Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Danucha 22:19, 20 mar 2015

Demolki tarasu zazdroszczę. Zła jestem, że taki duży taras wymyśliłam i jeszcze do tego na dwie strony świata. Kryterium było na równi z salonem, a powinno być intymność. Siedzi sie na nim jak na tronie. Chętnie bym go skuła, zrobiła minimalny tarasik na równi z salonem i zejście po schodkach do zielonego raju. Ale ten mój M taki konserwatywny. No i poradź, co zrobić żeby M kuł taras
ren133 22:22, 20 mar 2015

Krys napisał(a)
Wstawie jutro zakupy dzisiaj zrobione sa jeszcze w samochodzie,ciemno bylo jak wrocilam jutro bede w Sieradzu to zagladne do dwoch no trzech ogrodniczych,opowie

Super! Trzymam za słowo I udanych zakupów
ren133 22:30, 20 mar 2015

Danucha napisał(a)
Demolki tarasu zazdroszczę. Zła jestem, że taki duży taras wymyśliłam i jeszcze do tego na dwie strony świata. Kryterium było na równi z salonem, a powinno być intymność. Siedzi sie na nim jak na tronie. Chętnie bym go skuła, zrobiła minimalny tarasik na równi z salonem i zejście po schodkach do zielonego raju. Ale ten mój M taki konserwatywny. No i poradź, co zrobić żeby M kuł taras

A ty nie masz tarasu podobnego do mojego? Mój jest taki na 30 cm wysoki. I taki będzie tylko schody były wąskie z jednej strony a teraz na trzy strony będą
Mam nadzieję, że intymność dadzą nam donice

Nie wiem co doradzić w sprawie M Chyba każda z nas ma swój własny sposób na swojego M
polinka 07:13, 21 mar 2015

Zakupy rewelacyjne, teraz nie nadążymy za zmianami

Reniu czy podlewaliście swoje smaragdy? Czytałam opinie, że powinny dostawać duże ilości wody w ciągu sezonu...
ren133 09:13, 21 mar 2015

polinka napisał(a)
Zakupy rewelacyjne, teraz nie nadążymy za zmianami

Reniu czy podlewaliście swoje smaragdy? Czytałam opinie, że powinny dostawać duże ilości wody w ciągu sezonu...

Dziękuję Polinko za pochwały
Jeśli chodzi o smaragdy to jeszcze ich nie podlewałam. Tydzień temu padało u mnie cały dzień więc nie miały ostatnio sucho. Ja będę każdą z osobna polewać wodą bo podczas czyszczenia zauważyłam, że w środku są bardzo zakurzone - zrobię im prysznic, w ten sposób oczyszczę je z pojedynczych suszek, które gdzieś mogłam pominąć. Będą podcinane i nawożone. I tak sobie myślę, że w przyszłym tygodniu je podetnę a w kolejnym nawiozę bo mam nadzieję, że będę mogła włączyć już linię kroplującą.

Uważam, że tuje powinny być nawożone i podlewane bo wtedy szybciej rosną a przycinane zagęszczają się
wietrzyk 09:17, 21 mar 2015

ren133 napisał(a)
A ja dziś dostałam to:

żebym i ja miała czym pracować. Cobym się nie nudziła

Piękne prezenty Z takimi, nuda na pewno Ci nie grozi
Nóż do kantów widziałam w Leroy'u. Nawet całkiem niedrogo, ale innej marki.
O ekobordach odpisałam u siebie, ale widziałam, że Ana też już się odezwała w tej sprawie
ren133 09:48, 21 mar 2015

wietrzyk napisał(a)

Piękne prezenty Z takimi, nuda na pewno Ci nie grozi
Nóż do kantów widziałam w Leroy'u. Nawet całkiem niedrogo, ale innej marki.
O ekobordach odpisałam u siebie, ale widziałam, że Ana też już się odezwała w tej sprawie

Dziękuję wietrzyku, że o mnie pamiętasz
Nadszedł w końcu czas na realizację planów
ren133 10:10, 21 mar 2015

Kochani, a moglibyście mi doradzić czy jest sens przesadzić aurea nana, który jest taki nieciekawy z jednej strony (był zacieniony z tej strony). Czy jest szansa żeby się odrodził w tym miejscu?

jazzy 12:43, 21 mar 2015

Kurcze, ale masz klasunia sprzęt!
Teraz nic Cię nie powstrzyma
Czekam na Twój taras Jestem pewna, że będzie cudnie
Miłej wiosennej soboty
katarzynkak 15:54, 21 mar 2015

ren133 napisał(a)
Kochani, a moglibyście mi doradzić czy jest sens przesadzić aurea nana, który jest taki nieciekawy z jednej strony (był zacieniony z tej strony). Czy jest szansa żeby się odrodził w tym miejscu?

Renia ja bym go przesadziła w inne miejsce, najlepiej słoneczne i dała do towarzystwa jeszcze 2 takie same sztuki. Fajny zakątek się zrobi. Szkoda go wyrzucic.