Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Anda 17:35, 13 mar 2016

Jakie śliczne krokusiki Ku mojemu zdziwieniu tez mam na rabacie przed domem krokusa, dokładnie jednego Ja go tam nie sadzilam.
Żywopłoty cisowe ładniejsze wg mnie, ale te tujki u Ciebie tez ładne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardenarium 21:51, 13 mar 2016

Od sąsiada posadź tuję Aureospicata albo Spiralis. Tę pierwszą lepiej ciąć, a drugiej można nie ciąć.

Instagram Ogrodowiska
Marlenaa 09:52, 14 mar 2016

Masz już krokusiki , a u mnie nadal tylko kikutki. Ale co się dziwić zimno jak diabli. Dobrze, że chociaż wczoraj słonko poświeciło.
violka171 10:12, 14 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Ja bym wybrał tuje. Na żywopłot z cisa będzie trzeba czekać wieeeele lat.

Zgadzam sie z Karolem,a i witam serdecznie
gobasia 11:45, 14 mar 2016

Krokusikom tylko potrzeba trochę słońca,dopiero pokażą swoje piękno
Moje dopiero mają chęć pokazać pączki
07_Rene 14:24, 15 mar 2016

Witam po zimie. Przyszłam nacieczyć oko krokusami. u mnie na razie jakieś pojedyncze sztuki. Ciągle czekam. Widzę, że u Ciebie sezon się już zaczął. Ja ciągle czekam aż trochę ziemi obeschnie.
Milka 14:48, 15 mar 2016

Jana napisał(a)
właśnie, mam dylemat....a jak długo rosną? Właśnie iglądam baccatę, co o nim sądzisz? Wydaje mi się że cis zajmuje mniej też miejsca

I jest długowieczny, ale tez droższy. Moje tuje będę wyrównywać, swoje lubię, mam wielką zieloną ścianę. Macham, zima wróciła;(
Jana 20:33, 15 mar 2016

Gardener27 napisał(a)
Ja do tych kłącz trochę się zraziłem Niektóre były przesuszone i nie wszystkie ożyły Obecnie kupuję sadzonki w szkółkach lub zamawiam w sieci
ja jestem mega zadowolona kupuję tylko takie kłącza, gdzie widzę w woreczkach, że coś jest zielone wszystko pięknie rośnie, nawet moje liatry wypuściły kiełki....z kolei nasiona, porażka, mało słońca, wyciągły się...a niektóre padły....miałam siać kolejne ale zrezygnowałam...
Jana 20:35, 15 mar 2016

Anda napisał(a)
Jakie śliczne krokusiki Ku mojemu zdziwieniu tez mam na rabacie przed domem krokusa, dokładnie jednego Ja go tam nie sadzilam.
Żywopłoty cisowe ładniejsze wg mnie, ale te tujki u Ciebie tez ładne.
zasadzone w zeszłym roku, takie małe liliputki te większe nie kwitną,nie wiem czemu, chyba jest za zimno bo dziś leży u mnie śnieg .... ciekawe skąd masz tego krokusika, skoro nie sadziłaś
Jana 20:38, 15 mar 2016

Gardenarium napisał(a)
Od sąsiada posadź tuję Aureospicata albo Spiralis. Tę pierwszą lepiej ciąć, a drugiej można nie ciąć.
Danusiu, jestem bardzo zaszczycona i bardzo dziękuję Aurespicata jest piękna, widziałam w internecie, te żółte przyrosty ... niestety ten sprzedawca ich nie miał, Mój podjął męską decyzję i zamówił 50 sztuk szmaragdów, pewnie już są w drodze cieszę się, że jednak bardziej pasują tuje w tym miejscu tak jakoś intuicyjnie stwierdziliśmy, że chyba nie ma sensu mieszać gatunków i zostały tuje