Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

ewa004 08:46, 06 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Rosną dobrze u Ciebie?

Nie wiem bo je w tym roku posadziłam tzn przesadziłam .
Z tymi moimi piwoniami to tez jest moja nowa rabata
I tu mam sprawdzian ,bo zrobiłam ja kompletnie sama ,nawet na O nie pokazywałam
Pokażę jak będzie ładna
MirellaB 09:23, 06 kwi 2016

Zdjęcia dla Danusi.

Obcięta krótko Aurera Nana

Dla porównania druga soczyście zielona rosnąca obok

ren133 09:39, 06 kwi 2016

Widzę, że energia Cię rozpiera
Nie doczytałam czy już obsadziłaś donice na tarasie
A na jaką mieszankę traw sie zdecydowałaś?
Gardenarium 09:42, 06 kwi 2016

Podlej teraz wodą tę obciętą, dwa wiadra pod jedną, chyba że podmokły teren to nie. Ale jeśli sucho ma to podlej dobrze. Obserwuj.

Tak od razu nie widać, że usycha, po prostu odsłoniłaś gorsze gałązki. Powinno być dobrze. Może Pinivit zastosuj po podlaniu i odczekaniu tygodnia.

Instagram Ogrodowiska
MirellaB 09:54, 06 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)
Podlej teraz wodą tę obciętą, dwa wiadra pod jedną, chyba że podmokły teren to nie. Ale jeśli sucho ma to podlej dobrze. Obserwuj.

Tak od razu nie widać, że usycha, po prostu odsłoniłaś gorsze gałązki. Powinno być dobrze. Może Pinivit zastosuj po podlaniu i odczekaniu tygodnia.

Danusiu dziękuję, że zajrzałaś. Uspokoiłaś mnie trochę, bo dzisiaj już tyle usłyszałam słów jaki to ja jestem zły ogrodnik, że aż mi się płakać chce

Tujka jest dobrze podlana. Kolor widać, że jest inny i w dotyku jest tak średnio sucha

Moja wina za krótko ją obcięłam, ale ręce już mało sprawne do takich czynności nawet nożycami akumulatorowymi.

Chciałam ją odświeżyć, bo po zimie straszne poczochrańce i od spodu trochę posiusiana.

Mam nadzieję, że odbije.
Efffa 09:57, 06 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Danusiu dziękuję, że zajrzałaś. Uspokoiłaś mnie trochę, bo dzisiaj już tyle usłyszałam słów jaki to ja jestem zły ogrodnik, że aż mi się płakać chce

No coś Ty , jesteś bardzo dobrym ogrodnikiem, my to wszyscy wiemy, nie przejmuj sie
Mixtoorka 10:02, 06 kwi 2016

Mirellka uchy do góry! Wszystko samo ci rośnie, ogród coraz piękniejszy! Kto Ci takich głupot naopowiadał ? powiedz, że my groźne potrafimy być !!!

Czasem też coś pada, na co nie masz wpływu. Pewnie jest tak jak pisze Danusia, ze odsłoniłaś to co mniej urodziwe.

Cisy wczoraj wkopywałam do 22:00 (myślę, że sąsiedzi z daleka przez firankę mnie oglądają i w czoło się pukają ale wiedziałam, że będzie padać i zależało mi żeby już siedziały na miejscu
MirellaB 11:26, 06 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)

U mnie wczoraj cały dzień padało wiec na ogród patrzyłam z salonu.Ale podobno weekend ma być słoneczny wiec się nie przejmuje. Z tujami niestety nie pomogę.

A Ty kobieto spać nie możesz ze w środku nocy po forum biegasz

Wcześnie się położyłam spać i w nocy obudziłam się wyspana
MirellaB 11:26, 06 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
Mirellko pozdrowienia zostawiam

Macham
MirellaB 11:27, 06 kwi 2016

Efffa napisał(a)
Mirelko co z Twoim spaniem się dzieje?

Takie czasem mam bezsenne noce jak wcześnie się położę spać. Mi 5 godzin snu wystarcza