A moje pobojowisko które ma być rabatą na wejściu już wygląda lepiej. Między kamieniami są sadzonki trzmieliny. Wszystko w fazie wychodzenia z ziemi więc czekamy aż roślinki się pokażą. Czytałam o wysiewie cynii i rzeczywiście nie da się czasowo przeskoczyć tego tematu- po 15 maja. Będą kwitły tymczasowo na miejscu lawendy którą będę ukorzeniać latem pośrodku rabaty.
Była dziś z Kajką na spacerze (w ogrodniczym sklepie również, a jak! )
i wracałyśmy idąc przez park. Rośnie tam kilka magnolii i 2 egzemplarze są już ładnie wyrośnięte Cyknęłam komórką
Wiola brawo!
To sosny Varella.
Kupiłam je do donic na front. I pytanie do Was, co do nich dosadzic? Coś jednoroczne, a może jakieś trawy? I ile dosadzic, żeby nie przesadzić.
Aguś bardzo dziękuję!
Z tą piękną to nie przesadzaj, do pięknej to jakieś 15 kg
Ja wcale nie planowałam porządków jeszcze w niedzielę pisałam, że tylko okna. Ale jak już zaczęłam to jakoś samo poszło. Miałam tylko w głowie jedno, że tak będę sobie sprzątać moje cztery kąty, jakie to było miłe uczucie
Też się cieszę, bo zaraz przyjemniej się zrobiło Nie przepadam za tym domem, ale muszę to jakoś przetrzymać...
Wydawało mi się, że w zeszłym roku jakoś szybciej się rozwijało, ale nie praktycznie identycznie . Może tylko trochę roślinki podrosły