Robi się rabaty na środku jeśli mają sens, tutaj sensu nie ma.
Toszka dobrze napisała że od czapy, bo jedna rabatka zakończona ostro w kancik, druga zaraz obok jajeczko. Rabaty wsypowe robi się nawiązując do linii rabat i wtedy wyspa jest proporcjonalnie mniejsza, u Ciebie jest większa. a to od czapy włąśnie wygląda. I co na niej jest, ? małe kwiatuszkiO
Tak być nie może, kwiatuszkami nie załatwisz sprawy. Najpierw zaplanuj ramy ogrodu, zasłonięcia brzydkich widoków na cudze domy, które przytłaczają Twój ogród, na tyle że nie masz ogrodu.
Sprawdź prognozę pogody w swoim rejonie. Nieważna jest temperatura w dzień siewu a ta, która nastąpi w ciągu kolejnych dni kiełkowania poszczególnych gatunków traw w mieszance oraz utrzymanie wilgotności podłoża, aby kiełkujące nasiona nie zamarły z powodu suszy. I jest to od 7 do miesiąca.
Ze masz w sobotę plus 15 nie ma żadnego znaczenia w tym momencie. Nasionom minus też nie zaszkodzi, wschodzącym siewkom już gorzej. A kiedy wzejdą poszczególne gatunki traw? nie wiem, bo nie napisałeś/aś jakie masz gatunki.
Napędzam się do działania i kolejnych marzeń, albowiem oto dzisiaj dostałam książkę o nowych ogrodach angielskich do odwiedzenia Stąd radość i wyzwanie, czy aby uda się do nich dotrzeć
Tu nie wiedza o roślinkach, a techniczne tajemnice sadzenia. Kolejność jest obojętna.
Roślina będzie wyglądała tak samo, czy najpierw położysz siatkę i wytniesz dziurę, czy roślinę obłożysz siatką po wsadzeniu. Najwyżej kształt dziury może być bardziej krzywy przy drugiej opcji.
A najważniejsze jest wypoziomowanie i wyrównanie terenu.
Dla drzewa i jego rośnięcia nie ma znaczenia czy dziura jest prosta czy krzywa ale to czy nie jest za głęboko posadzone.
ja dziś wyrzucałam swój bluszcz, który spędził zimę na dworze i też wyglądał u nasady na zielony
ale i tak wyrzuciłam, bo jakoś nie dowierzałam że domowy bluszcz może przetrwać zimę