Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Margarete 14:49, 03 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Green carpet polecała Wieloszka, myślalam i myslałam aż stwierdziłam że nie ma co kombinować, będzie dobry do ciecia a jesienia zachwyca.

U mnie jest z czasów przedogrodowiskowych na honorowym miejscu, widze go z okna w jadalni i w salonie, bardzo go lubię - bedziesz zadowolona
Margarete 15:11, 03 cze 2014

bleebla napisał(a)

dzięki za ten link

Ja też skorzystałam.

W niedziele w Wojsławicach widziałam turzycę cienistą, (carex umbrosa sabynesis) jest delikatna,nie ma zbyt długich kłosków, w tym momencie wegetacji w jakim jest teraz mogłaby zastąpić w kompozycjach nawet stipę, choć daleko jej do takiej lekkości jak ma stipa.......
Wkleiłam fotke u siebie : https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=261
Agania 15:17, 03 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wklejam ku pamięci, bardzo szerokie podsumowanie nt traw
http://trawy.eu/files/4113/6414/2700/Trawy_do_ogrodw_skalnych.pdf

Dziękuję Marzenko, skorzystam..........poszukuję jednego carexa, którego widziałam u Pudełka w Pisarzowicach, poczytam, może znajdę tego carexa jest zielony i wysoki na ok. 60 cm, a jego kwiatostan jest inny od wszystkich

Pozdrawiam

AlicyaLK 16:34, 03 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
e

Polecam opryskiwacz bo bardzo ułatwia pracę. Nawet nicienie z niego dozowałam. Kazdy nawóz możesz nim zapodawać.

Na razie na moje potrzeby mam taki mały 2l, ale na przyszły rok zakupię taki ful profeska, żeby wygodniej było go używać
Madzenka 18:19, 03 cze 2014

Na powitanie w deszczowy dzień austinki

ewakatowice 18:21, 03 cze 2014

Od razu słoneczniej
Madzenka 18:49, 03 cze 2014

Margarete napisał(a)

A propos zakupów przydatnych gadżetów......
Wczoraj poleciałam do Obi po podpory do hortek i przy okazji rozglądałam sie za pojemnikiem podpinanym do węża, ale niestety w naszym sklepie pojemników na nawozy, tych do węża nie było..........pani twierdziłą że mieli to raz jeden jedyny w sprzedaży.........z rok temu.
A może wiecie gdzie w wysyłkowej sprzedaży można go kupic ?

Małgosiu wpisz w google ". dozownik magiczna siła " to wyrzyci ci wszystkie sklepy sprzedajace ten dozownik
Madzenka 18:53, 03 cze 2014

Agania napisał(a)

Dziękuję Marzenko, skorzystam..........poszukuję jednego carexa, którego widziałam u Pudełka w Pisarzowicach, poczytam, może znajdę tego carexa jest zielony i wysoki na ok. 60 cm, a jego kwiatostan jest inny od wszystkich

Pozdrawiam

A ja stwierdziłam, że się w ogole na trawach nie znam... I muszę się dokształcić
Madzenka 18:55, 03 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)

Na razie na moje potrzeby mam taki mały 2l, ale na przyszły rok zakupię taki ful profeska, żeby wygodniej było go używać

Pisałam o dozowniku do nawozow - magicznej sile a Ty o opryskiwaczu
Madzenka 18:56, 03 cze 2014

ewakatowice napisał(a)
Od razu słoneczniej

Włśnie się zastanwiam czy ta o odcieniu fioletu to othello czy gospel... Pachnie przepieknie, ale najpiękniejszy jest William . Denerowało mnie , ze deszcz położył kwiaty, czekam na słóńce gdy rozkwitną !