Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:31, 26 paź 2014

Do góry
Witajcie w ten niedzielny poranek - miło, że zaglądacie mimo mojej nieobecności... Rano był u mnie przymrozek, ale chyba dużo nie narozrabiał - nawet jeśli to trudno... Przez ostatnie dni nie miałem ochoty na forum ani inne rzeczy, bo zdarzyło się coś, że mój świat stanął w miejscu i przewrócił się o 180 stopni - ale co mnie nie zabije dobrze zrobi mi... Tak mówią... Nie będę nikogo zanudzać swoimi problemami - po prostu kolejny raz założę maskę i przylepię sztuczny uśmiech do twarzy... W końcu to forum ogrodnicze, a nie gabinet psychologiczny - choć nie znam lepszej terapii na zły nastrój Z dobrych wiadomości to mam zdjęcia z ogrodu, ale nie wiem czy zdążę się dzisiaj wgrać - kiedyś na pewno się pojawią...

Pozdrawiam zaglądających
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:08, 26 paź 2014

Do góry
Sebek.. nasz trawnik też nie był koszony prawie 3 tygodnie..... bo lało... po wczorajszej akcji pod hasłem "liście" mam zakwasy... coś takiego...

Violę to nawet mój eM oglądał...dla haseł
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:51, 26 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Oj dziewczyny - nieuważnie czytacie Zerknijcie choćby na pierwszą stronę wątku - w lipcu tej hortensji już nie było Ekran cisowy za nią też zniknął - choć jak byłem u Danusi to się lekko zdziwiłem jak zamiast wielkiej Limelight dwumetrowego cisa zobaczyłem

..oj Sebku co byśmy bez Ciebie zrobiły...
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:36, 26 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Kto jak kto ... ale , że nie pamiętasz , że jesteś o.chrzestnym mojego bonsajka ?????????

No tak .... burzę dom , buduję i tak w kółko a to tylko dobudówka która spełnia swoje zadanie bryła domu się zmieniła to fakt i jeszcze kombinuję ze szkłem zamiast drewnianych barierek ... ale to sobie zostawiłam na deser wraz z malowaniem elewacji

O jeżuniu, no jak mogłem zapomnieć? Demencja mnie dopadła...

Szkło na barierkach będzie miodzio - właściwie mogłoby być tylko samo, grube szkło bez stalowych barierek (nie wiem jak Tobie, ale mi się takie coś namalowało u Ciebie w głowie ) - wyglądałoby to jeszcze bardziej lekko i nowocześnie Coś jak tu
https://pl.pinterest.com/pin/333547916126079851/
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:06, 26 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Bardzo zabawne... A gdzie litość, a gdzie miłosierdzie?

Zmiana rabaty pod magnolią zachwyca, ale bardziej by mi się podobała bez bergenii - dlaczego ona mnie nie pociąga? Ale i tak jest dużo lepiej
Ja dzisiaj tez coś podzialalem mimo braku nastroju na cokolwiek, ale jak zwykle bez spektakularnych efektów...

Sebciu zapomnialam napisać, ze wiosną bergenia będzie z tego miejsca eksmitowana, po przesadzeniu pozostalych traw bedzie calosc zażwirkowana
Pelargonie 06:27, 26 paź 2014

Do góry
Robi się zimno temat powraca. O ile zwykłe pelargonie udawało mi się przechować, to bluszczolistne przechowanie prawie nie kwitł. Zależało mi, bo jedną mam bardzo ciekawą. Gdzie mogłam popełnić błąd? Czy może faktycznie trzeba je specjalnie traktować. Sebek chyba kiedyś napisał o chemii która pomaga kształtować zwięzłe krzaczki. Czy to może być przyczyną, ze kupowane są krępe, zwięzłe, a te prze trzymane rzadkie, mimo uszczykiwania, z długimi międzywięzłami?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:04, 25 paź 2014

Do góry
Oj dziewczyny - nieuważnie czytacie Zerknijcie choćby na pierwszą stronę wątku - w lipcu tej hortensji już nie było Ekran cisowy za nią też zniknął - choć jak byłem u Danusi to się lekko zdziwiłem jak zamiast wielkiej Limelight dwumetrowego cisa zobaczyłem
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:56, 25 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jakim Sebastianku? Bo nie ogarniam A mam dziwny sentyment do tego imienia

Zmiana po prostu niesamowite, pokazałem dwa zdjęcia Mamie i stwierdziła, że Twój wcześniejszy dom tez był fajny Bo na prawdę trudno uwierzyć, że to jest to samo miejsce

Student, martwię się o Ciebie, to ja wiem o jakim Sebastianku mowa

Syla, wiesz, że napędzasz tu ludzi do działania … odnalazłam ostatnio nasze "stare" maile … DZIĘKUJĘ bez Twojego wsparcia nie miałabym ogródka

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:57, 25 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Zmiana po prostu niesamowite, pokazałem dwa zdjęcia Mamie i stwierdziła, że Twój wcześniejszy dom tez był fajny Bo na prawdę trudno uwierzyć, że to jest to samo miejsce

Kto jak kto ... ale , że nie pamiętasz , że jesteś o.chrzestnym mojego bonsajka ?????????

No tak .... burzę dom , buduję i tak w kółko a to tylko dobudówka która spełnia swoje zadanie bryła domu się zmieniła to fakt i jeszcze kombinuję ze szkłem zamiast drewnianych barierek ... ale to sobie zostawiłam na deser wraz z malowaniem elewacji
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:28, 25 paź 2014

Do góry
Jesień u Ciebie zachwyca, jak każda pora roku Twoje zdjęcia działają na mnie kojąco, a tego mi teraz trzeba, wiec dziękuję za kolejny seans
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:22, 25 paź 2014

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 25 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Slonko od czasu do czasu jest ale zimno Koncepcja moze się zmienić ale mam tabelaryczne zestawienie kolorów i rozmiarów róż, które kupiłam . Mogę co najwyżej operować na tej macierzy

Bardzo zabawne... A gdzie litość, a gdzie miłosierdzie?

Zmiana rabaty pod magnolią zachwyca, ale bardziej by mi się podobała bez bergenii - dlaczego ona mnie nie pociąga? Ale i tak jest dużo lepiej
Ja dzisiaj tez coś podzialalem mimo braku nastroju na cokolwiek, ale jak zwykle bez spektakularnych efektów...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:23, 24 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Mój brat studiuje fizjoterapię A ja pewnie jeszcze nie raz przeklnę studia - wróżbitą Maciejem ani Dawidem nie jestem, ale pewnie na przełomie stycznia i lutego może się mi to nieraz zdarzyć Pozdrawiam!

Życie w wiejskim ogrodzie 12:05, 24 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Czy ja jestem w wątku ogrodnika? Dziewczyny leżą, Ty miałeś jakieś pod sobą i jeszcze jakieś kary cielesne Ci wymierzają.... Na szczęście kilka stron wcześniej wypatrzyłem genialne dekoracje jesienne, więc trafiłem dobrze

Tak ...bardzo dobrze trafiłeś U mnie pogaduchy na różne tematy z dużą ilością poczucia humoru i dystansu do siebie

Ratujesz mój honor chwaląc dekoracje jesienne bo Ania mi tu przepierduje o jakiś skojarzeniach

Dziękuję za wizytę i pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 10:22, 24 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Czy ja jestem w wątku ogrodnika? Dziewczyny leżą, Ty miałeś jakieś pod sobą i jeszcze jakieś kary cielesne Ci wymierzają.... Na szczęście kilka stron wcześniej wypatrzyłem genialne dekoracje jesienne, więc trafiłem dobrze

oczywiście, że w wątku ogrodnika a myślałeś inaczej ? tyle zdjęć tego pięknego ogrodu a Ty miałeś jeszcze jakieś wątpliwości?!?! Być może w innym byłeś wesoły i z dystansem człowiek to element humorystyczny w wątku jak najbardziej wskazany
Jurajski Ogród 09:25, 24 paź 2014

Do góry
Kapibara napisał(a)

Sebek Ty nie bądź taki skromny

No właśnie
Jurajski Ogród 09:23, 24 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Super - Twój ogród w Mai musiał być i koniec! Choć jakby mi tak zadzwonili (a co - pomarzyć można! ) to chyba bym się nie zdecydował pokazać swojego ogrodu - na szczęście Twój jest cały rok piękny

Ciekawe kto polecił Twój ogród? Na pewno ktoś z forum - może się ujawni - albo Ty go lub ją zdemaskujesz?

Sebek Ty nie bądź taki skromny
Jurajski Ogród 09:09, 24 paź 2014

Do góry
Sebek, też mam kłębowisko myśli, czy dobrze zrobiłam... Skąd namiar? Z Ogrodowiska.

Marto, boję się właśnie tego, żeby nie zaskoczył negatywnie i nie rozczarował... (tym bardziej, że jesień była kręcona w strugach deszczu...). Z przyjazdem to nie takie proste, oni mają swoje plany, terminy itp. Czas pokaże, nic teraz jeszcze nie wiem.

Agnieszko, to nie ode mnie zależy...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:24, 23 paź 2014

Do góry
Sebek najważniejsze skończyć taki kierunek coby pieniążki były i przyjemność z pracy u mnie dzisiaj ma być -3 z odczuwalną -7, przez wiatr, pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:20, 23 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale bukiety różane - przez ekran nawet czuć ich zapach

A te krewetki są blee - ale walka z nimi jak na razie u mnie przegrana - ale się nie poddamy

Na ogródku miałam je tylko w jednym miejscu i wszystkie dokładnie wyjęłam, a w kompoście były prawie na dnie ok. 2 lata ,kompost dzisiaj do dna wyjęłam i przesiałam dobrze jest więc kompost przesiewać W domu perfumeria nawet tak późno porozstawiane po całym mieszkaniu
różyczki się żegnają do następnego roku główkami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies