Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

TAR 16:39, 02 maj 2019

chyba tak, o pieknotkah pisza ze lepiej je sadzic w grupach bo wtedy lepiej owocuja. ja swoje posadze kolo swierkow, w poblizu będa miały tez brzoze a za pleckami ogrodzenie z clemkami. clemki tez zyskaja, bo teraz je slonce przypieka a tak beda mialy nozki przysloniete.
KasiaBawaria 07:38, 03 maj 2019

A z czym skomponowalas kuklika?Mi sie od dawna juz podoba tylko nie wiem gdzie i z czym go upchnac
zawitka 08:12, 03 maj 2019

Odbyłam wycieczkę po uroczym ogrodzie u Gosi .Ogród ciągle jest piękny taki spokojny ale Gosia ciągle coś modyfikuje----to zobaczycie sami .Ja znalazłam wiele nowych roślinek rarytaski. A dodatkowo dostałam nowe roślinki od Gospodyni
zawitka 08:13, 03 maj 2019

[

Następne zdjęcia jutro
dana1s 17:50, 03 maj 2019

TAR napisał(a)

Gosia ale wiesz zeby ona miala te kulki to musisz miec przynajmniej 2 szt. do zapylenia. inaczej nici z kuleczek. pieknotki pojedyncze sa niepozorne ale w masie wygladaja zarabiscie

Wcale nie, ja tez tak czytałam i kupiłam na początku dwie sztuki. Pierwszej zimy jedna zmarzła na amen, została jedna. I ma co roku pełno owoców
Czyli nie potrzebuje. Przesadzałam ją dużą do nowego ogrodu i ładnie się przyjęła. Tnę ją co roku na 30 cm i dość późno puszcza ale kwitnie jak szalona i owocuje.
U mnie rośnie w półcieniu i chyba jej to odpowiada
TAR 17:56, 03 maj 2019

Dana umowmy sie, ze u ciebie to wszystko rosnie jak zaczarowane. a my musimy kombinowac ale ogolnie dwie rosna lepiej niz jedna. moja w pierwszym roku nie miala kulek i dostawilam jej druga i teraz kulki maja obie. moje tez rosna w polcieniu i te kulki sa malutkie. te co mam teraz do posadzenia chce dac na slonce, zobaczymy jak beda rosly
Gosiek33 18:12, 03 maj 2019

KasiaBawaria napisał(a)
A z czym skomponowalas kuklika?Mi sie od dawna juz podoba tylko nie wiem gdzie i z czym go upchnac

idąc śladami Gruszki zaczęłam rozsadzać kępy, posadziłam jako obwódkę na nowej rabacie, u Gruszki robią za poletko pod jakimś drzewkiem (jabłonką?)

ale odmianowe po prostu siedzą w rabacie i teraz oko cieszą, jak dla mnie pasują wszędzie, bardzo lubię je za zwarty pokrój , nawet gdy nie kwitną
Gosiek33 18:13, 03 maj 2019

zawitka napisał(a)
[

Następne zdjęcia jutro

Halinko
JoannA 18:18, 03 maj 2019

To trzecie zdjęcie to szałwia okręgowa 'Purple Rain'?
Gosiek33 18:18, 03 maj 2019

dana1s napisał(a)

Wcale nie, ja tez tak czytałam i kupiłam na początku dwie sztuki. Pierwszej zimy jedna zmarzła na amen, została jedna. I ma co roku pełno owoców
Czyli nie potrzebuje. Przesadzałam ją dużą do nowego ogrodu i ładnie się przyjęła. Tnę ją co roku na 30 cm i dość późno puszcza ale kwitnie jak szalona i owocuje.
U mnie rośnie w półcieniu i chyba jej to odpowiada

TAR napisał(a)
Dana umowmy sie, ze u ciebie to wszystko rosnie jak zaczarowane. a my musimy kombinowac ale ogolnie dwie rosna lepiej niz jedna. moja w pierwszym roku nie miala kulek i dostawilam jej druga i teraz kulki maja obie. moje tez rosna w polcieniu i te kulki sa malutkie. te co mam teraz do posadzenia chce dac na slonce, zobaczymy jak beda rosly

O masz i bądź tu człowieku mądry dwa ogrody i dwa doświadczenia. A właśnie moją z cienia na bardziej słoneczne miejsce przeniosłam. Jak wejdzie mi w ręce ta druga odmiana to może się skuszę. A na razie zobaczę jak poradzi sobie po przenosinach. Do tej pory kwitła i miała kulki ale bardzo mało