Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

Doranma 14:35, 28 kwi 2019

Śliczny kontrast żółtych liści i fioletowych kwiatów powojnika. Bardzo mi się też podoba czerwony klon na tle Twoich jasnych brzóz
To co, kopać kolejną sadzonkę? Wysłałabym po majówce, żeby paczka nie ugrzezła gdzieś w magazynie
marba 22:16, 28 kwi 2019

Renatko, mam nadzieję, że za rok porośnie mi całą altankę, wtedy efekt będzie jeszcze fajniejszy.
Ewuś, fajnie że leszczynka się przyjęła, a ten kolor liści co dzień cieszy moje oczy. Śliczna jest.
Grażynko, mam nadzieję, że jar będzie z każdym rokiem lepiej wyglądał. Tylko jeszcze mostek trzeba będzie wymienić.
Aniu, wszystkie czeronolistne drzewa i krzewy dobrze wyglądają na tle zielonych. Podobnie te żółtolistne. Ogród tętni wtedy kolorami.
Trawka może nikoniecznie ta sama, co u Ciebie, ale podobna.
Dorotko, dajmy powojnikowi szansę, może odbije, a jak nie, to dam Ci znać.

Wczrajsze fotki:

gogo 22:30, 28 kwi 2019

W Twoim " moim " jarze, oprócz roślin, spodobały mi się gałęzie.
Więc i u mnie się pojawiły i jestem zadowolona
Jar był piękny, jest piękny i będzie zawsze piękny
A dlaczego chcesz wymienić mostek? mi się podoba, chyba, że się sypie i to konieczność.
Gosialuk 23:25, 28 kwi 2019

Basiu jar, taki kwitnący pięknie wygląda. I chwaścików nie ma. Nie to co u mnie. Moje floksy przerosły trawami i po kwitnieniu muszę je wykopać, oczyścić z chwastów i posadzić na nowo.
Nowe nabytki okazałe. Zwłaszcza klon czerwony pięknie się prezentuje w soczystej czerwieni. Glediczje na żywo widziałam kiedyś w szkółce - też zachwyca.
anpi 00:09, 29 kwi 2019

Ale masz piękne łany tych floksów. Te różowe słabiej się rozmnażają, czy ich więcej nie chcesz ? Bardzo ciekawy ten Twój jar
basia3012 21:06, 30 kwi 2019

Cudny ten jar. przyłączam się do zachwytów.
marba 22:16, 30 kwi 2019

Grażynko, mostek chciałabym wymienić, bo wygina się nie w tę stronę co trzeba. Poza tym trzeszczy przy przechodzeniu, póki co korzystają z niego psy biegnąc do granicy działki na skróty.

Gosiu, chwaścików nie widać, bo co jakiś czas wywożę ich pełny wózek, jak na załączonym obrazku. Rosną jak szalone.

Aniu, mam też różowe flokski, ale nieco mniej. Faktycznie trochę wolniej przyrastają, ale ćwiczę cierpliwość.

Basieńko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Dla Ciebie mój pierwszy rozkwitający irysek.
barbara_kraj... 00:43, 01 maj 2019

marba napisał(a)
Tylko jeszcze mostek trzeba będzie wymienić.

Tak, tak, koniecznie! Hahaha!
marba 01:13, 01 maj 2019

Basieńko, przy kolejnym ogrodowiskowym spotkaniu (choć nie obiecuję, że przy najbliższym) zrobimy sobie tę pamiątkową fotkę na mostku. Dla wyjaśnienia, Basia się śmieje, bo ostatnio przy takiej próbie, gdy wszystkie pięć weszłyśmy na mostek zaczął on ostrzegawczo trzeszczeć i trzeba było czym prędzej się ewakuować.
marba 14:36, 03 maj 2019

Po ostatnich deszczach ogród kipi zielenią,

i kwieciem.