Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 19:30, 17 lis 2014

Danusiu, Ewo, to wszystko dlatego, że wrażliwi jesteśmy.
Trudniej nam wtedy pogodzić się ze złem, krzywdą, chorobą... I dobrze. Nikt nie powiedział, że życie jest łatwe. Ale ważne, jeśli w życiu możemy liczyć na kogoś, kiedy nie zostajemy sami
Może to być mąż, dzieci, a czasem ludzie na forum. Czasem tak jest łatwiej wyżalić się do kogoś, czasami dzieci daleko, a tu łatwiej pisać i czujemy się wtedy lepiej.

Jej, co ta jesień z nami robi ?
To już chyba śnieżną zimę wolę niż mokrą, zimną bez liści jesień
Nallar 19:45, 17 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Danusiu, Ewo, to wszystko dlatego, że wrażliwi jesteśmy.
Trudniej nam wtedy pogodzić się ze złem, krzywdą, chorobą... I dobrze. Nikt nie powiedział, że życie jest łatwe. Ale ważne, jeśli w życiu możemy liczyć na kogoś, kiedy nie zostajemy sami
Może to być mąż, dzieci, a czasem ludzie na forum. Czasem tak jest łatwiej wyżalić się do kogoś, czasami dzieci daleko, a tu łatwiej pisać i czujemy się wtedy lepiej.

Jej, co ta jesień z nami robi ?
To już chyba śnieżną zimę wolę niż mokrą, zimną bez liści jesień

Wolisz zimę? to przesyłam Ci troszeczkę
Iwk4 20:00, 17 lis 2014

To ja wolę taką :

jagoda99 20:06, 17 lis 2014

Iwonko witamdziekuje za wizyte u mnie
Ludzie zwierzeta przemijanie cierpienie choroby tematy na ktore nie latwo sie rozmawia ale masz racje nalezy rozmawiac pytac radzic sie a nawet tylko wyrzucic z siebie co sie o tym mysli i juz jest latwiej
Pieknie malutkie psiaki moj w moim awatarku to nasz Toby
pozdrawiam
Kamajla 20:06, 17 lis 2014

powariowałyście z tą zimą??

dziewczyny...

ja kozaki mam jeszcze głęboko schowane, dajcie spokój
Iwk4 20:08, 17 lis 2014

Kamajla napisał(a)
powariowałyście z tą zimą??

dziewczyny...

ja kozaki mam jeszcze głęboko schowane, dajcie spokój

Ha, ha, ha
Kamilka, dziś mnie taka nostalgia dopadła, a potem Ewa mnie tą zimą rozbawiła.
Szybko musiałam pogrzebać w archiwalnych fotkach.
Ale nie każda zima taka piękna .
Wracamy więc do jesieni, a ja chyba pójdę się przygotowywać na jutro do pracy
Iwk4 20:16, 17 lis 2014

Dla Edy moja żółta Berolina, spodziewałam się obfitszego kwitnienia, ale to dopiero pierwszy rok:

yolka 20:29, 17 lis 2014

Iwonko przed chwilą spotkałam cie w Hani wogrodzie, wieć przyszłam się przywitać, a tu zima i piekne róże
eda 21:12, 17 lis 2014

Iwonka kołderka śnieżna lepsza od pluchy miło się patrzy ...święta normalnie mi zapachniały poczytałam wspomnienia rodzinne o mamusiach i wnusiach odwiecznej przykrej i za razem radosnej wymianie coś w tym jest bo często się tak dzieje tak chyba mamy zapisane robić miejsce ....przykre gdy bliskie nam osoby i nie tylko chorują cierpią i zmieniają się nie do poznania nie wiemy co nas czeka tylko nasz wybawiciel stwórca to wie...naczytałam się u Ciebie tak pięknie napisałyście że mnie wzięło i ten śnieżny śnieg...

róża przecudna delikatna i nie myśl inaczej śliczny kolorek dziękuję że wynalazłaś fotki cięłaś ją może mocno na wiosnę ? ja przekonałam się że to wróży rozrastaniem i sporym kwieciem
Buziaki lecą
Viola 21:25, 17 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
U nas też była wymiana. Mama nie doczekała dwóch prawnuczek, które wktótce się urodziły. O jednej dowiedziałam się, ze ma przyjść na ten świat po pogrzebie mamy.
Listopad faktycznie nostalgicznie nas skłania. Nie przepraszaj. Wygadać też każdy się musi.

Faktycznie, nostalgicznie się Iwonko u Ciebie zrobiło. Wybacz, ale ja dorzucę swoją cegiełkę. Mój tato zmarł jak ja byłam w ciąży. Po urodzeniu córki przyśniło mi się, że rozmawiam z tatą i mówię mu: "Tato, urodziła Ci się wnusia". A tato odpowiada: "Wiem przecież" Od tej pory, zawsze wydaje mi się, że ci, którzy odeszli są blisko nas i nas wspierają.
Sorki za takie wynurzenia, ale chyba to jest w sumie optymistyczne