Tulipany jak szalone podpędzone piękną pogodą. Exotiki moje ulubione.
Same się wykopały Jestem od wczoraj i jeszcze będę kilka dni. Tak to z wiosną jest roboty po same uszy. A u mnie po czubki włosów. Wczoraj przyszły 2 paczuszki z trawą.Na nowy areał. Bagatelka 50 kg. I wczoraj było sianie troszeńkę,Dziś też .2/ 3 mamy za sobą. Jutro powinniśmy dokończyć. Ale i grabienie od razu.I jeszcze te ch...ne patyki drewienka wyzieranie. Chyba przez te kilka dni ze 30 taczek takich wyzbierałam . zwiozłam.I spaliłam.Czasu to tom zajęło. Ale już będzie wysprzątane . I trawa będzie mogła sobie spokojnie wschodzić.Tylko deszczu trzeba .Sucho mocno.
Rzeźbę w ogrodzie mam i ja... wygrzebałam ją z domu, to stara rzeźba męża z czasów gdy chodził na zajęcia po szkole (chyba miał z 12 lat). Mam nadzieję, że trochę zblednie, ciekawa jestem jak się zachowa w warunkach zewnętrznych. eM kazał mi ją postawić w niewidocznym miejscu żeby się tak nie rzucała w oczy więc stoi tu tymczasowo, jak trawy wylezą na dobre to gdzieś indziej ją usadowię...
No i niestety jeszcze ITOHY prosiły - KUP MNIE I całe szczęście że wszystkie już znalazły swoje miejsce w ogrodzie.
Znalazłam w domu też wiosna ta sasanka rano wyglądała tak: teraz tak, co też z nimi słońce robi, to co chce
Judaszowiec
Kamilo bo nie lubię tuj, bo mi na froncie potwory wielkie rosną, bo cięte trzeba regularnie przycinać żeby jakoś wyglądały a u mnie z czasem krucho, bo chcę coś liściastego. Tuje wyroku nie dostały, pójdą gdzie indziej a na froncie chyba trzmieliny posadzę. No to ławka po wstępnym liftingu wygląda tak: Sprawdziłam dziś zadołowane jeżówki z nasionek od Hani, sporo przeżyło. Na zdjęciu mała ich część. Haniu dziękuję. Rudbekie od Gosi będą kwitły. Reszta sadzonek również daje oznaki życia . Gosiu dziękuję.
Ławeczka
Moja pierwsza magnolia Nie mogę się napatrzeć i nawąchać Na pewno kupię jeszcze jedną na kwaśną rabatę wjazdową. Może tym razem gwaździstą.
Warzywka zasiane świdośliwa posadzona, coś jej trzeba dosadzić
Moje dzisiejsze zakupy ... 16 szt. cis Repandens, 1 cis baccata bo mi brakowało oraz 5 szt. Sesleria skalna.... Sesleria Sesleria poszla tutaj...miał być konwalnik,ale stwierdziłam,że nie będzie go widać w korze...i wpadła mi do głowy niewymagająca sesleria Posadzona Na rabatę bukową poszły przyszłe kulki cisowe
Ledwie 14:30 a one już się zamknęły
Przepiękne! Muszę córkę na ich zakup namówić. Swiąteczne robię, ale tylko barwne koszulki na styropianowe jajka. Będą ozdóbki trwałe.