Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:48, 15 lis 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

Dziś już u kogoś pisałam o dębowych liściach....hm, przyjaciółka skleroza...u kogo to było?
...)

Toszka, u mnie to było. pozdrawiam i macham
Ogródek Ewy 21:47, 15 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale słodziaki Szkoda, że te maluchy potem szybko rosną. Tak maskotki żywe by były

Słodziaki, rozrabiaki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:45, 15 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Doczutuję, że młode buksiki zimują, bez problemu, kiedyś jeszcze zrobię takie focie,wiewiórom i ptaszkom....tylko jak zmienię sprzęt na odpowoedni

Agatko, jeśli ty nie masz dobrego aparatu, to ja muszę swój w odstawkę zostawić. Przecież takie piękne zdjęcia robisz. Więc sprzęt chyba masz odpowiedni
Ogródek Ewy 21:42, 15 lis 2014

Do góry
Ale słodziaki Szkoda, że te maluchy potem szybko rosną. Tak maskotki żywe by były
Ogródek Iwony 21:39, 15 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
Iwonko ale masz pięknie i w koło domku foty z lotu ptaka wzorek chodniczków fajoski i zadbane wymuskane no i te kwiatuchy na dobranoc rozbroiły mnie całkiem uwielbiam Piesio śliczny pozdrówka tyle obleciałam tak na tip top a no i piękny bukiecik od dzieciaczków widać że baaardzo lubią Polecam się i będę zaglądać

Oj, trochę tych stron do oglądania jest. Ale nie aż tyle, by nie przelecieć po ogrodzie. Zapraszam, wpadaj. Dziś tylko mało czasu miałam na pisanie.
Ogródek Iwony 21:38, 15 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dla nas ta jej ciąża była zaskoczeniem, Tola była młodziutka i to po raz pierwszy. Nie potrafiliśmy sobie z psami, co ją odwiedzały poradzić Ciągle ich było pełno ... Myślałam sobie, trudno. Niech będzie. Pierwszy raz może 1, 2 szczeniaki. A tu 6 było, hi, hi. Ale fajnie to wspominam.
Moje dzieci chciały zostawić jakiegoś szczeniaka, ale czworo dzieci i każdy miał swojego ulubieńca, do tego jeszcze starego 12-letniego pieska mieliśmy, ulubieńca mojego M. I kto się całą ferajną zajmował? Oczywiście ja A i jeszcze kot był, ale prąd go poraził. Zamiast na drzewo, wlazł na słup prądowy

Jeśli Tola nie jest zbyt wiekowa to może faktycznie pomyśl o sterylizacji, ktoś już Ci też to doradzał, bo ta terapia hormonalna jakoś do mnie nie przemawia.
Dobrze że znalazły nowe dobre domy, tyle psiaków na ogródku? z roślinek mało by zostało Moja sunia też rosła razem z kotem, który też skończył tragicznie zastrzelił go mój bańdzior sąsiad.
Ogródek Iwony 21:37, 15 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
Witaj Iwonko widziałam super to wygląda ja z pyrowskvą już trochę latałam i wylądowała za różami taki niby szpaler a pomiędzy różami i troszkę z przodu dałam lawendę dziś kopcowałam kompostownikiem zobaczymy na wiosnę już by mogła być hę ale zima też potrzebna zaraz pobiegam u Ciebie ciekawa jestem

Eda, byłam u ciebie, ale fotek tej perovskiej nie znalazłam. jak wstawisz, daj znać

Ja jeszcze poczekam z kopcowaniem do grudnia, Toszka pisała, żeby poczekać, aż temperatura ustabilizuje się na minusie. Chodzi o to, by róże dostały mrozu i przestały kwitnąć. Ta pogoda jakaś dziwna, rośliny wariują, nie wiedzą, czy kwitnąć, czy na spoczynek pójść sobie.
Kompost już przerzuciłam i dotarłam do takiego, co by się nadawał na podsypanie róż.
Chyba dobry jest? Ale nie mam sita, a skrzyneczką długo się przesiewa.
Może tak podsypać, jak leci?
Ranczo Edy 21:31, 15 lis 2014

Do góry
Żeby było szybciej, obejrzałam twoją wizytówkę. Spodobała mi się żółta róża. Co to za odmiana? ja mam Berolinę. Namówiła mnie na nią pani w szkółce. Za nią właśnie ma być Miskant i Perovska, a przed nią lawenda i bukszpany.
Ranczo Edy 21:25, 15 lis 2014

Do góry
Eda, witaj. Dziś nie miałam wiele czasu. Po południu na urodzinach u teściowej byliśmy i się zeszło do wieczora. Dzięki za odwiedziny, wpadaj częściej.
Masz gdzieś fotki perovskiej z różami ?
Ogródek Iwony 21:22, 15 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Nie będzie nic na temat roślinek. Dzieciaki Toli, cudne maleństwa, słodziaki do zagłaskania. Wiem ile pracy z takimi brzdącami, bo sama to przechodziłam. Ty miałaś więcej szczęścia, bo Tola została mamą, kiedy było ciepło, moja smoczyca oszczeniła się jesienią, zaraz wstawie u siebie zdjęcia.

Dla nas ta jej ciąża była zaskoczeniem, Tola była młodziutka i to po raz pierwszy. Nie potrafiliśmy sobie z psami, co ją odwiedzały poradzić Ciągle ich było pełno ... Myślałam sobie, trudno. Niech będzie. Pierwszy raz może 1, 2 szczeniaki. A tu 6 było, hi, hi. Ale fajnie to wspominam.
Moje dzieci chciały zostawić jakiegoś szczeniaka, ale czworo dzieci i każdy miał swojego ulubieńca, do tego jeszcze starego 12-letniego pieska mieliśmy, ulubieńca mojego M. I kto się całą ferajną zajmował? Oczywiście ja A i jeszcze kot był, ale prąd go poraził. Zamiast na drzewo, wlazł na słup prądowy
Ogródek Iwony 21:13, 15 lis 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko sfociłam "kolumny".
Wstawiłam zdjęcia.

Małgosiu, byłam i widziałam śliczne fotki. U ciebie też jesień liścio - padowa
Te czerwone żurawki są niesamowite. I jak lawenda się u ciebie rozrosłą
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:08, 15 lis 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)

Tak, Toszka mi się bardzo podoba i oczywiście ciekawa jestem od czego ta Toszka. A imię Iwona zostało odczarowane przez Iwonkę z "Ogródka Iwony", wcześniej miałam niemiłe wspomnienia z dzieciństwa... A teraz jeszcze druga taka fajna Iwona

Oj, Kamilko, ale mi miło.
Czasami ktoś sprawi, że potem mamy uprzedzenia do danego imienia.

Też jestem ciekawa Toszki. Nie dość, że imię tajemnicze (znalazłam u Skuli), to zna się na tylu rzeczach i tyle mądrych rad udziela, jakby pracowała w dziedzinie pokrewnej ogrodnictwu. Szkoda, że wątku nie ma swojego, bo jak wiatru Toszki trzeba szukać

Kamilko, przeczytałam o tych drożdżach, na wiosnę chyba spróbuję. Czasami wylewałam na kompost stare drożdże, bo myślałąm, że jak ma coś tam robić, to czemu ich tam nie wyrzucić ?
Ogród na glinie 20:47, 15 lis 2014

Do góry
Małgosiu, wpadłam późno, bo u teściowej na urodzinach byliśmy. Najpierw zaglądam do ciebie. Fotki piękne,te czerwone żurawkidają pięknej czerwieni na rabacie. To normalne jesienią, że są żółciei czerwienie ibrązy. Nawet nie waż się wymieniać tych cudnych żurawek. Jak je wymienisz, to ja swojego kuriera fo ciebie przyslę, hi, hi

Zdrówka dla malucha, co to za choróbsko? Nigdy nie słyszałam o czymś takim.

Małgosiu, czy mi się wydaje, czy jeszcze tuje musisz wsadzić? Jeśli tak, to się pospiesz. Szkoda, by się zmarnowały.

Ogródek Iwony 20:38, 15 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nie będzie nic na temat roślinek. Dzieciaki Toli, cudne maleństwa, słodziaki do zagłaskania. Wiem ile pracy z takimi brzdącami, bo sama to przechodziłam. Ty miałaś więcej szczęścia, bo Tola została mamą, kiedy było ciepło, moja smoczyca oszczeniła się jesienią, zaraz wstawie u siebie zdjęcia.
Ranczo Edy 18:56, 15 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej, tez wpadłam na lawendowe pole. Francuzka u nas nie wytrzymuje zimy, a szkoda.
Toszka u mnie wkleiła ładne inspiracje

Iwonko fajnie że jesteś u mnie Ja już ślady u Ciebie zostawiłam i inspiracje widziałam ślicznie się wszystko wgrało
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:47, 15 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Coś tu dziś pusto jakoś.
Miłych snów życzę, dobranoc

Iwonko, pusto i wczoraj i dzisiaj i pewnie jutro tez nic nie będzie się działo. Dużo latam po innych wątkach, zawsze znajdę jakieś ciekawe inspiracje. Już mam głowę pełną pomysłów na przyszły rok, muszę jeszcze z Wami przedyskutować przez zimę różne rzeczy Pozdrawiam serdecznie
Moja "przyziemna" :) pasja 13:47, 15 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Jagoda, przyleciałam do ciebie rabatkę podziwiać, ale wyjaśnij mi, jakiego miskanta masz posadzonego i jak długo u ciebie rośnie (który sezon), jak wysoko?
Zapisuję u siebie link do tej strony, abym mogła to później znaleźć : miskant i perovski
Pozdrawiam

Iwonko, to jest Morning Light. Rośnie u mnie drugi sezon, w zeszłym roku sadziłam je, jako rachityczne sadzoneczki. Ma aktualnie ok 130cm wysokości. Pozdrawiam!
Ogródek Iwony 13:09, 15 lis 2014

Do góry
U Jagody pojawiło się zdjęcie poglądowe: miskant i perovski, z tyłu serby co 140 sm sadzone. Wklejam link, żeby nie zgubić:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4085-moja-przyziemna-pasja?page=513#post_9
Ogródek Iwony 13:08, 15 lis 2014

Do góry
Dzięki Toszka za radę. Kamilko, tobie też dziękuję, że mnie powstrzymałaś.
W takim razie do worka pójdą. A tak bym wyrzuciła
Moja "przyziemna" :) pasja 13:05, 15 lis 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Obiecane Ewce z Konewką zdjęcia Bure...

Witaj Jagoda, przyleciałam do ciebie rabatkę podziwiać, ale wyjaśnij mi, jakiego miskanta masz posadzonego i jak długo u ciebie rośnie (który sezon), jak wysoko?
Zapisuję u siebie link do tej strony, abym mogła to później znaleźć : miskant i perovski
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies