Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 21:01, 13 lut 2019

Do góry
I sobie ku pamięci.

Pszczelarnia 20:55, 13 lut 2019

Do góry
I miłe zaskoczenie, jeszcze w zimie eM. zamontował zegar (żeby zdążył się spatynować). 200 kg postumentu dębowego w jednym kawałku.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:18, 13 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Do środka taka wycieraczka

Dołożyliśmy dziś ze Starszym synem kawałek maty z drugiej strony domku

Genialnie! Właśnie miałam Ci mówić byś po drugiej stronie też dała matę . Jeżeli zostało Ci rochę kostki to ładnie byłoby jej dołożyć po lewej stronie.
Oświetlenie domku - bombowe

Świetna podłoga - wyszło drewniane pudełeczko - pewnie pieknie pachnie
Zapowiadają ciepełko - będzie można malować
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:11, 13 lut 2019

Do góry

połowa dziś położona
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:09, 13 lut 2019

Do góry
Em zaczął dziś kłaść deski podłogowe

do oświetlenia zewnętrznego

Ogród zielonej AniaK 20:08, 13 lut 2019

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
zimowe widoki pozdrawiam

Ten oszroniony las w tle wygląda cudnie. Zazdroszczę Ci takich widoków.
Pozdrawiam, Aniu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:03, 13 lut 2019

Do góry
Do środka taka wycieraczka

A przed wejście z gumy taka

Dołożyliśmy dziś ze Starszym synem kawałek maty z drugiej strony domku

i tu taj będę robić taki kącik ogrodniczy jak u MiryNo nie identyczny, ale po mojemu jednak pomysł od Niej ściągnięty
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:58, 13 lut 2019

Do góry
Zimno straszne, ale rośliny nadal wiosnę czują, powojniki startują i nie wiem czy nie powinnam ich już ciachać, ale muszą poczekać do końca lutego bo na razie czasu brak

ciemierniki rozwijają kolejne pąki

za to róża która całą zimę była piękna zielona zaczyna wygladać tak i nie wiem czemu?
zrzuca te liście teraz czy co?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:24, 13 lut 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
Romeczko od cisow
Cześć i cmok :*

Asiu ta koncepcja podoba mnie się, albowiem nie wymaga wiele pracy

A co myślicie o magnolii o tu:

Bo innego pomysłu na nią nie mam... To jest tył, tam gdzie kiedyś było miejsce na ognisko i jałowiec. Koło wykostkowanego miejsca na budę.

ja mam jakieś złe doświadczenia z magnolią niby takie proste drzewko a u mnie jakoś nie chce rosnąć ;( nie wiem czy wiatr czy zimno czy co jej dolega ale nie i kropka ...
Po nitce do kłębka ;) 19:22, 13 lut 2019

Do góry
mam w głowie pustkę ....nic dosłownie nic
wiem jedno chciałabym odgrodzić taras od widoku bo akurat na wprost tarasu teraz ktoś się buduje i chciałabym zachować jak najwięcej prywatności bo latem bardzo dużo czasu spędzam na tarasie .
Tak wiem tuje ....są posadzone rosną ...ale nim urosną na tyle ile mi trzeba to z 3 lata minimum.
posadziłam też w rogu ogrodu sosny 4 żeby było zielono też zimą a ta część ogrody tu akurat tylko kompostownik i trawy wiec luz....tylko też nim te sosny sobie urosną z tych karzełków to ....
nie wiem czy takie rozwiązanie nie będzie dobre
i na tym zrobić rabatę róż pnących i dołem coś ładnego
heeelp
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:33, 13 lut 2019

Do góry
Romeczko od cisow
Cześć i cmok :*

Asiu ta koncepcja podoba mnie się, albowiem nie wymaga wiele pracy

A co myślicie o magnolii o tu:

Bo innego pomysłu na nią nie mam... To jest tył, tam gdzie kiedyś było miejsce na ognisko i jałowiec. Koło wykostkowanego miejsca na budę.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:25, 13 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ciemniejszy ładnie się powinien zgrać z tamtym kącikiem
dwupiętrowy, ależ Ty lubisz intrygować

Wiesz że jak miejsca mało to trzeba się piąć w górę
Jeszcze mi trochu zajmie bo wracam po pracy i nie mam tyle czasu przed zmrokiem.
Na razie jest tak

A docelowo ma byc tak
Księżycowy... 17:14, 13 lut 2019

Do góry
Miro, dla Ciebie. Już nie mogę się doczekać ich w ogrodzie. Masz rację, cieszę się tymi wysiewami w tym roku wyjątkowo. Por już się wychyla powoli. Cebula nadal milczy.

Ogród z wilkiem zamkn. 16:58, 13 lut 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Skalniaka tu nikt nie ruszał
Ja się kierowałam wytycznymi Madzi, więc ten tego... Pierwszy projekt uwzględniał rabaty istniejące, ale Madzi nie o to chodziło.
Sylwia, narysuj jak Ty to widzisz

Ewuś skalniak przejdzie metamorfozę malutką - duże skupiska takich samych roślin i trochę drzew wyleci -zostają klony

Ale na tą chwilę skupiam się na kształcie trawnika i rabat .... ,jak podpowiadam to zaraz usiodę do rysowania ,bo powoli coś mi się wykluwa .....
Trochę z Twojego pomysłu ,trochę z Asi i może będzie lepiej
Fajnie ,że pomagasz jakoś łatwiej mi przychodzi myślenie z Waszą pomocą
I jeszcze ......ścieżkę chcę z kwadratowych płyt pojedynczo ,takie jak mam z boku domu -nie chcę dawać innych
Na ta chwilę myślę ,o połączeniu tej bocznej z zejściem z tarasu i dalej raczej na prosto nad placykiem .....ale to jeszcze doprzemyślenia zostawiam
Dla przypomnienia moje ścieżki

Jeszcze tak patrzę na ten plan od Ciebie i chyba za mało mi tego trawnika zostanie ..... ale przynajmniej powolutku coś się rodzi

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:08, 13 lut 2019

Do góry
Dziewczyny;
wracam po śnie borsuczym
Wybaczcie mi jeszcze ten jeden raz- nie odpiszę każdej z Was z osobna- powiem zbiorowo: dziękuję, że nie zapomniałyście o mnie, mimo, że ja zdawałam się zapomnieć o całym świecie!

Żeby nie było, natura ma egoistyczna nakazuje mi wykorzystać- lub przynajmniej spróbować wykorzystać - wiedzę Waszą i zmysł planowania

W tym sezonie po raz kolejny przymierzam się do zrobienia (tym razem definitywnie) "półki"...
dla przypomnienia stan obecny:

Docelowo zostają cisy wzdłuż granicy z sąsiadem i wzdłuż ulicy oraz trzy brzozy, które są niewielkie i niemal ich nie widać.
Planuję przesadzić magnolię (wiem, że nie powinnam, ale nie mam wyjścia). Wywalę trzcinnika i zostaje multum lawendy do zagospodarowania + stipa.

Uprzejmie proszę o pomysły. Powiem od siebie, że chodzi mi po głowie tło z miskantów ML i pomiędzy nimi i brzozami róże (!) Pastelle.
Ogrodowe szaleństwo ... 15:53, 13 lut 2019

Do góry
Tess napisał(a)

Ode mnie?

Oczywiscie, że od Ciebie dostałam też od Ciebie juki, lawende i hortensje. Bylo to w kwietniu 2017. Juki też pięknie rosną, większość lawend ukorzenila się, a hortensja tylko jedna. Oto juki w całej okazałości.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:27, 13 lut 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Co do wielkości działki to nie wiem czyja większa .
Ale naprawdę nie mam pojęcia gdzie mogłabym wcisnąć ten kompostownik... a szkoda, żałuję...
Ja jesienią uzbierałam pół worka końskiego złota z drogi . Wczoraj zajrzałam, bardzo ładnie wygląda, będzie jak znalazł .
kupy z drogi zbierałaś???? że ja tego nie widziałam... ))) choć chyba to ślubny cię do tego zachęcał...
a może takie ustrojstwo by ci się przydało tylko dla konika - potem usunę
Ogród na tle lasu malowany 14:23, 13 lut 2019

Do góry
A to są moje nasionka, chyba oszalałam. Córeczka tak samo niecierpliwa jak i ja ciągle dopytuje kiedy siejemy. Och tak bym chciała, żeby coś z tych nasion wyszło. Mam w planie taką rabatkę z jednorocznych w odcieniach fioletu różu i bieli wokół wierzby hakuro tuż przy bramce.
Jeśli chodzi o warzywa, to tym zawsze zajmują się moi rodzice na działce obok i ja korzystam z części ich poletka i coś tam swojego dosiewam.
Ogród na tle lasu malowany 14:04, 13 lut 2019

Do góry
Witam Koliberku
Jesienią zwykle ogarnia mnie ogrodowe lenistwo i taka forma buntu, że nie godzę się na zimę więc osłaniam tylko rośliny, które wymagają zabezpieczenia, a o reszcie trochę zapominam Ale w tym roku trawy tak naśmieciły, że i u mnie będą chochoły.

W tym roku postanowiłam wysiać spore ilości nasion kwiatów jednorocznych. Znaczna większość będzie wysiana prosto do gruntu, ale to dopiero za 2-3 miesiące, więc żeby czymś już nacieszyć oczy, to zasiałam 2 opakowania szałwii błyszczącej. Te w prostokątnym pojemniku mają 10 dni i niczym nie były zaprawiane, a te których prawie nie widać mają już ponad 3 tygodnie, ale popełniłam błąd i przysypałam je ziemią a wcześniej zaprawiłam zaprawą nasienną i chyba przesadziłam z ilością. No nic, człowiek uczy się na błędach. Pewnie gdzieś za tydzień czeka mnie pierwsze pikowanie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:03, 13 lut 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Szkoda, że domek tylko na zdjęciach zobaczyłam, ale nic straconego
Dziękujemy ślicznie za wspólnie spędzony czas. Szkoda, że tak szybko czas zleciał.

Sylwia ta firana jest biała tylko kilka lat w szafie leżała. Myślę, że jak ją wypierzesz to troszkę zmieni kolor, można sól do prania firan użyć.

Wyciągnęłam jeszcze tą ławeczkę z piwnicy, tak na szybko przed pracą. Zakurzona troszkę
Wymiar siedziska 150 cm długości, 20 cm szerokości. Nad nią np. wieszak, pod nią miejsce na buty.

Jak zobaczysz to usunę zdjęcia jak będziesz chciała. W wiadomościach chyba nie można zdjęć przesyłać, chyba, że ja nie potrafię.

Śliczna ta ławka, pewnie, że biorę Pomysł świetny na nią
Firana podoba mi się taka kremowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies