Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Ewy 21:17, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewo, ja mam ładniejszą zimę, chodź, zobacz

Ale Ty jesteś....To ja Tobie odrobinkę śniegu, a Ty mnie całą zimę To prawda jest piękna, ale niech jeszcze sobie poczeka, bo ja do zimy nie jestem jeszcze gotowa (jak nasi drogowcy)
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:16, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wpadłam podejrzeć, a tu już o choince mowa. Widziałam przypadkiem Madżenki piny. Też święta i zima. Biała. Sebek też o choince rozprawia. Tak właściwie czas zacząć myśleć o dekoracjach, bo tylko miesiąc został

Dokładnie U mnie głowa zajęta wieloma sprawami - codziennymi i niecodziennymi - te drugie niestety negatywne, ale jestem dobrej myśli Ot niepoprawny optymista, ale nauczyłem się dystansu do siebie i mojego otoczenia i jakoś jest mi łatwiej - także weltschmerz ani inna jesienna depresja mnie nie łapie A myśl o świętach, szukaniu prezentów, robieniu wiankow i innych dekoracji, a nawet sprzątaniu domu by jak zawsze doprowadzić go do perfekcji powoduje u mnie uśmiech na twarzy - w końcu każdy dzień zbliża nas do świąt W oryginale - czyli filmie "Nigdy w życiu" owa Tosia mówiła o śmierci, ale osoby wrażliwe na zbliżającą się porę roku mogłyby poczuć się jeszcze bardziej smutne gdyby to przeczytały, wiec nie napiszę o tym Nigdy w życiu!
Ogród z widokiem na jezioro 21:05, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, też przyszłam na imprezę dwusetną, ale się nie zmieściłam, więc za progiem stoję, taki tu tłok. Kwiatki zostawiam:

Upchniemy na siłę, damy radę, kawusię wypijesz
Ogród z widokiem na jezioro 20:38, 17 lis 2014

Do góry
Jolu, też przyszłam na imprezę dwusetną, ale się nie zmieściłam, więc za progiem stoję, taki tu tłok. Kwiatki zostawiam:
Ranczo Edy 20:32, 17 lis 2014

Do góry
Eda, wstawiłam fotki mojej Beroliny. Niestety nie jest tak piękna, jak twoja NN
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 17 lis 2014

Do góry
Wpadłam podejrzeć, a tu już o choince mowa. Widziałam przypadkiem Madżenki piny. Też święta i zima. Biała. Sebek też o choince rozprawia. Tak właściwie czas zacząć myśleć o dekoracjach, bo tylko miesiąc został
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:24, 17 lis 2014

Do góry
Haniu, byłam u Madźenki i u Edy, twój link nie działa. Pozdrawiam.
Jak poprawisz, kliknę
Ogródek Hanusi po zimie 20:23, 17 lis 2014

Do góry
Haniu, byłam u Madźenki i u Edy, twój link nie działa. Pozdrawiam.
Jak poprawisz, kliknę
Ogródek Iwony 20:16, 17 lis 2014

Do góry
Dla Edy moja żółta Berolina, spodziewałam się obfitszego kwitnienia, ale to dopiero pierwszy rok:

Ogródek Iwony 20:08, 17 lis 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
powariowałyście z tą zimą??

dziewczyny...

ja kozaki mam jeszcze głęboko schowane, dajcie spokój

Ha, ha, ha
Kamilka, dziś mnie taka nostalgia dopadła, a potem Ewa mnie tą zimą rozbawiła.
Szybko musiałam pogrzebać w archiwalnych fotkach.
Ale nie każda zima taka piękna .
Wracamy więc do jesieni, a ja chyba pójdę się przygotowywać na jutro do pracy
Ogródek Ewy 20:03, 17 lis 2014

Do góry
Ewo, ja mam ładniejszą zimę, chodź, zobacz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:02, 17 lis 2014

Do góry
A tego nie wiedziałam Dzięki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:00, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W ogrodzie robi się już jesień drugiego etapu. Liście drzew już nie zachwycają, u mnie wszystkie spadły, jest smutno. Jak u ciebie ? Pozdrawiam.

Oj tak Iwonko, smutno i ponuro się zrobiło. Ale to raczej za sprawą deszczowych i wietrznych dni. Musimy jakoś wytrwać do Bożego Narodzenia, później będzie uż łatwiej
pozdrawiam serdecznie
Ogródek Iwony 20:00, 17 lis 2014

Do góry
To ja wolę taką :

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:46, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja wiem, tego Pina wcześniej już też widziałam, tylko mnie niedawno oświeciło, co mogę wykorzystać. Ja jeszcze nie umiem tak pięknie komponować. Kupiłam ładnego ML latem, wsadziłam za róże i ani trochę się nie przebił, nie było go normalnie widać. Niski jakiś był, choć pięknie szeroki. 80 cm miał, nie więcej. Wkurzyłam się i jesienią wysadziłam go z boku róż, aby go móc podziwiać. Teraz lepiej. Niech tam zostanie. Rabatkę moją muszę poprawić, bo róże mają w plecach ażurowe ogrodzenie z metalu i nachyłki rosną. Cały szpaler. Lepsze będą trawy. Ale wyższe miskanty od róż. Róże do 1 metra urosną

Iwonko, daj temu ML szansę! U mnie w pierwszym roku też niski, w drugim średni, po 3 latach osiągnął dopiero 1,5m. Potem przesadziłam, więc ten rok stały w miejscu (miały ok.70cm).
A ponoć ogród uczy cierpliwości
Ogródek Iwony 19:45, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, Ewo, to wszystko dlatego, że wrażliwi jesteśmy.
Trudniej nam wtedy pogodzić się ze złem, krzywdą, chorobą... I dobrze. Nikt nie powiedział, że życie jest łatwe. Ale ważne, jeśli w życiu możemy liczyć na kogoś, kiedy nie zostajemy sami
Może to być mąż, dzieci, a czasem ludzie na forum. Czasem tak jest łatwiej wyżalić się do kogoś, czasami dzieci daleko, a tu łatwiej pisać i czujemy się wtedy lepiej.

Jej, co ta jesień z nami robi ?
To już chyba śnieżną zimę wolę niż mokrą, zimną bez liści jesień

Wolisz zimę? to przesyłam Ci troszeczkę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:42, 17 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Iwonko, ten pin to już klasyka Pinteresta Obserwuję Cię
Ale nie wiem, dlaczego ML za niski dla Ciebie??? Prawie 2m to za mało??? Chyba, że na piaszczystej ziemi niższy rośnie...
Czekam, aż stworzysz tę kompozycję - będzie cudownie!

Ja wiem, tego Pina wcześniej już też widziałam, tylko mnie niedawno oświeciło, co mogę wykorzystać. Ja jeszcze nie umiem tak pięknie komponować. Kupiłam ładnego ML latem, wsadziłam za róże i ani trochę się nie przebił, nie było go normalnie widać. Niski jakiś był, choć pięknie szeroki. 80 cm miał, nie więcej. Wkurzyłam się i jesienią wysadziłam go z boku róż, aby go móc podziwiać. Teraz lepiej. Niech tam zostanie. Rabatkę moją muszę poprawić, bo róże mają w plecach ażurowe ogrodzenie z metalu i nachyłki rosną. Cały szpaler. Lepsze będą trawy. Ale wyższe miskanty od róż. Róże do 1 metra urosną
Ogródek Ewy 19:39, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale dziś nostalgicznie. I u ciebie i u mnie.

To chyba ten listopad i pogoda za oknem.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:34, 17 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Magnolio, no nie... A ja już sobie radośnie zawęziłam wybór do dwóch gatunków A którą konkretnie odmianę rozchodnika masz na myśli? Przypominam, że muszą być wysokie, ponad 50cm.
Kurczę, znów muszę się doszkolić - co to ta kamasja
Ja w jeden dzień więcej się nauczę niż przez ostatnie pół roku

Ha, ha
A ja tu muszę na stałe zaglądać, bo tu naprawdę dobre szkolenie od doświadczonych dziewczyn.
Ogródek Iwony 19:30, 17 lis 2014

Do góry
Danusiu, Ewo, to wszystko dlatego, że wrażliwi jesteśmy.
Trudniej nam wtedy pogodzić się ze złem, krzywdą, chorobą... I dobrze. Nikt nie powiedział, że życie jest łatwe. Ale ważne, jeśli w życiu możemy liczyć na kogoś, kiedy nie zostajemy sami
Może to być mąż, dzieci, a czasem ludzie na forum. Czasem tak jest łatwiej wyżalić się do kogoś, czasami dzieci daleko, a tu łatwiej pisać i czujemy się wtedy lepiej.

Jej, co ta jesień z nami robi ?
To już chyba śnieżną zimę wolę niż mokrą, zimną bez liści jesień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies