Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Madzenka 18:35, 04 lis 2014

Ciasteczka mnie przerazily ale zaraz potem widok rozleniwionego M'a uspokoił
Czekam na Twój sadownik, będę go pinować
gusiarz 20:38, 04 lis 2014

Madżenko... dzisiaj sadziłam truskawki... wyszło 74szt! I kto to fszystko zje??? Wiem, że trochę późno na truskawki, ale w sumie pogoda jak we wrześniu Dodam, że truskawki z własnego rozmnożenia... ale one to jak króliki Jutro przenoszę resztę wieloletnich roślinek ze starego warzywnika. Bardzo powoli "jakoś" zaczyna to wszystko wyglądać...
Buziak
lojalna_ 08:20, 05 lis 2014

To jest przepiekne miejsce zawsze jak przychodze to musze sie wrócic i pogladac dłuzsza chwile stare fotki .... Swietny efekt robia traFki pozdrawiam
gusiarz 18:22, 05 lis 2014

Och Lawendowa Jolu .... bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. Każdy lubi pochwały ...
Trawki na rabatach w czasie jesieni... uffielbiam
Ja również pozdrawiam
leon60 19:38, 05 lis 2014

Gdy tu wchodzę wyjść nie mogę cudownie u Ciebie !
Buczki rozpięte to takie zwykłe pospolite masz czy odmianowe ?
Sebek 19:42, 05 lis 2014

gusiarz napisał(a)

A na koniec "potworne" ciasteczka

Padłem!!!
gusiarz 20:08, 05 lis 2014

Leonku - więc wcale nie odchodź ... buczki mam zwykłe... ale nawet te cudownie przebarwiają się jesienią. Jedyny minus buków - mszyca zdobniczka. Wczesną wiosną będę pryskać promanalem... ale się wyspecjalizowałam na O.

Sebciu - ale siem uśmiałama ... z tych buziek mdlejących... a to tylko cisto kruche i migdał.... Były też wersje bardziej potfforne - z dżemem malinowym w okolicach odciupania
gusiarz 20:41, 05 lis 2014

Szybki raport prac ogrodowych:
Dzisiaj troszkę podłubałam w ogrodzie... podzieliłam i przesadziłam poziomki... Dość ostro je potraktowałam bo z dwóch dużych sztuk mam szesnaście ... ale jest ciepło i mam nadzieję, że się szybko wezmą w garść.

Wczoraj sadziłam truskawki - wyszło 74szt.

Podkulkowałam kilka rozczochranych buksów, a dwa posadzone przed szklarnią przycięłam w stożki.

Przesadziłam do szklarni zioła ze starego warzywnika - wiosną pójdą już na docelowe miejsce.

A jutro posadzę róże... doszły błyskawicznie - domówiłam dwa Williamy dla towarzystwa temu ubiegłorocznemu i pozazdrościłam Justynie-Stychaz... mam i ja - trzy Iceberg Burgundy... zatem z różami byle do wiosny
leon60 20:43, 05 lis 2014

gusiarz napisał(a)
Leonku - więc wcale nie odchodź ... buczki mam zwykłe... ale nawet te cudownie przebarwiają się jesienią. Jedyny minus buków - mszyca zdobniczka. Wczesną wiosną będę pryskać promanalem... ale się wyspecjalizowałam na O.

Zwykłe powiadasz dobre wieści mam ich sporo w zagajniku (grabów zresztą też) i tak dumam czy kilku do ogrodu nie przygarnąć bo mi się tak na tych linkach podobują, ze spać nie mogę a ten cudowny miedziany kolor kocham ! mam o czym dumać zimą...
gusiarz 20:50, 05 lis 2014

Dumaj, dumaj... jest nad czym. A to taka prosta sprawa... Czekam aż zaczną buczkom rosnąć gałązki tam gdzie potrzeba...