Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:38, 30 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek ale fajne drzewko!
U mnie fotek nie ma, bo mnie praktycznie ostatnio w domu nie ma. Za tydzien podziałam dekoracyjnie i ogrodowo. Mam nadzieję.... Jakieś fotki może będą. Na razie zrobiło się łyso, zimno, ciemno, trzeba lampki zapalić. Gdyby nie wczorajsza podróź i wieczorna impreza to by lampki u mnie tradycyjnie jako pierwsze we wsi wisiały. A tak nici z tego i ciemno...

Na razie jakiś marny wianek adwentowy powiesiłam na drzwiach. Trzeba będzie coś porządnego wymyślić

Ja już wymyśliłem z pomocą Mamy Mam 7 wolnych wianków... i braknie mi Muszę dokupić podkład słomiany... Obliczyłem, że wianków potrzebuję jedyne 10 sztuk Tylko 8 muszę w sobotę dorobić Na szczęście idę w prostotę - jedynie jeden wczorajszy wyszedł wioskowaty (żal było mi bombek wyrzucić), ale w święta to da się wybaczyć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:32, 30 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sebek najgorsze jest to, że ja jak ten maszynista... widzę tylko dwóch debili na torach

A to swoją drogą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 30 lis 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Niezły pomysł z tym drzewkiem. Mogę odgapić? Tylko nie wiem czy starczy mi czasu na wykonanie. Ale pytam na wszelki wypadek

Zgapiaj - będzie mi miło Lubię jak ktoś mnie kopiuje, bo to znaczy, że coś jest dobre
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:30, 30 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Drzewka na pniu rewelka Może też zrobię Dzięki za inspirację

Nie ma za co - mnie zainspirował Pinterest i Ania_studio Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ona taką kulkę robiła wcześniej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:53, 30 lis 2014

Do góry
...ja myślę gdzie tu takie drzewko na pniu teraz kupić a tu proszę...Sebek zrobił sam...DIY!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 30 lis 2014

Do góry
Sebek ale fajne drzewko!
U mnie fotek nie ma, bo mnie praktycznie ostatnio w domu nie ma. Za tydzien podziałam dekoracyjnie i ogrodowo. Mam nadzieję.... Jakieś fotki może będą. Na razie zrobiło się łyso, zimno, ciemno, trzeba lampki zapalić. Gdyby nie wczorajsza podróź i wieczorna impreza to by lampki u mnie tradycyjnie jako pierwsze we wsi wisiały. A tak nici z tego i ciemno...

Na razie jakiś marny wianek adwentowy powiesiłam na drziwach. Trzeba będzie coś porządnego wymyślić
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:21, 30 lis 2014

Do góry
Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Dzisiaj u mnie pięknie nastrojowo i ciągle mroźnie, niestety nadchodzącą zimę widać i czuć
Generalnie to ogród poszedł już chyba spać. I tu uśmiechu nie będzie na końcu.

eda napisał(a)
Fajnie no Dobrze że sa takie fotki można powspominać

Fajnie bo zielono na nich i w sumie to się nie pamięta jak było tak naprawdę, a u mnie dzisiaj biało, ale swój urok to ma jednak też Zaraz zdjęcia wrzucę bo napykałam kilka

Piotr_ napisał(a)
ale się zmienia u cb z roku na rok

I oby tak dalej się zmieniało to będę baaardzo zadowolona

Iwk4 napisał(a)
Ledwom się zachwyciła cudna zielono czerwona bombka, to temat zmieniłaś i metamorfozy piękne pokazujesz. Miód, cud i ...
Twoje ładniejsze od moich. Buziaki

Bardzo mi miło, ale nie ładniejsze tylko inne I dobrze trochę się musimy różnić od siebie, bo same klony byłoby nudno

Marzena2007 napisał(a)
I pomyslec że zaledwie rok rożnicy !

Bombki zamówię sobie na alle, róze cudeńka w Twoim stylu widziałam

Nie mogę się doczekać tego co za rok, powinnam się mocno zbliżyć do ideału Ja chyba bombki powieszę szklane bo od kilku lat mam robione i już mi się chce znowu tradycyjnych

Sebek napisał(a)
Bombki świetne - ta zrobiłem pisanki tą metodą i nigdy więcej tego nie powtórzę, cierpliwości mi brak Efekt pracy w rok niesamowity, jest pięknie

A niby ogrodnik to cierpliwy człowiek hehehe
Dziękuję jeszcze dużo pracy, ale cieszy każdy kolejny kawałek

Napia napisał(a)
Fajnie pooglądać, co się zmieniło - tylko rok a takie metamorfozy No, no
Świątecznie się u Ciebie zrobiło z tymi bombkami z braku czasu kupię, chociaż to nie to samo

Też jestem zaskoczona, jednak rośnie wszystko szybko wbrew pozorom.... jak już się posadzi i patrzy wstecz hehehe bo jak do przodu to się wydaje, że jej ile to jeszcze trzeba czekać
Robione czy kupione, nie ważne, najważniejsze to stworzyć klimat świąteczy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:15, 30 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Los Twojej kataply - no zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu, a może to nie pociąg jedzie? Nie dość, że nie musicie już na kolonach pod nią kosić to jeszcze na światełkach w tym roku zaoszczędzisz

Sebek najgorsze jest to, że ja jak ten maszynista... widzę tylko dwóch debili na torach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:01, 30 lis 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Drzewko rewelacyjne a w ogrodzie pięknie i kolorowo

A główny kolor to zielony
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:01, 30 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Sebek - odpalaj pierwszą świecę! Wszak pierwsza niedziela Adwentu już się kończy... Tym samym do Świąt i... wiosny coraz bliżej
PS Drzewko na pniu świetne!

Świece uwielbiam mieć, ale palić je nie za bardzo Odpalę wszystkie w Wigilię na specjalnym świeczniku, bo te się brzydko topią - znam z autopsji
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:49, 30 lis 2014

Do góry
Sebek - odpalaj pierwszą świecę! Wszak pierwsza niedziela Adwentu już się kończy... Tym samym do Świąt i... wiosny coraz bliżej
PS Drzewko na pniu świetne!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:34, 30 lis 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
zdolniacha z Ciebie Sebku
bardzo mi się to drzewko podoba !!!
wianek adwentowy skromniutki ale urokliwy

Twój ogród o tej porze roku wygląda ślicznie, soczyście
trawki tworzą klimacik w ogrodzie ...
ja także wiosna będę u siebie dosadzać

Mus mieć więcej traw - moje się mocno rozrosły to będę je dzielić wiosną
Ozdoby świąteczne uwielbiam, zawsze oglądając Kevina (wczoraj również ) zachwycam się amerykańskimi dekoracjami w griswoldowym stylu Choć u siebie jakoś nie umiem wprowadzić ferii barw i kolorów...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:24, 30 lis 2014

Do góry
Mille napisał(a)
Drzewko "na pniu" wygląda super, a to co ma "w nóżce" pięknie pasuje do wianka. Twoje zdjęcia rzeczywiście zainspirowaly kogoś... a konkretnie mnie i mój dylemat czy kupić kolejny wianek biały czy szary Biały już mam, więc pora na szary, z białymi/kremowymi świecami i zielonymi gałązkami, czyli tak jak u Ciebie wygląda pięknie, to już niemal klasyka takie połączenie
Pozdrawiam adwentowo

Miło mi, że wianek się podoba Prosty, ale wg mnie wygląda idealnie i nic więcej mu nie trzeba
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:23, 30 lis 2014

Do góry
Bombki świetne - ta zrobiłem pisanki tą metodą i nigdy więcej tego nie powtórzę, cierpliwości mi brak Efekt pracy w rok niesamowity, jest pięknie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:15, 30 lis 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Nooo trawy robią robotę, u mnie młode, ale zamierzam zatrawić się po całości. Drzewko na pniu - świetny pomysł, ale jak Ty te gałązki wplotłeś, że wyszła kula? Możesz szczegółowo opisać?
Podkład taki z bielonego drewna też mam (landelijkowe klimaty♥!), pięknie wygląda u Ciebie ta zieleń gałązek z turkusem podkładek na stole.

Robisz kulkę z gałązek jodły, owijasz ją drucikiem florystycznym, nadziewasz na kij w donicy i potem wciskasz pocięte gałązki do tej kulki No i tyle
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:10, 30 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Karabela więc może wspólny wypad na gieldę za tydzień? Kto chętny?
Ja na razie poluję :
- świeża dużą choinkę w donicy
- zmianę dekoracji na biel i krysztalki i nie wiem czy origami będzie pasować.... Jedna bomka paoierowa na alle 8zł.....
- wianki będą bardzo oszczędne w tym roku. W ogole planuję ograniczyć swą kokoszkę

No i jeszcze muszę dokupic jakieś lampki na drzewa na zewnatrz...

Sebciu prawdziwa choinka to raj dla nosa
Kupię w donicy i potem podaruje jako prezent teściom. Zwykle u mnie wytrzymują łagodne zimy, pod warunkiem, ze będą dobrze podlewane i wczesnie wystawione ponownie na zewnatrz, pod warunkiem że nie nadejdą silne mrozy. Twoje kolory będą inspirujace. U mnie niebieskie (landyrnkowe) krolują z szarościami wielkanocą

Wysłałem Ci Pina Robiłem z serwetek kwiaty i wyglądały genialnie Teraz nie mogę znaleźć w odpowiednim kolorze, ale będę szukać I zrobię
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:01, 30 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
W ogóle nie widać, że był u Ciebie śnieg - jest pięknie Macham
śniegu już dawno nie ma teraz jest szadź po mrozie. Dla roślin byłoby lepiej gdyby był śnieg jednak...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:46, 30 lis 2014

Do góry
W ogóle nie widać, że był u Ciebie śnieg - jest pięknie Macham
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:18, 30 lis 2014

Do góry
Mariusz - pokazywałeś kiedyś jak się to ci ponasiewało Ja pielę jak podrośnie, łatwiej wyrywać

Bogdzia - Ty to jesteś prawdziwa ogrodniczka.. bo ja to sadzę , rośnie to dobrze, nie chce to .. miejsce na nowe Lilie Antosia u mnie rosną najgorzej.. ale one lubią inne warunki niż wszystkie pozostałe lilie. Przy różach tylko są ładne. Chyba nie lubią tak ciężkiej gleby, nawet dodanie piasku nie rozluźni dobrze, bo ziemia po zaschnięciu zachowuje się jak cement z piaskiem... i też jest gleba zbita.

Karola -zimna nie lubię, wiec jak sie robi zimno to niechętnie wychodzę do ogrodu, wolę patrzeć przez szybę... ale aż pójdę sprawdzić czy moje Antosie sa zielone nad ziemią.

Sebek - ja nie przepadam za świętami, nie lubię tej krzątaniny przedświątecznej, szału w sklepach, gotowania i stawania na głowie, że trzeba się nastawić na przyjmowanie gości w atmosferze wyjątkowej bo świątecznej.. najchętniej uciekłabym gdzieś np na narty lub do ciepłych krajów.. i to byłyby prawdziwe święta. Wiec ja odliczam do wiosny już od pierwszych zimnych dni. Ze świąt to najbardziej lubię lampki w ogrodzie ... takie grizwoldowo : Może być choinka w domu... nawet mogę ubierać, tylko szkoda, że potem muszę ją rozbierać.
No teraz podpadam tradycjonalistom Jedynie Karola mnie chyba rozumie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:05, 30 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

U nas też minusowo cały czas... wczoraj nic w ogrodzie nie robiłam.. mam w nosie... i tak wszystkiego nie przerobię i tak zawsze jest coś do zrobienia. Nie opróżniliśmy filtra przy kałuży... zamarzł..grr może nie rozsadzi... i jeszcze się ociepli. Róże do zakopczykowania.. ale bez paniki.. dopiero pierwsze dni z minusami jak trzeba.

W piątek chyba w ostatniej chwili zdążyłem opróżnić zbiornik z ciurkadełka i wyjąć pompę - włożenie rąk do tej wody było....niemiłe Byle do świąt, a od 1 stycznia byle do wiosny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies