to pytanie zadawałam w sierpniu zeszłego roku a patyki do ukorzenienia wsadzałam w 2015 roku, część się ukorzeniła i jesienią chciałam wsadzać na miejsca stałe, ale wszyscy radzili wstrzymać się do tej wiosny i tak też zrobiłam- teraz dopiero jak się zrobi ciepło i prawdziwie wiosennie posadzę na miejsca docelowe
nowa partia patyków poszła dziś do ukorzenienia
Danusiu, jestem bardzo zaszczycona i bardzo dziękuję Aurespicata jest piękna, widziałam w internecie, te żółte przyrosty ... niestety ten sprzedawca ich nie miał, Mój podjął męską decyzję i zamówił 50 sztuk szmaragdów, pewnie już są w drodze cieszę się, że jednak bardziej pasują tuje w tym miejscu tak jakoś intuicyjnie stwierdziliśmy, że chyba nie ma sensu mieszać gatunków i zostały tuje
Danusiu, klony jeszcze w koszyku zakupowym mam podobają mi się ze względu na kolorystykę i nie będą wielkie nigdy.
Ciekawa jestem skąd to uprzedzenie u Ciebie...kiedyś dawno był na Twojej liście polecanych liściastych
pozdrawiam i główkuję dalej
Nie są przycięte, ale za to są przycięte tuje.
Nie sposób wszystkiego wykonać naraz w jednym czasie.
Albo cięcie, albo drenaż, czekając na żwir przycięliśmy to, co najbliżej płotu, czyli żywopłot. Reszta jak śnieg zginie.
Ja generalnie nie lubię tych klonów jesionolistnych, mam do nich uprzedzenie, ale chyba Aureum jeszcze mogę przełknąć, choć w swoich ogrodach nie posadzę. No to pomogłam