Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:17, 09 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Czy to klon ginnala?

ps. czemu pada runianka? nie da się uratować?

Klon Red Sunset

Ginnala biduje już kolejny rok w chaszczach. Tak teraz wygląda (okulary przeciwchwastowe nałóż)

Runianka ma jakąś zarazę i ta się łatwo rozłazi kłączami. Podlewałam previcurem, ale nie dało to nic. Nie chcę lać chemii w ziemię. Niedaleko studnia.

EDIT: Tu jest dokładnie to, co moją runiankę wykańcza http://zojalitwin.wordpress.com/2012/07/04/runianka-japonska/
Ona ma za mokro na dole a reszta od tego się zaraża.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:13, 09 paź 2014

Do góry
Czy to klon ginnala?

ps. czemu pada runianka? nie da się uratować?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:04, 09 paź 2014

Do góry
katia- nie gniewam sie bo ja lubię takie śmieszne rozmowy razkręcone a z tedów skorzystam bo nei znałam.

jazzy- a wytarląś to co nasikałaś?

Madzia- jak Cie nei ma jak jesteś?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:59, 09 paź 2014

Do góry
Dziwczyny - fajne dywagacje na temat sąsiadów, jednak u nas to tak że kiedy zaczęlismy budować to zaniemówili ładnego słownictwa zapomnieli tylko na nas knęli i wyzwali (bo tu obok wszędzie jeden rodzinny klan wielopokoleniowy) ale z czasem udało się nam "zapracować" na szacunek i języki im sie rozwiązały, ręce nauczuyłuy się nam machać an powitanie a ich buzie namalował uśmiech

ps. z za plecami śmiech?!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:56, 09 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Gośka dzisiaj miałam dopiero czas, by nadrobić u Ciebie.
Dziewczyno masz cudnie. Ogród przepiękny i niepowtarzalny

Pozdrowionka zostawiam.

Komplement przemiły i nieskromnie mówiąć Magnolia zaprojektowała faktycznie "Niepowtarzalny" cudny kawałek zielonego świata
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:54, 09 paź 2014

Do góry
zebra napisał(a)
malkul, czy u Ciebie brama otwierając się, zachodzi na furtkę?

Tak, niestety brak miejsca uniemozlwiił inne rozwiązanie a bardzo nam zależało na bramie jednoramiennej , samootwierającej się.
takie rozwiązanie w niczym nam nie przeszkadza, jedynei trzeba zrobic to tak ze jak jest otwarta furtka to system nie dopuści do otwarcia bramy (coby furtki nei urwało)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:52, 09 paź 2014

Do góry
DACH ALTANY

Zbiorowo odpsiuję zainteresownym:
Dach na altanie jest na stałe, nie zwija się .
Zakupione wszystko w firmie http://www.proaluminium.com.pl/tkaniny.html

Jest to tkanina winylowa, stosowana do napinanych liter wiekogabarytowych. Tkanina winylowa, przy tej samej powierzchni, jest kilkukrotnie lżejsza od płyty plexi.
System do napięcia i klipy i wypelniacze tez z tej samej formy http://www.proaluminium.com.pl/prof_system.html

Czy się sprawdzi- czas pokaże.

Osłona ta maiąl nas oslonic od deszczy i bezposredniego słońca.
Zapmniałam zrobić zdjecia jak się fajnei światło układa , ale kiedys zrobię.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:44, 09 paź 2014

Do góry
Motylku wisoną cebulowe, i wybrac trawy które szynko ruszają, ja jakoś nie widziałam u siebie długiej wiosennej pustki an rabatach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:43, 09 paź 2014

Do góry
Jagóko- nie żart była

Madzia- no własnei jak Marcie pisałam powyżej ciągle się waham, Nawet jak Olę oprowadzałam to skomentowałm na dzień dobry że nie mam takiego ślicznego warzywnika jak Madzi.

ps. a moze jednak wy w góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:34, 09 paź 2014

Do góry
Marta -

To chyba dobrze że realizacja Twojego projektu Ci się podoba.
Tak NAS właśnie cudnie urządziłaś

Ta hortensjowo- runiankowa rabata jest przez mnie rzadko pokazywana z kilu powodów:
1.
cisy ciągle pozostawiają wiele do życzenia. Walczę o nie zaciekle, i z trzech sztuk jedna wygląda w miarę ok. ale dwie pozostałe marnieją, wczoraj po raz trzeci robiłam im oprysk przeciw zamieraniu pędów cisa. I dostały nawóz jesienny. Ciągle w nie wierzę że wreszcie się pozbierają a to wyszystko jak pamiętasz przez tę bryłę korzeniową tak zbitą w doniczce że zupełnie się nie ukorzeniały w gruncie.

2. runianka się rozrasta ale póki co to jest tam trochę chwastów i ściółka ze skoszonej trawy wiec nie wygląda to estetycznie.

Nie pokazuję też rabaty z tyłu domu tej hortensjowo-jarzmiankowej bo mój mąż ciągle tam ma syf i nie da się zrobić mądrego sensowenego zdjęcia.

Nie pokazuję też seslerii pod rozpiętymi grabami bo ona graniczy z warzywnikiem w którym mam bajzel i w sumei ciągle biję się z myślami czy tam robić ładnie czy jednak zostawić to jako troszkę zasyfioną część użytkową.

Oczywiście powód jest błahy tzn. LENISTWO

a OBIEDKA _ trochę zrudziała i trochę sie pokłada ale to prze zto że ciągle tam łażę pomiedzy i ona sie połamała troszke. w przyłym roku będę juz wiidzął ze ona delikana i nei będę łaziła

Ale zmienie to i pokażę wam w wolnej chwili te brzydsze części
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:23, 09 paź 2014

Do góry
Hihihihi jak ja się ciesze Waszymi wpisami, jak dziecko, które dostało cukierka

Bardzo bardzo Wam dziękuję

Nie jest tajemnicą , że zwariowałam na punkcie ogrodu, niestety choroba trwa i jak na razie wygląda na nieuleczalną.

Zdjęcia musiaąłm zrobić bo akurat była okazja że było w miarę wysprzątane , poniewż miałam bardzo cudnych gości z drugiego końca Polski.
Alex bardzo wam dziękuję za wspólną kawkę i ciacho. Jesteście fantastyczni.

Macham do wszystkich zbiorowo i do każdego z osobna.

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 08:11, 09 paź 2014

Do góry
Wróciłaś?

domagam się więcej zdjęć z Twoich prac i ogrodu!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 08 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ania wskoczy do kałuży przed dziećmi sie ukryje popływa, relaksiak CMOK ANIU

Chcesz by mnie pijawki zjadły????
A tak wogle to mi zakwitło w kałuży takie coś... małe i żółte kwiatki... listki w plamki bordowe... mus zapukać do Mariusza..

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:14, 08 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Małgorzato...dałaś czadu. Trzymam szczękę.
Żółte dodatki mam w salonie...nie pomyślalam aby je na zewnątrz wystawić.
Jest obłędnie pięknie i to nie tylko na cytowanym zdjęciu...ale Ty wiesz o tym

Napisz jakie zrobiliście to zadaszenie? Takie na stałe?
Moja "przyziemna" :) pasja 19:34, 08 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
ja mam zgryz z klonami, chyab jednak nie są te same a mialy być i teraz już za późno, ale wiem że to będzie męczyło mnie na wieki

pamiętam te dylematy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:15, 08 paź 2014

Do góry
malkul, czy u Ciebie brama otwierając się, zachodzi na furtkę?
Mój kawałek planety 16:09, 08 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)

nie no! nie wylezę stąd!
siadam w myslach na nich , moszczę się na futerku, jeju jak wygopdnie, dotykam i obmacuję ,oczy łapczywie pieszczą ich fakturę, o matko jakie cudne

Cudne sa ja tez sie moszcze uuuuuu
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:08, 08 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
już wiesz z czym te cisy będą skomponowane?

Jeszcze nie wiem i bardzo mnie jara ten fakt
Tam jest niewiele miejsca. Posadzilam je 60cm od płotu. One same zajmą drugie tyle. Zostaje jeszcze z 30cm przed cisami, bo potem jest juz ścieżka (tzn. będzie) Jak wiosną zrobią prace brukarskie to wtedy będę miała czarno na białym całą sytuację
Myślę że pasowałyby tam hortki, ale pewnie nie wystarczy miejsca
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 13:22, 08 paź 2014

Do góry
I co nawet lanie nic nie da?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:22, 08 paź 2014

Do góry
Malkul, co ty masz na dachu tej altany? To się zwija?
Na słupach rolety masz zamontowane w prowadnicach? One mają was zasłaniać od światła, temperatury?

PS. czy Ty się nie pomyliłaś z komentarzem u mnie? U mnie w wątku nie ma jesiennych dekoracji.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies