Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:55, 03 cze 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Na razie na moje potrzeby mam taki mały 2l, ale na przyszły rok zakupię taki ful profeska, żeby wygodniej było go używać

Pisałam o dozowniku do nawozow - magicznej sile a Ty o opryskiwaczu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:53, 03 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję Marzenko, skorzystam..........poszukuję jednego carexa, którego widziałam u Pudełka w Pisarzowicach, poczytam, może znajdę tego carexa jest zielony i wysoki na ok. 60 cm, a jego kwiatostan jest inny od wszystkich

Pozdrawiam

A ja stwierdziłam, że się w ogole na trawach nie znam... I muszę się dokształcić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:49, 03 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

A propos zakupów przydatnych gadżetów......
Wczoraj poleciałam do Obi po podpory do hortek i przy okazji rozglądałam sie za pojemnikiem podpinanym do węża, ale niestety w naszym sklepie pojemników na nawozy, tych do węża nie było..........pani twierdziłą że mieli to raz jeden jedyny w sprzedaży.........z rok temu.
A może wiecie gdzie w wysyłkowej sprzedaży można go kupic ?

Małgosiu wpisz w google ". dozownik magiczna siła " to wyrzyci ci wszystkie sklepy sprzedajace ten dozownik
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:19, 03 cze 2014

Do góry
Na powitanie w deszczowy dzień austinki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:03, 03 cze 2014

Do góry
I czekam dzisiaj wieczorem na fotki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:02, 03 cze 2014

Do góry
Ana napisz proszę jak używasz biohumus, ja kupiłam taki, źe mi butli 5 l wystarczyło na skrawek ogródka.... A lałam zgodnie z instrukcją na butelce...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:53, 03 cze 2014

Do góry
Polecam obejrzeć carex alba. Ana takiej trawy nie mamy

I chyba większość moich carex morrowi to Carex morrowii 'Silver Sceptre' (turzyca japońska), bo moje nie mają tak wyrażnych pasków jak ice dance i mają węższe liście. Albo variegata... Bądż mądry...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:41, 03 cze 2014

Do góry
Polecam artykuły o trawach M.Surowińskiego. Wczoraj sobie trochę poczytałam aby uporządkować wiedzę, ale przy trawach na grunt podmokły zasnęłam....

Na naszym forum jest ciekawe podsumowanie traw autorstwa Mariusza z piękną dokumentacją zdjęciową. Polecam przeczytać i obejrzeć. Hi hi i jest opisane wyczyściec i hakone - to dla. Magdy70
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:40, 03 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A ja po 3 latach od zakupu tegoż wyciągnęłam ten sprzęt (ma nawet pasek do przewieszenia i pompkę) i stwierdziłam, że ta lanca nie pasuje do reszty (nie da się jej wkręcić). Ta szpicruta to lanca? Jak się używa lancy doglebowo?

Ewo szpictura metalowa to lanca. Ja jeszcze jej nie uzywałam (bo znaleźć w garażu nie mogę ).Wieloszka wie jak to stosować i co wlewać wtedy do baniaczka .
Ja używam zwykłego opryskiwaczai jest bardzo dobry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:10, 02 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

poczekaj bo uwierzę

Sio! Do dzisiaj myślę gdzie te Twoje kostrzewy posadzić... Chyba jednak muszę coś wykopać aby zmieścić coś...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:09, 02 cze 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...namierzyłam dzisiaj graby na żywopłot...wzrostu prawie mojego i poczochrane takie do cięcia...dziób mi się uśmiecha...

A po wiela kumoszko? Drogie? U nas duże graby w ZC były w cenach masakrycznych.,.. 1300 zł za gotowy żywopłot chyba 2x2 m
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 02 cze 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

A po czym poznajesz, że już gotowe. Moje zaczynają kolor zmieniać na końcach nowych przyrostów na taki w kierunku bordowego. Ogólnie strasznie mnie już denerwują bo urosły znowu bardzo i są poczochrane.

Gdy mają juz duże liście, są gęste i długie wąsy - tzn nowe przyrosty. Oczywiście teoretycy podają że optymalny temin cięcia to koniec czerwca... Ale gdybym miala tak długo patrzeć na poczochrańce to bym umarła... Tnę je od 4 lat gdy mam ochotę i dobrze sie mają
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:01, 02 cze 2014

Do góry
Beatles jest cudowna u. Ciebie i Malkul. Chyba wylansowalyście modę na tę trawę. Ja kupiłam montanę, mam nadzieję że chociaż będzie ciut podobna do beatles.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:58, 02 cze 2014

Do góry
butterfly napisał(a)

Nie wiem jakim cudem mi przezimowała serio, serio..
może dlatego że zima była taka łagodna..
ale w razie czego miałam w zapasie nasiona

Co do Evergold - nie zachwycają ,mnie w tym roku.... też niczym nie okrywałam... może jednak powinnam

No własnie MArta też zastanawiała się nad tymi carexami
moje teraz tak wyglądają... bleeee....

Widać stare listki sa kremowe, a tegoroczne jeszcze nie

Chyba je za mało ściełam wiosną i dlatego mnie tak drażnią...

Też sobie nie mogę poradzić ze starymi liśćmi, robota głupiego...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:54, 02 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Madzenko, wycielas wszystkie liscie? Ja juz fioletowym czosnkom glowki wycielam, bo mnie draznily Biale jeszcze do piatku siedza, ale potem tez je wytne

Pytałaś u mnie i zapomniałam odpowiedzieć..
Wycięłam, w tym roku nie wykopuję, lenia mam a wykopywanie pelnych i tak nic nie dało. Dosadzę nowych jesienią.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:53, 02 cze 2014

Do góry
Sylwia a niech te Twoje żurawki! . Ide bo nerwa na moje mam
Wersja mini mini 21:51, 02 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Tam taramtam tam

Mam seslerię jesienną x 14. Idzie do szałwii. W rzeczywistości trawiasta zielona zieleń (masło maślane, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi )

i doniczki

Justynka to selseria? To ja chyba sobie taką zabiedzona w sobotę na giełdzie po 2 zł... Kupilam... Czy ona się wybarwia na pomarańczowo jesienią? Bo Wieloszka twierdzi, ze moja trawa sie wybarwia, a wygląda jak Twoje... Idę googalć ją.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:46, 02 cze 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Marzenko, ja też szukam owczych nożyc, bo z Tchibo mi zardzewiały…
Daj znać jak gdzieś fajne znajdziesz, albo Danusia zamówi.
Green carpet jest śliczny i cudownie się przebarwia jesienią.
Buchannani pokazałam ostatnio
Tez je lubię, za to, że ma sztywne i niepokładające się włosiska.

Widzialam Twoją buchanani, powinanś ją pokazywać częściej bo rzadko na forum ma ktoś taką kilkulatkę
Dam cynk z nozycami bo moje też zardzewiały ... A do precyzyjnego wykończenia są idealne.

Green carpet polecała Wieloszka, myślalam i myslałam aż stwierdziłam że nie ma co kombinować, będzie dobry do ciecia a jesienia zachwyca.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:44, 02 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Idealnie ! Śliczota
Stipy nie cięłaś,ale co zrobiłaś z tymi zeszłorocznymi brązowymi odrostami,wyczesywałaś?

Wypadałoby zrobić fotorelację ale za pózno wywrywałam te suche klosy. Wyczesać się nie dało bo wyrywalam z zielonymi. Trochę odczekałam aż się wryażnie zazieleni i zwykle jakaś częśc stipy była brzydka a druga zielona. Po prostu wyrywałam te suche żdźbła. W przyszlym roku ciut je przytnę po zimie to nie będą wiosną takie poczochrane. Ale jak widać mojej stipie służy to że ją nie cięlam. W ubieglym roku po cięciu długo dochodziła do siebie, a teraz praktycznie przez caly czas ozdabia rabatę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 02 cze 2014

Do góry
e
AlicyaLK napisał(a)
Madżenko, dziękuję za namiar na opryskiwacz Nowe foty cudne... siedzę sobie i wzdycham tylko

Polecam opryskiwacz bo bardzo ułatwia pracę. Nawet nicienie z niego dozowałam. Kazdy nawóz możesz nim zapodawać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies