Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 08:44, 06 kwi 2016

Takie tam prymulki, trzy

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:48, 06 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Danusiu przyciełam za krótko tujkę Aurera Nana, zrobiła się dziwnie ciemnozielona, miejscami dziwnie brązowa i co najgorsze robi się sucha
Muszę ją ratować, bo to jedna z dwóch w przedogródku, trudno będzie ją zastąpić inną.
Napisz proszę czy od zbyt krótkiego przycięcie tujka może uschnąć?
Czy jest szansa, że odbije?
Jak mogę jej pomóc?

Pokaż linka gdzie masz zdjęcie do tej tui

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:49, 06 kwi 2016

kaisog1 napisał(a)
Hahahhahaah Szefowa a myślałam, że tylko ja tak z tujami we włosach do sklepu jeżdżę Ale nie jestem sama!
Ja wczoraj zakupiłam dwie kulki na pniu na balkon - zbesztasz mnie jak zobaczysz bo pnie krzywe mają "nieco" ale tanie były Tu się "wypnie", tu się "nagnie" i będzie dobrze

Ja też mam górę śmieci.... i to taką, że jak będzie termin zielonych to zastawię chyba całą ulicę.... ale cóż, tuje nasze nie były czyszczone od momentu posadzenia czyli jakieś 25 lat albo i więcej to się śmieci nazbierało

Buziam i ściskam

Gosia, jeszcze Irenka jeździ

Bukszpan trzeba odpowiednio obrócić, ja też kupiłam krzywe kulki, bo innych nie było i też tanie były

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:51, 06 kwi 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Czyżby nowa rabata pod podkasanymi iglakami się szykowała? Będzie cudnie

Już była w zeszłym roku, ale się zmyła niestety, całkowicie, nawet Ophiopogon chyba martwy nie całkiem, jeszcze siedzi.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:54, 06 kwi 2016

frezja napisał(a)

Danuś, jestem ciekawa, czy u Ciebie biorą w tych workach ?? u nas tylko brązowe..i muszę se kupić.A takie po ziemi to wyrzucam...i jak to z tą ekologią ??

Dają nam worki brązowe, ale ja w sezonie zielonych odpadów nie oddaję. Moje i wszystkie nasze firmowe śmieci zielone idą na maszynę do mielenia i na kompost. Nie oddaję zielonych, a worki po ziemi i korze są używane aż do skutku, dopóki się nie rozlecą. Zwijamy je wszystkie w jedną stronę, po 5 szt, następnie każda taka rolka jest wciskana do wora, tak że w jednym mieści się 50 szt i wozimy je ze sobą wszędzie na roboty Kompost to złoto ogrodnika, więc mam wielkie góry kompostu, które używam potem do sadzenia.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:56, 06 kwi 2016

kaisog1 napisał(a)
Ale cudne lupy!
"Towar" zdecydowanie mógłby trafić na moje tyły hahahah
Nasz góra śmieci zdecydowanie więksiejsza

No, ja sobie wyobrażam. Wszak ty Gosia możesz być "mojom córkom" To i siły inne.

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 09:01, 06 kwi 2016

Co do kulek to fakt, nawet je obkręcałam w sklepie i całkiem nieźle to będzie
Za młoda jesteś coby być moją mamą
frezja 09:30, 06 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)

Daja nam worki brązowe, ale ja w sezonie nie oddaję. Moje i wszystkie nasze firmowe śmieci zielone idą na maszynę do mielenia i na kompost. Nie oddaję zielonych, a worki po ziemi i korze są używane aż do skutku, dopóki się nie rozlecą. Zwijamy je wszystkie w jedną stronę, po 5 szt, następnie każda taka rolka jest wciskana do wora, tak że w jednym mieści się 50 szt i wozimy je ze sobą wszędzie na roboty Kompost to złoto ogrodnika, więc mam wielkie góry kompostu, które używam potem do sadzenia.

To rozumiem fajnie, że Wam dają worki.Twój Sposób na nie muszę u siebie zastosować...będzie zwijanie. Odkąd jestem tutaj, to staram się nie wyrzucać odpadów, ale czasem jakieś korzenie czy gałęzie iglaków.

Piękna u Ciebie wiosenka.
MirellaB 09:32, 06 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)

Pokaż linka gdzie masz zdjęcie do tej tui

Danusiu przesyłam link, zajrzyj proszę https://www.ogrodowisko.pl/watek/5276-ogrod-mirelli?page=790#post_0
Gardenarium 09:45, 06 kwi 2016

Frezja, u nas nic się nie marnuje, ale ja mam inne warunki, baza przyjmie wszystko. No i mam sprzęt do przerabiania i przerzucania wielkich gór, a potem pakuje się do big-bagów i czeka na użycie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies