Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Skarbonkowy ogródek 17:10, 05 kwi 2017

Do góry
Witaj Joanno
Jak dla mnie nr 2 i pierwsze co mi się nasunęło, kiedy zobaczyłam tyle form strzyżonych, że projekt jest taki ogrodowiskowy i raczej formalny, a nie sielsko anielski
Pozdrawiam
wierna cicha podglądaczka
Ukojenie 15:39, 05 kwi 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Fajny projekt Powiedz co będzie rosło na tej rabatce (co prawie ma kształt trapezu) razem z różami?

to rabatka oddzielająca wejścia do domu (moje i brata) - jeszcze jej nie ma - to na niej rosną ostatnio fotografowane hiacynty

do momentu rozdzielenia nie mam specjalnie koncepcji - musi być i zimozielona i kwiecista i tworzyć troszkę taki żywy murek

z tej strony jeszcze brak konkretnych planów z uwagi na fakt, że to nie ja będę w tym głównie działać (budowa zadaszenia i chodnika nie leży w zakresie moich możliwości) dlatego działam tylko tymczasowo

edit: po lewej stronie mogę na razie posadzić tylko tuje i sympatię i ewentualnie róże po stronie chodnika - te które narysowałam
Ukojenie 15:32, 05 kwi 2017

Do góry
Fajny projekt Powiedz co będzie rosło na tej rabatce (co prawie ma kształt trapezu) razem z różami?
Skarbonkowy ogródek 15:07, 05 kwi 2017

Do góry
Dziękuję Kamilo, staram się coś wymodzić

Asia, toż napisałam gdzie różnice cobyście nie musieli szukać

Trochę mnie zmartwiła Twoja opinia ze projekt ''uroczy''. Te rabaty nie maja być sielsko-anielski bo nie takie założenie. Raczej kierunek- ogród szefowej. Bardziej formalny. Gdzie zrobiłam błąd?

Dodam jeszcze ze elewacja z cegły ma być zastąpiona czarnym sidingiem- kiedyś tam. Wiec cały look domu tez się zmieni.

Rabaty maja mieć linie proste, co ciężko w garden puzzle uzyskać.

Mówiłam ze cisa nie ma co oglądać Na zdjęciach prawie nie widać różnicy.

Moja działka na Dębowym Lesie 10:45, 05 kwi 2017

Do góry
No i jest szał wiosenny
Ta grilowędzarnia intryguje mnie, projekt swój czy skądś??? Może i my kiedyś zrobimy śledzę etapy budowy
Nowego początki 09:26, 05 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Projekt pierwsza klasa
Nowego początki 09:21, 05 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Moniko dziękuje za odwiedziny i juz chęć do robienie prezentów
Podziwiam projekt ogrodu ale jestem pod Mega wrażeniem jego realizacji. Jak widzę Danusiowe rysunki z ławeczką , to sie rozmażam, ze kiedys też sobie takie miejsce wygospodaruję

Ostatnio z mama rozmawiałam, ze nie ma to jak projekt, bo wiesz, dokładnie gdzie, co i w jakiej odległości trzeba wsadzić....
Pięknie
Zaznaczam Cie do obserwacji... Czekam na ławeczkę i Buziaka zostawiam
Mam nadzieję że to jest ta trawa o której myślimy bo kupiona bez nazwy , ale w zeszłym roku wyglądała tak
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 08:39, 05 kwi 2017

Do góry
Witaj Kasiu Niezły masz teren do zagospodarowania. Zaznaczam Twój wątek i będę podglądać postępy. Projekt cudny masz!!!
Wiesz, ja miałam podobnie. Duży teren, zero doświadczenia i pomysłów, i tez utknęłam w miejscu. Zamówiłam projekt i jakoś poszło do przodu Najpierw wyznaczanie rabat, potem trawnik (po miesiącu od obsiania juz było widać zarys ogrodu) i na końcu obsadzenia. Rabata po rabacie, wyprawy do szkółek z listą w ręce i zapakowany roślinami samochód na masę. Minęło 2 lata, ogród jeszcze nie jest skończony, ale już cieszy Mam też pierwsze sukcesy w rozmnażaniu: lawendy, tawuły japońskie, hortensje z patyczków, derenie Eleganstissima też z patyczków i żurawki. Pomyśl nad tym, to będziesz miała roślinki za free
Pozdrawiam
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 07:44, 05 kwi 2017

Do góry
Witam się. Równiutko i pięknie się robi. Dużo pracy przed Wami, macie projekt to wiadomo do czego się zmierza. Powodzenia, pozwolę sobie podglądać
Anulajda w raju 07:36, 05 kwi 2017

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Cudnie Aniu cudnie. Ja czekam na twoje tulipanki

Dziękuję Kasiu. Jeszcze momencik

Jak fajnie że masz już projekt Danusi ))))
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 21:44, 04 kwi 2017

Do góry
Dokładnie jest tak jak mówisz. Samemu i w dodatku bez jakiegokolwiek w moim wypadku doświadczenia jest strasznie ciężko. Próbowałam sama. Później jeden sezon podpatrywalam ogrodowisko i nawet zaczęło mi troszke cos wychodzić. Poległam jak tylko pomyślałam o ogrodzie jako całość. Wydzielenia jakichlolwiek rabat, stref komunikacyjnych itp bylo ponad moje siły. Dlatego zdecydowaliśmy sie na projekt Danusi. Zdaje sobie sprawę że to dopiero początek bardzo ciężkiej i nieustannej pracy ale mając takie wsparcie jakim sa ludzie z O. Jestem pozytywnie nastawiona i gotowa do dzialania.
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 21:17, 04 kwi 2017

Do góry
Witaj Kasiu,
Wpadłem z rewizytą

Piekna działka z cudownym widokiem, naprawdę daje możliwości. No i projekt Danusi, warto będzie zaglądać

W sumie przeszliśmy chyba podobną drogę od prób samodzielnej walki z nasadzeniami do zdecydowania się na projekt. My też uznaliśmy że ciężko tak samemu ogarnąć plan tylko w wolnej chwili, bez pożądnego skupienia się na tym.

P.S. jakieś namiary na strzepiastokorego mam, jak ustalę czy mają w ofercie to się podzielę na priv
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 20:22, 04 kwi 2017

Do góry

Cześć Kasiu, No i ty się nie chwalisz, że Danusia ci projekt robi?!!

No to chyba się wproszę na tę kawę.
Miejski ogród w wersji mini 19:47, 04 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
trzeba bylo u powiedziec, ze projekt moze u Danusi kupic

No jakoś tak nie chciałam wprost ale na końcu języka to miałam .
Miejski ogród w wersji mini 13:57, 04 kwi 2017

Do góry
trzeba bylo u powiedziec, ze projekt moze u Danusi kupic
Miejski ogród w wersji mini 23:03, 03 kwi 2017
Do góry
A może spodobał mu się projekt i chciał gotowca dla swoich klientów, na czymś się chłopina chce wzorować jak pomysłów brak
Nowego początki 10:32, 03 kwi 2017

Do góry
Projekt pierwsza klasa
Nowego początki 10:18, 03 kwi 2017

Do góry
Moniko dziękuje za odwiedziny i juz chęć do robienie prezentów
Podziwiam projekt ogrodu ale jestem pod Mega wrażeniem jego realizacji. Jak widzę Danusiowe rysunki z ławeczką , to sie rozmażam, ze kiedys też sobie takie miejsce wygospodaruję

Ostatnio z mama rozmawiałam, ze nie ma to jak projekt, bo wiesz, dokładnie gdzie, co i w jakiej odległości trzeba wsadzić....
Pięknie
Zaznaczam Cie do obserwacji... Czekam na ławeczkę i Buziaka zostawiam
Ogródek przy lesie 18:26, 02 kwi 2017

Do góry
Hej Iwonko, przyszedłem z rewizytą Widzę że i ty rozkręcasz się nam z zakupami SUPER!!! Piękny kolor tego goździka Dawaj foty gdzie go wsadziłaś A jakie masz plany na to miejsce powyżej? W sensie jakie rośliny, mała architektura czy coś? Wstawiaj projekt z chęcią zobaczę
Ogród z uśmiechem 20:32, 28 mar 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Jola jak tam projekt rabatki? Co wymyśliłaś?

Mam dwie wersje ale ponieważ jestem wzrokowcem to najpierw kupię i przymierzę Do piątku jestem uziemiona z robotami ogrodowymi - piszę z tableta poza domem więc nie mogę nic rysować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies