Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

gosika67 14:26, 25 mar 2017

Biała np. ładnie się prezentuje- znasz ubiorek wiecznie zielony.Zobacz sobie na necie.
Kwiaty na Twojej liście to powiem,że moje kwiaty. Dzwonki mam białe i fioletowe, służę sadzonkami jak chcesz. Teraz mam mnóstwo liści białego dzwonka, rozsiał mi się.
Firletki są różowe, ładny mają róż i zawciągi białe i różowe.Praktycznie dużo jest roślin o tych barwach.
Alicja169 14:27, 25 mar 2017

Jak dobrze Mirella, że pokazałaś floksy.
Dzieki temu nie wykarczowałam swoich, kompletnie zapomniałam, że mają taki kolor jak wychodzą z ziemi
frezja 18:05, 25 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Ewunia proszę - moje wschodzące floksy. Swoich nadal szukasz?

Szukałam do tej pory i nie znalazłam, ale...to foto daje mi nadzieję, że jednak są. Może je przesadziłam jesienią (??) ta opcja byłaby dla mnie ratunkiem coś podobnie wystającego z ziemi widziałam. Dopiero wróciłam z ogrodu jutro lecę na zwiady.

Dziękuję za fatygę
AngelikaX 20:15, 25 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Angelika biel, róż i fiolet - cudnie Cieszę się, że przystąpiłaś do O i w tym sezonie na bieżąco będę mogła podziwiać piękno Twojego ogrodu
Zastanawiam się czy Ty sama tworzyłaś ogród czy miałaś projekt?

Mirelko tak kolorystycznie sobie założyłam, choć czasem trudno trzymać się tego Na O od dwóch lat jestem, a incognito to pewnie i dłużej
ps. Projekt... raczej szczątkowy zarys... ech długa historia
ewa004 20:50, 25 mar 2017

Ty szalejesz juz na dobre a ja jeszcze ogrodowo spię ...no moze za wyjątkiem zakupy umbry jednej duzej kulki bukszpanowej .
Ale w poniedziałek planuje obsadzić donice wiosennie ..juz czas chyba nie ?
Iwk4 22:50, 25 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Gosia wklejam listę z mojego zeszyciku z notatkami. To są rośliny, które podpowiedziała mi Iwonka
...

Mirelko, w szoku jestem. To, co napisałam na watku, masz w zeszyciku. Nie wiesz, jak mi milo.
Masz notatki super. To jeszcze wytłumacz, jak drukujesz te posty?
Chyba sobie założę taki zeszycik z notatkami
23:21, 25 mar 2017
Fajne, nie próbowałam nawet drukować, też jestem ciekawa, czasem chce wrócić wcześniej i szukam, szukam i znaleźć nie mogę

Ciekawe
Anabell 23:27, 25 mar 2017

Mirello - czytam chcesz ujednolić kolory też jestem za tym. Od zawsze miałam, kochałam tylko róż i niebieski, biały leciutko wprowadzałam

Nie znosiłam czerwieni i pomarańczowego, żółty twierdziłam tylko wiosną.
Teraz wprowadziłam dużą rabatę czerwień- pomarańcz i żółty

druga biało/ granatowo/fioletowa
w innych trzymam się różu i bieli, a tak najbardziej chcę wszędzie niebieski i granat mniej fioletu.
Tylko trudno ciężko mi utrzymać co chcę, przychodzi przesadzanie nie ma gdzie podziać to wtykam gdzie wolne i źle nie ma konsekwencji
MirellaB 06:42, 26 mar 2017

Gosia z tego co piszesz to dużo masz bylin o takich kolorach. Dzwonek to jest dzwonek karpacka? Chętnie bym przygarnęła sadzonki
MirellaB 06:48, 26 mar 2017

Alicja to się cieszę, że nie potraktowałaś jako zielska. Sporo wschodzi mi dziwnych roślin i nie wiem czy to siewki bylin czy chwasty