Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 17:48, 28 kwi 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)
Mowia...ze ten kwiat, rosnie tam...gdzie sa czarownice... Wiec witaj w domu

Znalazlam nazwe-to- Obrazek Zna ktos moze inna nazwe?

Kasiu one rosną na bagnach pomokły teren w Ogrodzie w Przelewicach wygląda jak tulejnik właśnie teraz kwitną
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:48, 28 kwi 2019

Do góry
Tulipki dla ich fanek jeszcze raz

Anula- Zana - to jest poduszka cisowa robiona przeze mnie.
Tak wyglądała od razu po posadzeniu - koniec maja 2017 (widać, że o wiele mniej dorodna mimo wszystko niż te okazy w szkółce)

Mniej więcej tak cięłam

Dziś jest taka

A druga sztuka taka

Wiem, że chciałaś efektu na już, ale warto spróbować uformować swoją
Ptasi gaj 17:47, 28 kwi 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)

Ela, nie pozbywaj się Bonicy. Po prostu tnij ją ostro, a będzie niższa i bardziej zwarta. Tak radzą ogrodnicy od róż:
"Mocno cięta co roku będzie niższa i zachowa zwarty kształt. Słabo cięta może osiągnąć około 1,8m i szerokość ponad 1m."

Kasiu tnę prawie przy samej ziemi i guzik to daje. Jak wypuści baryła to i 2 metry. Znalazłam fotkę sięga prawie 2 m a jakie silne. Zobaczę jak będzie z tymi nowymi co nabylam. Bardzo mi się podobają i jeszcze dam im szansę.
U kogoś widziałam na Ogrodowisku takie niskie rosły z lawenda a te moje wszystko zagłuszają.
Takie mocne, że w mróz kwitna

Berberysy też w innym miejscu zasłaniały mi szmaragdy i zaczęły zilkna. Posadziłam w inne miejsce a teraz tam posadziłam luźne trawy.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:44, 28 kwi 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
u nas w sumie bylo jakies 7 litrow. Dobre i to Wykopalam wieczorem kwiatka i cala bryla byla wilgotna

skoro mamy rame t czasami pojawia sie tez obraz

te wyladowaly wczoraj prawie kolo mnie

trickolorkowi wyrastaja pierwsze listki

bozykwiat juz kwitnie, ten nowy sadzony w zezlym roku jest ciut jasniejszy

Fajna wycieczka i roślinki i ta rama z obrazem mnie urzekła suuper buziaki
Moja glebo terapia 17:42, 28 kwi 2019

Do góry
A dzisiaj od rana a w sumie to nawet od nocy pada deszczyk, jest super wszystko w oczach zielenieje.
Nie mogłam się oprzeć i po mimo deszczu z aparatem po ogrodzie chodziłam

Moja gwiazda wisteria

Podwórkowa rehabilitacja 17:42, 28 kwi 2019

Do góry
A tak się prezentuje w fazie pąka powojnik Mayleen

Wiszące pomidorki

Na poziomie gruntu, te sadzone 18 kwietnia Malinowe Retro

I mix innych też w szklarni.
Ogród Małej Mi 2017 17:41, 28 kwi 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pisałam ci że będę w D. Odzewu nie było więc stwierdziłam żeś nieczasowa.
Ale wygląda że jeszcze będę w D. I w P. Oj oj ale to wygląda... Te d i p...ha ha ha..
Do d są za to przesadzane jesienią różaneczniki...pąki zaschły... Za rok dadzą czadu
I coś lepszego... Były do wyrzucenia i przygarnęłam..po 2 latach już wyglądają dobrze a nie jak wypłosze łyse na połowie

Anek bo wiadomość odczytałam w pracy, a byłam do 19:00, więc doopa. Jutro jestem w domu i tylko ok. 15:00 muszę się na chwilkę urwać. Wpadnij choć na minutkę
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:41, 28 kwi 2019

Do góry
Nieco szerszego spojrzenia na graby - grubasy

Różankę budzącą się do życia

Na pierwszym planie widać bezgłowe EE
Dwa ogrody 17:38, 28 kwi 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Izo, moje pelargonie już od tygodnia co najmniej na dworze, po wcześniejszym hartowaniu. Udało mi się przezimować kilka z nich i ukorzenić z nowych przyrostów wiosennych drugie tyle. Prawie skończyły mi się donice dla nich. Teraz już tylko jakieś oryginały mogę kupić
Budynek gospodarczy rozwiązał mi na już wiele problemów z przechowywaniem, niemniej środek jeszcze do wykończenia. Judaszowiec wart grzechu, przekwitła prawie magnolia, to on zaczął. Kwitną też jabłonki ozdobne

kalina

i obiela

Obiela piekna
Ja kupiłam pilkowaną, pionowe chude drzewko
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:38, 28 kwi 2019

Do góry
Sapporo

Iwonko, te moje to chyba te Twoje późne pełne

Dwugłowy potwór

Te jakoś oczoj...e na zdjęciu, ale nijak nie mogłam się pozbyć tego "przesytu" w Dollsach

Moje liliowe poletko Już przyłapałam któregoś wieczoru poskrzypkę, ale tylko jedną i nie zdążyła zbytnio nabroić - nadgryzła tylko listek i nie zapaskudziła niczym oślizgłym od spodu
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:35, 28 kwi 2019

Do góry
Narycyz Cheerfulness w 2 sezonie

Widać, że azalia z kolejnym dniem rwie się do kwitnienia

Hosta Toszkowa czyli Fire Island
Moja glebo terapia 17:27, 28 kwi 2019

Do góry
Paprocie i wszech obecny podagrycznik już go nawet nie wyrywam z tych paproci szkoda mojego czasu i pracy i tak go zarosną

Ukojenie 17:26, 28 kwi 2019

Do góry
zoja napisał(a)
Dzis wsadzilam wszystkie dalie - wiekszosc do doniczek, jak znajde miejsce w gruncie najwyzej przesadze.

Jest na tyle cieplo, ze chyba jutro posadze pomidorki do tuneliku.
Przedstawiam pomidory wysiane prawie w tym samym momencie przez moja Tesciowa i moje:
Tesciowej

Sa piekne duze i 'miesiste'

Moje:

Male i 'filigranowe'

Skad roznice? Tesciowa chodowala je w cieple a moje w obawie przed ziemiorkami mialy zimny wychow.
Z poprzedniego roku wiem, ze za miesiac wszystkie beda wygladac tak samo wiec sie nie martwie. No i jest szansa, ze moje bed dluzej owocowac bo poxniej zaczna

Ja mimo chłodu przeniosłam wszystko do tunelu
Myślisz ze za wczesnie ?
Sezon 2017 u Hanusi 17:26, 28 kwi 2019

Do góry
Witaj Hanuś Wielgachne owoce pigwyyy może i ja się kiedyś takich pięknych doczekam
Hanuś zobacz wyrosły mi takie na skalniaku na korze może to smardze? ale ja nie znam i nie wiem co o nich myśleć ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies