Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Na huśtawce miło płynie czas... 20:44, 02 mar 2017

Do góry
Ja pierniczę, Mirka, ale masz oko! Gapiłam się chyba z minutę i dopiero wypatrzyłam. Ja to naprawdę muszę sobie seksy sprawić, coraz gorzej widzę.

Dzisiaj chciałam jeszcze pokazać jaki to nowy projekt nam się szykuje, ale było takie gradobicie, że nie mogłam zdjęcia zrobić. Mam kilka pytań w związku z tym projektem, jutro wstawie fotkę.

Mój zakątek - początki 15:49, 02 mar 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Cisy podcięte, prawie każdą gałązkę ciachnęłam. Ścięłam miskanty, i posprzątałam resztki po bylinach.

Po zimie jakby mi trochę kory wyparowało, muszę uzupełnić.

Mam już projekt na miejsce na ognisko, cała zima mi zeszła żeby ten odpowiedni obmyślić.

To pokazuj Natalka, koniecznie.
Na zielonej... trawce :) 12:39, 02 mar 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Kochana wybacz za niedbalstwo ( w pracy nabazgrałam) ale zarys ogólny jest.
Kulek pod kulkami na pniu bym nie dała bo to już za dużo lepiej daj samą hakone lżej będzie, a tam przy tych stożkach ze 3 kule też w hakone .

ten projekt jest najlepszy, tylko pod kulami na pniu dałabym żurawki jakas zółta odmiane lub cos innego zimozielonego. Wczesniej jak dla mnie tez za duzo tych kul było.
Ogród w remoncie 12:26, 02 mar 2017

Do góry
Ponieważ ostatnio byłaś trochę przybita swoim obecnym stanem ogrodu, zrobiłam wstępny szkic tej narożnej rabatki - tak dla rozbujania wyobraźni.

Tu są zdjęcia:

A tu projekt:

Pełne kółka oznaczają to, co już masz.
Świerka w rogu jednego bym wycięła (tego większego)
Skyrockety - jeśli udałoby Ci się doprowadzić je do lepszego stanu, mogłyby zostać; jeśli nie, to wymienić na te cisy, które musisz poprzesadzać.
Wtedy na tył można przenieść tego głoga i złotokapa, które masz na zdj nr 8 (nie chciałabym ich tam zostawiać, żeby nie zacieniały już bardziej tej rabaty).
Leszczynę, derenie, które tam masz porozsadzałam inaczej, bo posadzone są za blisko siebie.
Większość roślin które zaproponowałam już masz.
Pouzupełniać wypełniaczami typu: hosty, bodziszki, szałwie, jeżówki i gotowe.
Mój zakątek - początki 11:45, 02 mar 2017

Do góry
Cisy podcięte, prawie każdą gałązkę ciachnęłam. Ścięłam miskanty, i posprzątałam resztki po bylinach.

Po zimie jakby mi trochę kory wyparowało, muszę uzupełnić.

Mam już projekt na miejsce na ognisko, cała zima mi zeszła żeby ten odpowiedni obmyślić.
Anna i Ogród 14:03, 28 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu witam. Ja odnosnie scianki. Szum wody czyli glosnosc zalezy od wysokosci strumienia i cisnienia wody, wiec aby nie bylo glosno trzeba sie skupic na tym. Inna sprawa do przyjemnego dzwieku szumu wody mozna sie przyzwyczaic, z doswiadczenia.
Nie musicie koniecznie zrodlo wody umieszczac na takiej wysokosci lub ta woda moze splywac po szybie na dwoch wysokosciach, po dwoch kaskadach mozliwosci jest duzo aby nie bylo glosno.
Ten projekt ktory wam sie podoba ma duzo rozwiazan i mozna to zrobic samemu.

Dlatego nie będzie wysoka ta ścianka i z dala od tarasu - na wszelki wypadek. Za to blisko altany
Rewolucje w ogrodzie 09:46, 28 lut 2017

Do góry
Tez lubię ogród uporządkowany, ide sie wczytac w Twój projekt, u mnie ten sam temat na tapecie, wlaśnie ogarniam drzewa.
Na pewno dziewczyny coś sensownego Ci doradzą
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 16:04, 27 lut 2017

Do góry
horcia napisał(a)
Czytam Twój wątek od początku. Widzę że nie tylko ja zadręczam pytaniami swoich gości. Niepewność dużo niepewności to to co ciągle mi towarzyszy ( na początku Tobie chyba też?) z tym wyjątkiem że u Ciebie trwa burza mózgów a mnie nikt nie odwiedza Czytam dalej

Oj tak!niezdecydowanie to moje drugie imię
Coś tam przez zimę jednak zaprojektowałam,choć nie mam jeszcze zagospodarowanego terenu wokół domu tak jak Ty.Masz boskie donice przy tarasie i projekt Danusi jak je obsadzić.Od tego zacznij a potem kawałek po kawałku... dziewczyny na pewno pomogą.Wiosna się budzi i życie na forum też rozkwitnie a takich jak my z dylematami jest tu więcejdziękuję że wpadłaś
Ogród leniwej o. 15:48, 27 lut 2017

Do góry
Gdzieś mi się post mój wcześniejszy zgubił.
Dzięki Sylwio, nie tak wogólę patrzyła na działkę, to znaczy Twój projekt jest przełomowy (!). Rabaty jednak bede zamieniać na łaka-preria-cos-tam bo działka duża: odległości od domu do ogrodzenia to 10,10,10 i 40m. I też lubie miękie linie.

Polecam film "Dzika jak natura", świerzo po seansie jestem.
Anna i Ogród 13:58, 26 lut 2017

Do góry
Aniu witam. Ja odnosnie scianki. Szum wody czyli glosnosc zalezy od wysokosci strumienia i cisnienia wody, wiec aby nie bylo glosno trzeba sie skupic na tym. Inna sprawa do przyjemnego dzwieku szumu wody mozna sie przyzwyczaic, z doswiadczenia.
Nie musicie koniecznie zrodlo wody umieszczac na takiej wysokosci lub ta woda moze splywac po szybie na dwoch wysokosciach, po dwoch kaskadach mozliwosci jest duzo aby nie bylo glosno.
Ten projekt ktory wam sie podoba ma duzo rozwiazan i mozna to zrobic samemu.
W piaskownicy 23:36, 25 lut 2017

Do góry
Witaj Wątek nie długi to można cały przeglądnąćFajnie działasz Powstaje piękny ogród i z rozmachem , bardzo ciekawe układy rabat i ścieżek, sama wymyślasz czy projekt gotowy?
To miejsce trzeba kochać 20:24, 25 lut 2017

Do góry
Kasiu, projekt wspanialy Róże też dobrałas pieknie
Ogród pod Borem 07:25, 25 lut 2017

Do góry
Dominika11 napisał(a)
toś też zalatana -

masz projekt kuchni ???

Nie, nie mam projektu. Jak zamontują kuchnie to wrzuce zdjęcia
Dla odmiany czas na zmiany... 07:21, 25 lut 2017

Do góry
martaibartek napisał(a)
Buziam przed wiosennie co u ciebie? zapewne w ogrodzie już coś wyłazi. Jakieś domowe,lub ogrodowe rewolucje szykują się w tym roku? Pozdrawiam!

Cześć Marta ☺ stesknilam się za Tobą ☺
I mnie nudy
Ogrodowa rozpawilam się z trzcinniksmi,seslerie,podcinam gałęzie starych drzew owocowych....
Na ten rokchyba wielkich rewolucji nie będzie....planuje obsadzić powojnikami zabudowę śmietnika. ...być może zrobimy jakiś projekt wiary na samochód i jakiś wstępny kosztorys...I generalnie chyba to wszystko....
A w domu wymienilam młodej łóżko na większe i muszę teraz zagospodarować kąt sypialniany. ...myślę o tapecie imitujące białe cegły. ..na ścianę takie zagłówki pikowane....A wczoraj jak byliśmy w I spodobały jej się te papierowe lampy wiszące. ..więc będę papierwo chmurki
W tym roku komunie mamy więc też się już organizuje -kiecka zamówiona,wianek już robiłam pierwsze przymiarki ma być z żywych kwiatów konkretnie z gipsowki...nawet coś tam mi wyszło no
i została cala reszta ☺☺☺☺

W pracy też mam się duża impreza szykuje i też już musimy niektóre sprawy załatwiać więc golnie trochę się dzieje .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:33, 24 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

to mój plan, będę kończyć 1 i 2
rabata grujecznikowa czyli ta miedzy 8 a 9 jest zrobiona więc teraz bym robiła przygotowanie gleby pod 8,6, i 5 bo róg rododendronów jest zrobiony
3,4 i rabaty środkowe to przyszły rok więc pewnie tam poplon posieję jesienią i zostawię do zimy
a wstępny plan co ma tam rosnąć jest u mnie na str869 ale wiesz jak to jest..wyjdzie w praniu

Projekt pierwsza klasa z kwadratów...ogród też masz idealny w kwadracie...i nasadzenia też do kwadratów...jak dla mnie bardzo trudne wyzwanie, ale nie dla Ciebie

Mogę powiedzieć, że jesteś dokładnie na tym etapie przygotowania podłoża pod najbardziej ciekawe nasadzenia czyli kwiaty, trawy, bo drzewa już są posadzone, jeszcze popatrzę u Ciebie...ooo....wątek wrócił.....działaj więc

Widziałam kiedyś nasadzenia wokół drzewa, kwadrat obsadzony trawami, a w środku rozrzucone tulipany
Ogród pod Borem 14:37, 23 lut 2017

Do góry
toś też zalatana -

masz projekt kuchni ???
W zielonej aptece 21:36, 22 lut 2017

Do góry
Moniu, miło mi, spaceruj;
Renato ta pierwsza to Alhymist, następnie Nevada i Rosa multiflora
Róże to takie kobiece obiekty westchnień ogrodowych, nie sposób ich nie mieć!
Vito
jest projekt, ma się rozumieć, konsultacje rodzinne w trakcie i mnóstwo nasion do tegorocznego siania - jestem podekscytowana jak dawno nie byłam.
Tak myślę, że tęsknisz do swojej książki, zapewne do zwrotu przy najbliższym naszym spotkaniu; coś muszę wymyśleć - kupić? ale gdzie ? nigdzie nie ma, to pozycja, którą powinnam mieć na stałe w swojej biblioteczce.
Ogród wśród dębów. 14:06, 20 lut 2017

Do góry
Napisałam post w wątku "Pojedyńcze pytania na temat projektowania rabat", no i Danusia napisała, że mój projekt jest zły ale poprosiłam o bardziej konstruktywną krytykę żebym konkretnie wiedziała co jest do poprawy.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:45, 20 lut 2017

Do góry
I jak Twój projekt, zdecydowalaś się już?
Ładnie sie ogród u Ciebie zapowiada.
Lawenda cudna, ja takiej nigdy nie bede mieć, ilekroć próbowalam, nic z niej nigdy nie zostalo, jedyne rośliny, które mnie nie lubią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies