wysycha trawa i tracą rabaty na wyglądzie.