Polecam obejrzeć carex alba. Ana takiej trawy nie mamy
I chyba większość moich carex morrowi to Carex morrowii 'Silver Sceptre' (turzyca japońska), bo moje nie mają tak wyrażnych pasków jak ice dance i mają węższe liście. Albo variegata... Bądż mądry...
Polecam artykuły o trawach M.Surowińskiego. Wczoraj sobie trochę poczytałam aby uporządkować wiedzę, ale przy trawach na grunt podmokły zasnęłam....
Na naszym forum jest ciekawe podsumowanie traw autorstwa Mariusza z piękną dokumentacją zdjęciową. Polecam przeczytać i obejrzeć. Hi hi i jest opisane wyczyściec i hakone - to dla. Magdy70
Ewo szpictura metalowa to lanca. Ja jeszcze jej nie uzywałam (bo znaleźć w garażu nie mogę ).Wieloszka wie jak to stosować i co wlewać wtedy do baniaczka .
Ja używam zwykłego opryskiwaczai jest bardzo dobry
Gdy mają juz duże liście, są gęste i długie wąsy - tzn nowe przyrosty. Oczywiście teoretycy podają że optymalny temin cięcia to koniec czerwca... Ale gdybym miala tak długo patrzeć na poczochrańce to bym umarła... Tnę je od 4 lat gdy mam ochotę i dobrze sie mają
Beatles jest cudowna u. Ciebie i Malkul. Chyba wylansowalyście modę na tę trawę. Ja kupiłam montanę, mam nadzieję że chociaż będzie ciut podobna do beatles.
Pytałaś u mnie i zapomniałam odpowiedzieć..
Wycięłam, w tym roku nie wykopuję, lenia mam a wykopywanie pelnych i tak nic nie dało. Dosadzę nowych jesienią.
Justynka to selseria? To ja chyba sobie taką zabiedzona w sobotę na giełdzie po 2 zł... Kupilam... Czy ona się wybarwia na pomarańczowo jesienią? Bo Wieloszka twierdzi, ze moja trawa sie wybarwia, a wygląda jak Twoje... Idę googalć ją.
Widzialam Twoją buchanani, powinanś ją pokazywać częściej bo rzadko na forum ma ktoś taką kilkulatkę
Dam cynk z nozycami bo moje też zardzewiały ... A do precyzyjnego wykończenia są idealne.
Green carpet polecała Wieloszka, myślalam i myslałam aż stwierdziłam że nie ma co kombinować, będzie dobry do ciecia a jesienia zachwyca.
Wypadałoby zrobić fotorelację ale za pózno wywrywałam te suche klosy. Wyczesać się nie dało bo wyrywalam z zielonymi. Trochę odczekałam aż się wryażnie zazieleni i zwykle jakaś częśc stipy była brzydka a druga zielona. Po prostu wyrywałam te suche żdźbła. W przyszlym roku ciut je przytnę po zimie to nie będą wiosną takie poczochrane. Ale jak widać mojej stipie służy to że ją nie cięlam. W ubieglym roku po cięciu długo dochodziła do siebie, a teraz praktycznie przez caly czas ozdabia rabatę.