Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

baraga1904 22:13, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

A po wiela kumoszko? Drogie? U nas duże graby w ZC były w cenach masakrycznych.,.. 1300 zł za gotowy żywopłot chyba 2x2 m

..po 9 za sztukę... wzrostu mojego czyli niewysokie....
tusiawka 22:23, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gdy mają juz duże liście, są gęste i długie wąsy - tzn nowe przyrosty. Oczywiście teoretycy podają że optymalny temin cięcia to koniec czerwca... Ale gdybym miala tak długo patrzeć na poczochrańce to bym umarła... Tnę je od 4 lat gdy mam ochotę i dobrze sie mają

No to w najbliższych dniach będę je przycinała, Bukszpany będą musiały jeszcze trochę poczekać.
Pszczelarnia 22:40, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Używam Marolex 5 l i jest znakomity. Stosowałam dawniej Kwazar /Orion i ciagle sie psuły. Ten mam od roku i jest idelany. Ostatnio poleciłam sąsiadce i jest zachwycona
Można kupić większe ale ja wole kilka razy go napełnić niż nosić taki ciężar.

Ma charkterystyczny żarówiasty cytrynowy kolor.

A ja po 3 latach od zakupu tegoż wyciągnęłam ten sprzęt (ma nawet pasek do przewieszenia i pompkę) i stwierdziłam, że ta lanca nie pasuje do reszty (nie da się jej wkręcić). Ta szpicruta to lanca? Jak się używa lancy doglebowo?

Evchen 23:01, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Sypnij zdecydowanie i ciachaj ostro, nie żaluj. Nic im nie będzie a wzmocnią się i wypięknieją.

To ciachnę, ale muszę poczekać aż przestanie padać... jak pech to pech
Madzenka 06:40, 03 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)

A ja po 3 latach od zakupu tegoż wyciągnęłam ten sprzęt (ma nawet pasek do przewieszenia i pompkę) i stwierdziłam, że ta lanca nie pasuje do reszty (nie da się jej wkręcić). Ta szpicruta to lanca? Jak się używa lancy doglebowo?

Ewo szpictura metalowa to lanca. Ja jeszcze jej nie uzywałam (bo znaleźć w garażu nie mogę ).Wieloszka wie jak to stosować i co wlewać wtedy do baniaczka .
Ja używam zwykłego opryskiwaczai jest bardzo dobry
Madzenka 06:41, 03 cze 2014

Polecam artykuły o trawach M.Surowińskiego. Wczoraj sobie trochę poczytałam aby uporządkować wiedzę, ale przy trawach na grunt podmokły zasnęłam....

Na naszym forum jest ciekawe podsumowanie traw autorstwa Mariusza z piękną dokumentacją zdjęciową. Polecam przeczytać i obejrzeć. Hi hi i jest opisane wyczyściec i hakone - to dla. Magdy70
ana_art 06:52, 03 cze 2014

Dobrze, że wiesz w którym momencie zasnęłaś, będziesz wiedziała od czego zacząć
Madzenka 06:53, 03 cze 2014

Polecam obejrzeć carex alba. Ana takiej trawy nie mamy

I chyba większość moich carex morrowi to Carex morrowii 'Silver Sceptre' (turzyca japońska), bo moje nie mają tak wyrażnych pasków jak ice dance i mają węższe liście. Albo variegata... Bądż mądry...
nicol21 08:07, 03 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Sio! Do dzisiaj myślę gdzie te Twoje kostrzewy posadzić... Chyba jednak muszę coś wykopać aby zmieścić coś...

czyżby zakup impulsywny?
powiedz jak przyjdą i czy są w miarę ładne sadzonki
na pewno coś ładnego z tego stworzysz!

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Margarete 14:47, 03 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
e

Polecam opryskiwacz bo bardzo ułatwia pracę. Nawet nicienie z niego dozowałam. Kazdy nawóz możesz nim zapodawać.

A propos zakupów przydatnych gadżetów......
Wczoraj poleciałam do Obi po podpory do hortek i przy okazji rozglądałam sie za pojemnikiem podpinanym do węża, ale niestety w naszym sklepie pojemników na nawozy, tych do węża nie było..........pani twierdziłą że mieli to raz jeden jedyny w sprzedaży.........z rok temu.
A może wiecie gdzie w wysyłkowej sprzedaży można go kupic ?