Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 16:01, 03 maj 2019

Pięknie kwitnie powojnik górski Elizabeth

Zaczęły zawilce

I bardzo słabo w tym roku kwitną lilaki , nie wiem jaki jest tego powód, ale widzę że jest tak nie tylko u mnie ...może zbyt cieniście, może głodne a może jeszcze całkiem coś innego...

TAR 16:22, 03 maj 2019

Twoje kalny zdecydowanie kilka dni do przodu niz moje. Ta japonska i rotundifolium dopisuje do chciejstw, no i oczywiscie pink sensation jak ja dorwe. za to zamowilam 4 szt. hortek sunburst (dlugo na nie polowalam) i chce nimi podsadzic mojego derenia cherokee i kaline watanabe. onondage przedwczoraj przesadzilam, jestem ciekawa czy zakwitnie. A Gosia podsypala lilaki wapnem i ponoc jej lepiej kwitna, moze trzeba wziac dobry przyklad
dana1s 17:12, 03 maj 2019

TAR napisał(a)
Twoje kalny zdecydowanie kilka dni do przodu niz moje. Ta japonska i rotundifolium dopisuje do chciejstw, no i oczywiscie pink sensation jak ja dorwe. za to zamowilam 4 szt. hortek sunburst (dlugo na nie polowalam) i chce nimi podsadzic mojego derenia cherokee i kaline watanabe. onondage przedwczoraj przesadzilam, jestem ciekawa czy zakwitnie. A Gosia podsypala lilaki wapnem i ponoc jej lepiej kwitna, moze trzeba wziac dobry przyklad

Część kalin już przekwitła zobacz tez w necie kalinę wawrzynkowatą jest zimozielona i jak zaczyna kwitnienie zjawiskowa, ja kupiłam maleństwo to jeszcze piękna nie widać Lubię wszystkie japońskie są niesamowite
Zresztą ja wszystkie kocham!Mam hortensję Hayes Starburst, o tą Ci chodzi?

A ma pąki Onondaga? Jak tak, to powinna zakwitnąć.
O widzisz nie wiedziałam o tym wapnie, z pewnością spróbuję, bo mam kilkadziesiąt krzewów z czego zakwitło i to tak słabiutko raptem 7...ale za to miniaturowe nadrabiają. Te kwitną niezawodnie co roku
TAR 17:53, 03 maj 2019

dokladnie o te hortke chodzi, mimo ze moja kolekcja sie powiekszyla to na te nie moglam trafic. ostatnio zakochałam sie w hortkach z kolekcji "magical"

poszukam tej wawrzynkowatej, ładna jest. wszystkie przesadzane przedwczoraj onondaga, watanabe i st. keverne mialy juz paki. ale sa tak duze ze potrzebowalam pomocy meza przy wykopkach a wtedy mial chwilke czasu. no i chcialam rabate skonczyc. obkopane z duza bryla wyszły z dolka do dolka

ostatnio w ogrodnictwie widzialam kaline lanarth ale jakos krzaki mnie nie zachwycily i cena 76 zł. za wiechec - przeginka. nie kupilam
dana1s 18:11, 03 maj 2019

TAR napisał(a)
dokladnie o te hortke chodzi, mimo ze moja kolekcja sie powiekszyla to na te nie moglam trafic. ostatnio zakochałam sie w hortkach z kolekcji "magical"

poszukam tej wawrzynkowatej, ładna jest. wszystkie przesadzane przedwczoraj onondaga, watanabe i st. keverne mialy juz paki. ale sa tak duze ze potrzebowalam pomocy meza przy wykopkach a wtedy mial chwilke czasu. no i chcialam rabate skonczyc. obkopane z duza bryla wyszły z dolka do dolka

ostatnio w ogrodnictwie widzialam kaline lanarth ale jakos krzaki mnie nie zachwycily i cena 76 zł. za wiechec - przeginka. nie kupilam

Aniu ja też bardzo lubię hortensje, trochę nagromadziłam. A w tym roku wsadziłąm z 200 patyków do ukorzenienia Puszczają listki, zobaczymy na jesień albo lepiej na przyszłą wiosnę co z tego wyszło. Marzy mi się szpaler przy podjeździe i w ogóle chcę ich dosadzić we wszystkich kątach ogrodu, są niezastąpione.
Muszę zobaczyć co to za jedne te Magical
Jak miały pąki i z dużą bryłą to powinny kwitnąć.
Ta wawrzynkowata bardzo mi się spodobała, jest taka inna i bardzo oryginalna.
Ta Lanarth nie zrobiła a mnie wrażenia i jej nie mam . z talerzowych japońskich mam Watanabe, Red Robin, Tomentosum, Pink beauty i chyba na tych poprzesatnę
A z kulistych japońskich mam Popcorn, Newport, Rotundifolia, Pink sensation.

Ceny w tym roku są ogromne, ale trudno się dziwić wszystko idzie do góry to i rośliny zdrożały...
Gosiek33 18:11, 03 maj 2019

Widziałam tę Pink Sensation ale chyba cena była nie dla mnie albo coś poczytałam, że bardzie wrażliwa od innych i nie wzięłam

Nie wymyśliłam by Hayes Starburst podsadzić pod krzewy, może za rok przesadzę, na razie znowu na jesieni zmieniły miejscówkę muszę więc dać im czas na dobre przekorzenienie
dana1s 18:19, 03 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
Widziałam tę Pink Sensation ale chyba cena była nie dla mnie albo coś poczytałam, że bardzie wrażliwa od innych i nie wzięłam

Nie wymyśliłam by Hayes Starburst podsadzić pod krzewy, może za rok przesadzę, na razie znowu na jesieni zmieniły miejscówkę muszę więc dać im czas na dobre przekorzenienie

Gosiu faktycznie była dość droga, ale polowałam na nią już bardzo długo, a w końcu zaraz mamy Dzień Matki to sobie zażyczyłam Posadziłam w dość zacisznym kącie zobaczymy jak się będzie sprawować
Ja mam póki co jedną sztukę i rośnie pod leszczynami wokół bodziszki, hosty i żurawki, tylko jest strasznie krucha.
TAR 18:28, 03 maj 2019

ja poluje na te pink sensation i nigdzie jej nie ma. ale dokupie sobie eskimo, bo sliczne sa i te od Dany popcorn, Rotundifolium i te tomentosum

Gosiu mam na tyle derenia wyciagnietego na nóżce i watanabe tez jest na nożce ze starbursty sie tam wpasuja idealnie. poza tym jak deren i kalina skoncza kwitnac to zaczna hortki, do towarzystwa maja sosne koreanska, bedzie slonce z azurowym cieniem, powinno im pasowac
dana1s 18:34, 03 maj 2019

TAR napisał(a)
ja poluje na te pink sensation i nigdzie jej nie ma. ale dokupie sobie eskimo, bo sliczne sa i te od Dany popcorn, Rotundifolium i te tomentosum

Gosiu mam na tyle derenia wyciagnietego na nóżce i watanabe tez jest na nożce ze starbursty sie tam wpasuja idealnie. poza tym jak deren i kalina skoncza kwitnac to zaczna hortki, do towarzystwa maja sosne koreanska, bedzie slonce z azurowym cieniem, powinno im pasowac

Tez tak długo szukałam i jak spotkałam jeszcze dość dużą to jej nie wypuściłam z rąk

Eskimo jest zjawiskowa!
U mnie większość krzaczków , może sobie sprawię coś na pniu?

Tak wyprowadziłam Roseum tylko jej kijka muszę podstawić, bo stary się złamał

widać ją pośrodku

anabuko1 20:40, 03 maj 2019

dana1s napisał(a)

Izuś zgadzam się są urocze
Cieszę się, że już się dobrze czujesz! U nas też pada i bardzo się ochłodziło.

no, no tych floksikow to ty masz!
Ja też zamierzam ich trochę powiększyć