Kochani dopiero dzisiaj mam chwilę żeby odpowiedzieć na pytania i zobaczyć co u Was.
U nas sucho niemożliwie, do wczoraj codziennie było około 20 stopni i wiatr. Dzisiaj był zjazd pogodowy i było tylko 8. Wczoraj biegałam po ogrodzie w krótkim rękawku a dzisiaj dwa polary i czapka. No cóż.. kwiecień - plecień...
Mam tylko nadzieję że zapowiadane przymrozki nie będą aż tak wielkie i ogród mi się uchowa.
U mnie wiosna w pełni. Przez te upały wszystko bardzo szybko się rozwija ale też i przekwita.
Taki widok skarpy przy tarasie to już przeszłość. Białych tulipanów już nie ma a pomarańczowe kończą żywot.
Ogólnie wzytkie kupowałam jako jakaś odmian, może nawet w czeluściach bym odnalazła nazwy..tyle, z tyle razy je przesadzałam, że i tak wszystkie wymieszałam ..
Mam takie jeszcze błękitne, i błękitne na górze a ciemniejsze na dowle, tyle, e te to już komplenie pomieszałam na rabatach
Te drobne cebulki trudno utrzymać w ryzach.. i mam je wszędzie po trochu.. masakra. Śnieżnice, cebulice, szafirki, Puszkinie i inne drobiazgi..
Gdzie zamawiałaś?
Musze poszukać pułapek i kupić fermony do nich.. ciągle zapominam I bym kupiła, ale zapomniałam hasła do sklepu. Rok temu gdzieś po połowie kwietnia zaatakowały.
A teraz jakaś małpa mi wcina zawilce Pierwsze latanie z latarką zaliczone..... jutro szykuję wiadra na ślimaki Witaj wiosno..... a tak było pięknie zimą.
Mam wrażenie, że kwiaty tej pierwszej magnolii są ogromne, a może to tylko magia fotografii. Gdybym musiała wybrać która ładniejsza nie umiałabym zdecydować. Obie śliczne, a miejsca brak.
A teraz prośba do odwiedzających mój wątek
Mój eM zaszalał i kupił nam w prezencie na rocznicę ślubu dwa Cyprysiki japońskie Gracilis nana. Oczywiście bez uzgodnienia ze mną...
Śliczne są, mają ok 40cm tylko gdzie mam je wkomponować?
W dodatku dwa, parzyście...wymyślił, że po obu stronach nowej ścieżki, którą się wchodzi do ogródka...ale one mi tam nijak nie pasują...
Nie zrozumiałeś mojej sugestii, mnie chodziło o zlikwidowanie tych wąskich skrawków trawy między tymi deseczkami. Wystarczy tylko wyrównać linię brzegową i pozbyć się trawy i tych deseczek. Nawet będzie bezpieczniej dla starszych rodziców. Nie trzeba kopać głęboko, można tylko zebrać trawę a efekt wizualny na pewno będzie ciekawszy. Takie jest moje spostrzeżenie, a Ty zrobisz albo nie zrobisz jak zechcesz.