Kolejny raz rabata z van eijkami i Upstarami (chyba to one)
Ciski "się przyrastają"
Jeszcze raz zakątek z klonem
Montana Raureif, która dopiero w tym sezone ma zamiar chyba porządnie wyglądać Już teraz osiągnęła rozmiar jaki zwykle ma u mnie na koniec sezonu A ja mam zamiar ją przesadzić (ech...)
Może tak być Reni ale ja go dam w dość zaciszne miejsce a klony zawsze okrywam na zimę. Jak do tej pory pozostałym odmianom nic po zimie nie było.
Jedynie Shirasawy lekko po zimie ma coś niecoś do przecięcia. On też jest chyba dość wrażliwy.
W tym roku przypilnowałam moment i opryskałam go jak tylko mszyce go oblazły i dzięki temu zaczyna wypuszczać ładne liście.
Bo w zeszłym roku długo się zbierał po inwazji mszyc i już do końca sezonu był taki marny.
Zdjęcie z dzisiaj.
To zdjęcie i tak jest od połowy ogrodzenia zrobione.
A to nie gliniaczek tam stoi, to duza beka plastikowa na wodę.
Bo obok jest warzywnik
Czyli hakonki to takie kapryśne ?
Moje mają po kilka źdźbeł.Ja myślałam,że mi w tym roku podrosną.a tu nie wiadomo ?
Hortensja dębolistana ładnie się już rozwija
Danuś rozsadzaj koniecznie zaraz po kwitnieniu bo Ci sie zprzerastają jeszcze w tym sezonie
Moje poduchy w donicy z pojedynczej rośliny zrobiły się 60 na 150cm, a dopiero w tym sezonie minie trzy lata od posadzenia
To eksperyment - wiadomo, że nie lubię żółtków i pomarańczowego w kwiatach, ale tak ładnie wygladały na opakowaniu i były w promocji, że wzięłam dla testu
Od razu zawciągi do pary dodam