Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:33, 26 kwi 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oglądam jeszcze raz Twoje cudowności i doczytałam fantastyczne wiadomości Cieszę się z Tobą kochana

Ja wciąż podskakuję z radości i tak wskoczyłam na grabie i guz gotowy, takie uszczypnięcie miałam
Ach takie tulipanki dostałam od Kasi niespodzianki..one są mniejsze od stokrotek
Miniaturkowe cudeńka

Agania 21:38, 26 kwi 2019

jolanka napisał(a)
Czytam o nowinach. Super, będziesz babcia Gratulacje

Cieszę się bardzo i dziękuję
SlonecznyOgrod 21:38, 26 kwi 2019

Agania napisał(a)

Moim się udało przymrozki były na klonach widać, ale mgnolie w poe zdążyłam obfocić

Czyli one jednak mogą podmarznąć na wiosnę?
O to właśnie Cię pytałam prędzej, czy to jest możliwe żeby zaszkodził przymrozek młodym listkom.
Mam do posadzenia 2 Garnety i nadal trzymam w doniczkach, żeby ewentualnie schowac przed przymrozkami.
Agania 21:43, 26 kwi 2019

Iwonka napisał(a)
Cudowny okres na ogłoszenie taaaakich wieści Święta Wielkanocne, wiosna w przyrodzie, nowe życie Ależ emocje .... Gratuluję!!!!!!!!!

Brama mimo, że po południu pewnie zamknięta to dla Ciebie Agatko zawsze otwarta Zatrzymaj się koniecznie w wolnej chwili A jak jeszcze z aparatem to tylko wartość dodana Mój ogród cierpi bardzo na brak dokumentacji, co zresztą widać na wątku
Do zobaczenia!!!!!! Pokażę ci co drutuję. Policzyłam, że mam 6 prac zaczętych, istne wariactwo

Wiesz jak ja się teraz czuję, fruwam, lecę, biegam, nie siadam, śpiewam, oglądam romanse, słucham muzyki, a z aparatem wpadnę
Agania 21:48, 26 kwi 2019

Milka napisał(a)
Jejku, gratuluję babci wnuki są super, zupełnie inne doznania, jak przy własnych dzieciachbukiety cudne

Irciu na ten moment czekałam długo, co noc śniłam o wnukach, na razie musimy dbać o pryszłą mamę i o nią się bardzo troskamy
Agania 21:50, 26 kwi 2019

GorAna napisał(a)
Agatko, cudne masz te Twoje magnolie
Gratuluję nowiny!

Dziękuję podwójnie
Agania 21:51, 26 kwi 2019

Waclaw napisał(a)
zapytałem w Wojsławicach kiedy najlepiej przyjechać aby zobaczyć rododendrony.
Oto odpowiedź:

Dzień dobry,
Pogoda obecna nie sprzyja tradycyjnemu prognozowaniu.
Prawdopodobnie będzie to około 20 maja - dawniej pełnia kwitnienia przypadała na dzień matki. .
Zapraszamy.

z poważaniem
Hanna Grzeszczak- Nowak
z-ca Dyrektora ds. Ogólnych
w Arboretum Wojsławice

Czy zbierzemy paczkę do Wojsławic tak jak planowaliśmy?
Kto chętny?

Fajnie, że piszesz, jestem za, tylko musimy się jeszcze dograć i ustalić, kto z kim jedzie
Agania 21:52, 26 kwi 2019

frezja napisał(a)
Przydało by się

Agania 21:57, 26 kwi 2019

Kindzia napisał(a)
Agatko! Super wiadomości!!! Widzę, że brzemienne w skutki święta to nie tylko u mnie były Gratulacje

Rustica Rubra, ta jest piękna!!! Lubię takie kwiaty u magnolii. Ale na takiego wielkoluda to u mnie miejsca nie ma...jeszcze Alexandrina mi się marzy i Lennei Alba. Tylko gdzie???

Pozdrówka

Te Święta bardzo nam się udały, to móje piersze wnuczątko...jestem wzruszona codziennie...dziękuję za grtulace i wzajemnie cieszmy się wnukami

Rustica jest mała...dopiero pozostałe wymienione to giganty, ale tego w ogrodzie naprawdę nie widać
Agania 22:06, 26 kwi 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

Czyli one jednak mogą podmarznąć na wiosnę?
O to właśnie Cię pytałam prędzej, czy to jest możliwe żeby zaszkodził przymrozek młodym listkom.
Mam do posadzenia 2 Garnety i nadal trzymam w doniczkach, żeby ewentualnie schowac przed przymrozkami.

Posadź tylko bardzo ważne jest żeby podłoże miały odpowiednie,
przepuszczalne i klony na początku i w ich pierwszych latach w ogrodzie muszą mieć ochronę od wiatrów
i słońca...parasol wskazany