Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Miejsko & sielsko 19:44, 05 lis 2014

Do góry
Odpowiem za Ewę - to Praire Fire

Pozdrawiam podziwiając porządek na rabatach Pewnie ten JEDEN listek z trawnika już dawno posprzątałaś
Postawić trawkę nad i... 19:42, 05 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziwne - w Katowicach dziś "prawielato" było Musiałem kurtkę ściągnąć, bo za ciepło
no pacz u nas też 17st masakra!!!!
Ogród do kwadratu 19:42, 05 lis 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

A na koniec "potworne" ciasteczka

Padłem!!!
Ogród Magdalenka 19:37, 05 lis 2014

Do góry
Też mi się marzą kule bukszpanowe w przyszłym roku - Mama z Babcią tez by je z pewnością pokochały, bo ich nie trzeba codziennie podlewać A teraz do Ikei mam kilka minut... Ojj wiosną będę się bić z myślami - jechać czy nie jechać?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:33, 05 lis 2014

Do góry
Jesień nas jeszcze rozpieszcza, więc pewnie działacie nieustannie w ogrodach - ale ja również tęsknię za fotkami z Twojego ogrodu
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:31, 05 lis 2014

Do góry
O piesku poczytałem - ile też w Was musi być do niego miłości, że mu tak dzielnie pomagacie

O rewolucjach rabatowych też czytam - ja w sobotę poprawiałem bylinówkę...Znowu - nawet nie wiem który raz w tym roku - bo zeszłych nie liczę Pewnie wiosną jak zobaczę znów będę kopać... I tak w kółko aż wszystko w końcu padnie
Postawić trawkę nad i... 19:21, 05 lis 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...teraz lecę do Waszych wątków
...dzisiaj strasznie u nas wieje, halny najbardziej odczuwalny w kolanie...i mam więcej czasu na forum...

Dziwne - w Katowicach dziś "prawielato" było Musiałem kurtkę ściągnąć, bo za ciepło
Miejsko & sielsko 16:58, 05 lis 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
O na imprezkę się załapałam ale jakaś cicha ta impreza
Poczekam może się rozkręci

Taki mały ogródeczek to i imprezka cichutka.

aage napisał(a)
Macham, jestem i pamiętam

Agula, przyznaję, że ja pamiętam ale i rzadko bywam. Muszę nadgonić mam duże zaległości na forum nawet w „moich” ulubionych ogrodach.
Eeeech…

lojalna_ napisał(a)
No tego jeszcze nie było ...impreza bez Pani homu

Jolcia, zawsze możesz kochana czynić honory

ela_z napisał(a)
Dziewczyny cala noc imprezowaly
Pieknie sennie u Ciebie w ogrodku
Pozdrawiam

A dziękuję

katiaxx napisał(a)
solenizanta tudzież jubilata brak,
trudno
jeszcze kieliszeczek proszę

Jest takie powiedzenie jaki robuś taki papuś a Wy koleżanki to i wypić lubicie 
No… masakra, kochane ogrodniczki

Ściskam, całuje i tulę rudą piękność

Ewkakonewka napisał(a)
Aaaaa i mi się udało w imprę wstrzelić
Cieszę się, że jesteś Gratki i całusy
A catering widzę Jazzy obgoni Twoim pięknym klonem na patelni hm nowość w garach musi być

Ale się uśmiałam… klon z patelni hatha

Dziękuję za to, że jesteście !

malkul napisał(a)
Ewciu- ślicznie , jesiennie, pięknie

A dziękuję tak… normalnie u mnie. Ślicznie to TY masz u siebie!

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Mojito! To ja też mogę?

BA, nawet powinnaś

Iwk4 napisał(a)
Gratki na 500 Ewuniu:

A dziękuję pięknie, oby wszystko rosło, nie pomarzło ani nie gniło

Sebek napisał(a)
A ja w życiu mojito nie piłem.... Ale okazja idealna, wiec poproszę Twoje pęcherznice są bardziej jesienne niż moje

Uwielbiam moje pęcherznice, mam cichą nadzieję, ze pomimo ich ekspansywnego wzrostu będę trzymać je w ryzach…
A jak nie to posadzę coś innego

Sebuś jako młody student wszystko przed Tobą, najtrudniejszy okres w życiu dla wątroby

quote=noemi napisał(a)]

ja też uwielbiam …

Ewa , gratki

Sprawnie poszło z ogródkiem
Wiele do zrobienia ale cieszy nawet ten mały efekt

Dziękuję pięknie za to, że zaglądasz, wspierasz!
Buziak

baraga1904 napisał(a)
...ogród jesienny podziwiam i mojito poproszę

a już robię
ogródeczek wygląda jesienią uroczo, pogoda rozpieszcza

jazzy napisał(a)
Piękne klony! Zazdraszczam czy one lubią patelnie? Czy raczej półcień-cień?
Bo ja poszukuje klona na patelnie (jakkolwiek to brzmi)
Buziak

Jazzunia, mój klon to klon palmowy 'Orangeola'.
Specjalistką od zieleni nie jestem. Zauważam jedynie, ze stanowisko wolą słoneczne niż mocno zacienione.
Szczególną uwagę bym zwróciła na warunki glebowe sadząc, lubią wilgoć (ale nie zalewanie)

Postawić trawkę nad i... 14:17, 05 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja najpierw wiążę sznurkiem, a potem kokardą, wtedy mam pewność, że wiatr ich nie porwie na drugi koniec wsi

...ja blondi, na takie patenty nie wpadłam, ale wykorzystam na przyszłość
Mój mały raj na ziemi :) 06:43, 05 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - zmiany u Ciebie zaszły niesamowite Sąsiedzi pewnie nieźle motywowali do działania, coooo?

Sebku
zmiany w ogrodzie zaszły, bo w tym przypadku upływający czas działa na jego korzyść - w przeciwieństwie do upływającego czasu dla kobiet ogród dojrzał, rozrosły się rośliny , coś tam doszło coś mniej szlachetnego wypadło ...
Zaś motywację do pracy mam w sobie, co wynika z potrzeby otaczania się pięknem zarówno w domu jak i w ogrodzie a z racji wykonywanego zawodu jest mi łatwiej chyba....
U BusyBee w ogródku... 22:47, 04 lis 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Właśnie a propos uciekających wstążeczek , to Sebek pisał ,że najpierw gumeczką a potem wstęźeczką dla ozdoby .. Moje trawy jeszcze nie skrępowane .. Uwielbiam te kłosy hameln .. Nawet wsród żółtych liści

Buziole

Czyli prawdziwe kucyki, jak za dawnych czasów

A jak powiązać te malutkie little bunny? a może nie trzeba?....też mam je pierwszy rok- mus poczytać...
U BusyBee w ogródku... 22:40, 04 lis 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ups...i co zrobić teraz....? może gumką recepturką związać najpierw??? ja jeszcze nic z trawami nie robiłam....z większością z nich pójdę na żywioł

Właśnie a propos uciekających wstążeczek , to Sebek pisał ,że najpierw gumeczką a potem wstęźeczką dla ozdoby .. Moje trawy jeszcze nie skrępowane .. Uwielbiam te kłosy hameln .. Nawet wsród żółtych liści

Buziole
Ogród niby nowoczesny ale... 21:20, 04 lis 2014

Do góry
Cudne fotki z Twojego ogrodu nam pokazałaś - ale relacji z Bressingham nie mogę się doczekać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:38, 04 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Listopad minie szybko, mi na pewno U mnie fotki to chyba dopiero w grudniu będą, bo nadchodzace weekendy juz mam zapełnione

Mam prośbę, jakbyś miała chwilkę pokażesz swoje rośliny w domu? Bo szukam inspiracji, a u mnie wszystko szare i białe, wiec łatwo mi będzie zwizualizowac co zakupić by nie patrzeć tylko na domy obok i drzewa bez liści

Sebciu malo mam domowych, w weeknd pokazę, może byc? Bo teraz za ciemno i zaraz na jogę idę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:17, 04 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wreszcie coś czego nie było - krokus jesienny

Hortensje ogrodowe ładnie się wybarwiły - po raz pierwszy od nie wiem kiedy Zawsze po pierwszym przymrozku nadawały się tylko od oberwania

krokusikiem mnie zaskoczyłeś
a moje hortensje....delikatnie do sprawy podchodząc..."miodowe"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:09, 04 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ha widzę, że nie tylko mi weny brakuje tej jesieni
Jak tak dalej pójdzie to moja malinówka nie dotrwa do Bożego Nardozenia bo na dobry humor kieliszeczek nalewki idelany obiecuję w weekend podziałac ogrodowo, poczynić fotki.
Musimy wymyślić jakieś antidotum na te długie jesienne listopadowe wieczory. Bo grudzień jakis zwykle dynamiczny, przygotowawczy, radosny jest

Obiecuję w weekend pokazać historię jednej rabaty. Zdecydujcie której
Każda rabata u mnie byla rewolucjonizowana więc pewnie będzie ciekawie

Listopad minie szybko, mi na pewno U mnie fotki to chyba dopiero w grudniu będą, bo nadchodzace weekendy juz mam zapełnione

Mam prośbę, jakbyś miała chwilkę pokażesz swoje rośliny w domu? Bo szukam inspiracji, a u mnie wszystko szare i białe, wiec łatwo mi będzie zwizualizowac co zakupić by nie patrzeć tylko na domy obok i drzewa bez liści
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:01, 04 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek czy Ty wiesz, że ja mam jeszcze 50 tulipanków do posadzenia i 30 szafirków? Przynajmniej te za wczesnie nie wylezą

Chyba te 30 szafirków dokupilas albo znalazłaś, bo wcześniej o nich nie pisałaś Znając Twoją wprawę 30 minut i po sprawie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:49, 04 lis 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
... hmmm siem nie pisze bo siem wtyka ... ja wtykam krokusy bo odurzana na wiosnę pasem startowym w krokusach u Małej Mi postanowiłam zgapić ... i wtykam wiosnę chyba jako ostatnia ... ale na całe szczęście przyroda po mojej stronie ... a jak nie wtykam to siem wgapiam !!! ... znów nie w Kwiatuszka (Monia no wybaczyć musisz ) bo się wgapiam w królowe z Tantau katalogu ... ile można ... oj dziefffczyny można bez końca ...

Iza w najblizszy weeknd powgapiam sie przy kawie. Wyjątkowo udany ten katalog Tantau, solidność niemiecka w połączeniu z urodą roz robi niesamowite wraźenie

Bez obaw ja mam jeszcze co nieco do wtykania
I jeszcze dumam lrzesadzić carexa czy nie.... Sebek pisze nie.... Mnie kusi widok skończonej rabaty pod magnolia....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:36, 04 lis 2014

Do góry
Sebek czy Ty wiesz, że ja mam jeszcze 50 tulipanków do posadzenia i 30 szafirków? Przynajmniej te za wczesnie nie wylezą
Postawić trawkę nad i... 16:13, 04 lis 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...nie wiem jak to się stało ale połowę pozrywal mi ten wściekły wiatr, szczególnie z tych niskich trawek...wstążki latają po całej wsi

Ja najpierw wiążę sznurkiem, a potem kokardą, wtedy mam pewność, że wiatr ich nie porwie na drugi koniec wsi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies