Pani Danusiu, czy tą izolacje EPDM kładzie sie bezpośrednio na drewno czy pod spod jeszcze jakaś folia? I czy to sie przykleja jeżeli tak to na co?
I jeszcze chciałam dopytac w te otwory sa wsadzone jakieś rurki? I czym sa zabezpieczone, oklejone, EPDM?
Na donice takiej wielkości ile trzeba otworów? Sadzic bede w nich bratki itp
Nie jest możliwe utrzymać winobluszcz w ryzach, gdy już załapie gleby i zacznie rosnąć tak normalnie. Potem wielkie, grube pędy tylko będą. Mam na słupie taki okaz, wygląda jak las namorzynowy.
Frezja, u nas nic się nie marnuje, ale ja mam inne warunki, baza przyjmie wszystko. No i mam sprzęt do przerabiania i przerzucania wielkich gór, a potem pakuje się do big-bagów i czeka na użycie.
Oczywiście wszystko z umiarem, w ogrodnictwie trzeba upraszczać rzeczy i starać się całą rabatę robić zgodnie z wymaganiami pH, kwaśnolubne czyli żywopłot tuje, potem różaneczniki, wrzosowisko. Pod prąd nie zawsze warto iść, ale jeśli chcesz możesz,. nikt nie zabroni, tylko czy jest to logiczne i warte zachodu? Ja nieraz tak robię. Ale generalnie staram się dobierać dobrze. Nie pod prąd.
To rozumiem fajnie, że Wam dają worki.Twój Sposób na nie muszę u siebie zastosować...będzie zwijanie. Odkąd jestem tutaj, to staram się nie wyrzucać odpadów, ale czasem jakieś korzenie czy gałęzie iglaków.
Thuja Auresopsicata, jeśli ma wilgoć w glebie to nie szyszkuje, cięta też nie szyszkuje. Chyba że zagłodzisz na śmierć to zaszyszkuje, wyda nasiona i padnie.
Cis nie jest nieco jasniejszy, jest bardzo ciemny, chyba że jakaś odmiana złocista, ale Fastigiata Aurea na żywopłot będzie zdecydowanie drogi. Bardzo drogi.