Renia ja bym go przesadziła w inne miejsce, najlepiej słoneczne i dała do towarzystwa jeszcze 2 takie same sztuki. Fajny zakątek się zrobi. Szkoda go wyrzucic.
Renia a jakie Ty masz rosliny zaplanowane w swoim brzozowym zagajniku?
Rabata jest długa na 22 me, ale jest w kształcie łezki i brzozy maja być tylko w tej środkowej, szerszej części. Akurat ta częsc ma tylko 8m, wiec 7 sztuk tj. narysowała Ewa, powinno być pieknie
A propos zakupów
Znasz może taką szkółkę w Konstantynowie Ogrody Zofii? Przejeżdżałam tam ostatnio i ... zrobiła na mnie wrażenie Ale może ja mało widziałam
Kochani, a moglibyście mi doradzić czy jest sens przesadzić aurea nana, który jest taki nieciekawy z jednej strony (był zacieniony z tej strony). Czy jest szansa żeby się odrodził w tym miejscu?
Piękne prezenty Z takimi, nuda na pewno Ci nie grozi
Nóż do kantów widziałam w Leroy'u. Nawet całkiem niedrogo, ale innej marki.
O ekobordach odpisałam u siebie, ale widziałam, że Ana też już się odezwała w tej sprawie
Dziękuję Polinko za pochwały
Jeśli chodzi o smaragdy to jeszcze ich nie podlewałam. Tydzień temu padało u mnie cały dzień więc nie miały ostatnio sucho. Ja będę każdą z osobna polewać wodą bo podczas czyszczenia zauważyłam, że w środku są bardzo zakurzone - zrobię im prysznic, w ten sposób oczyszczę je z pojedynczych suszek, które gdzieś mogłam pominąć. Będą podcinane i nawożone. I tak sobie myślę, że w przyszłym tygodniu je podetnę a w kolejnym nawiozę bo mam nadzieję, że będę mogła włączyć już linię kroplującą.
Uważam, że tuje powinny być nawożone i podlewane bo wtedy szybciej rosną a przycinane zagęszczają się
Aaa, zapomniałam Ci powiedzieć. Pytałam jeszcze Any, bo coś kojarzyłam, że ekobordy dają żeby oddzielić żwir od trawy lub kory a między rabatę z korą a trawnik same kanciki i... ona potwierdziła, że tak ma
A ty nie masz tarasu podobnego do mojego? Mój jest taki na 30 cm wysoki. I taki będzie tylko schody były wąskie z jednej strony a teraz na trzy strony będą
Mam nadzieję, że intymność dadzą nam donice
Nie wiem co doradzić w sprawie M Chyba każda z nas ma swój własny sposób na swojego M
Kibicuję i czekam na etap budowy ściany wodnej. Bardzo jestem ciekawa efektu Życzę żeby wszystko wyszło tak jak sobie zaplanowałaśsorry zaplanowaliście