Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:41, 02 cze 2014

e
AlicyaLK napisał(a)
Madżenko, dziękuję za namiar na opryskiwacz Nowe foty cudne... siedzę sobie i wzdycham tylko

Polecam opryskiwacz bo bardzo ułatwia pracę. Nawet nicienie z niego dozowałam. Kazdy nawóz możesz nim zapodawać.
Gabisia 21:43, 02 cze 2014

Marzenko, ja też szukam owczych nożyc, bo z Tchibo mi zardzewiały…
Daj znać jak gdzieś fajne znajdziesz, albo Danusia zamówi.
Green carpet jest śliczny i cudownie się przebarwia jesienią.
Buchannani pokazałam ostatnio
Tez je lubię, za to, że ma sztywne i niepokładające się włosiska.
Madzenka 21:44, 02 cze 2014

Rench napisał(a)

Idealnie ! Śliczota
Stipy nie cięłaś,ale co zrobiłaś z tymi zeszłorocznymi brązowymi odrostami,wyczesywałaś?

Wypadałoby zrobić fotorelację ale za pózno wywrywałam te suche klosy. Wyczesać się nie dało bo wyrywalam z zielonymi. Trochę odczekałam aż się wryażnie zazieleni i zwykle jakaś częśc stipy była brzydka a druga zielona. Po prostu wyrywałam te suche żdźbła. W przyszlym roku ciut je przytnę po zimie to nie będą wiosną takie poczochrane. Ale jak widać mojej stipie służy to że ją nie cięlam. W ubieglym roku po cięciu długo dochodziła do siebie, a teraz praktycznie przez caly czas ozdabia rabatę.
Madzenka 21:46, 02 cze 2014

Gabisia napisał(a)
Marzenko, ja też szukam owczych nożyc, bo z Tchibo mi zardzewiały…
Daj znać jak gdzieś fajne znajdziesz, albo Danusia zamówi.
Green carpet jest śliczny i cudownie się przebarwia jesienią.
Buchannani pokazałam ostatnio
Tez je lubię, za to, że ma sztywne i niepokładające się włosiska.

Widzialam Twoją buchanani, powinanś ją pokazywać częściej bo rzadko na forum ma ktoś taką kilkulatkę
Dam cynk z nozycami bo moje też zardzewiały ... A do precyzyjnego wykończenia są idealne.

Green carpet polecała Wieloszka, myślalam i myslałam aż stwierdziłam że nie ma co kombinować, będzie dobry do ciecia a jesienia zachwyca.
nicol21 21:53, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nicole daj spokój , mialam w tym roku odpoczywać.. Po posadzeniu tego już nic nie robię!!!!

poczekaj bo uwierzę
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
tusiawka 21:57, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Marto moje graby już są gotowe na cięcie, tylko nie mam czasu. Ja tnę moje graby akumulatorowymi nożycami do żywopłotu... Te 33 m żywopłotu + 9 drzew grabowych + 9 niemowlakow drzew grabowych... Umarłabym z fiskarsem. Do tego celu lecę sobie z 54 cm Boschem

A po czym poznajesz, że już gotowe. Moje zaczynają kolor zmieniać na końcach nowych przyrostów na taki w kierunku bordowego. Ogólnie strasznie mnie już denerwują bo urosły znowu bardzo i są poczochrane.
baraga1904 22:00, 02 cze 2014

...namierzyłam dzisiaj graby na żywopłot...wzrostu prawie mojego i poczochrane takie do cięcia...dziób mi się uśmiecha...
Madzenka 22:08, 02 cze 2014

tusiawka napisał(a)

A po czym poznajesz, że już gotowe. Moje zaczynają kolor zmieniać na końcach nowych przyrostów na taki w kierunku bordowego. Ogólnie strasznie mnie już denerwują bo urosły znowu bardzo i są poczochrane.

Gdy mają juz duże liście, są gęste i długie wąsy - tzn nowe przyrosty. Oczywiście teoretycy podają że optymalny temin cięcia to koniec czerwca... Ale gdybym miala tak długo patrzeć na poczochrańce to bym umarła... Tnę je od 4 lat gdy mam ochotę i dobrze sie mają
Madzenka 22:09, 02 cze 2014

baraga1904 napisał(a)
...namierzyłam dzisiaj graby na żywopłot...wzrostu prawie mojego i poczochrane takie do cięcia...dziób mi się uśmiecha...

A po wiela kumoszko? Drogie? U nas duże graby w ZC były w cenach masakrycznych.,.. 1300 zł za gotowy żywopłot chyba 2x2 m
Madzenka 22:10, 02 cze 2014

nicol21 napisał(a)

poczekaj bo uwierzę

Sio! Do dzisiaj myślę gdzie te Twoje kostrzewy posadzić... Chyba jednak muszę coś wykopać aby zmieścić coś...