Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 13:44, 15 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

A tam bure, to poglądowe ma być i dla mnie super Dziękuję Dobra Kobieto Cmok

Proszę bardzo
Jagodaa 13:47, 15 lis 2014

Iwk4 napisał(a)

Witaj Jagoda, przyleciałam do ciebie rabatkę podziwiać, ale wyjaśnij mi, jakiego miskanta masz posadzonego i jak długo u ciebie rośnie (który sezon), jak wysoko?
Zapisuję u siebie link do tej strony, abym mogła to później znaleźć : miskant i perovski
Pozdrawiam

Iwonko, to jest Morning Light. Rośnie u mnie drugi sezon, w zeszłym roku sadziłam je, jako rachityczne sadzoneczki. Ma aktualnie ok 130cm wysokości. Pozdrawiam!
Ewkakonewka 14:40, 15 lis 2014

Jagodaa napisał(a)

Iwonko, to jest Morning Light. Rośnie u mnie drugi sezon, w zeszłym roku sadziłam je, jako rachityczne sadzoneczki. Ma aktualnie ok 130cm wysokości. Pozdrawiam!

To bardzo dobra wiadomość
Bo moje na zdjęciach nie widoczne jeszcze, a za rok pokażę w bordowymi żurawkami i perovskią, tylko ja róże różowe jeszcze tam umieściłam.
Madzenka 15:07, 15 lis 2014

A ja mam nerwa... Bo dzisiaj kolejna marnie wyglądająca żurawka miała w korzeniach opuchlaka... Czy masz koncepcję czym ja mogę bordowe żurawki zastąpić?
Viola 17:18, 15 lis 2014

Jagodaa napisał(a)

Na tej rabacie mam co 140cm.

Dziękuję Jagódko, ja dzisiaj sadziłam też co 1,40
Viola 17:31, 15 lis 2014

Jagodaa napisał(a)

Bardzo ładna rabatka, naprawdę śliczna. Powiedz jeszcze Jagódko, czy trawki sadziłaś tak pomiędzy świerkami czy raczej przed świerkami (bo zdjęcia czasami zniekształcają perspektywę) i jak mocno wysunęłaś je do przodu tzn. w jakiej odległości od świerków?
Jagodaa 20:11, 16 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

To bardzo dobra wiadomość
Bo moje na zdjęciach nie widoczne jeszcze, a za rok pokażę w bordowymi żurawkami i perovskią, tylko ja róże różowe jeszcze tam umieściłam.

Śliczną rabatę będziesz mieć . ML na pewno szybko Ci się rozrosną, daj im wiosną na start trochę Azofoski .
Ewkakonewka 22:46, 16 lis 2014

Azofoska - zapisałam w moim magicznym zeszycie
Cmok
Jagodaa 11:32, 17 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
A ja mam nerwa... Bo dzisiaj kolejna marnie wyglądająca żurawka miała w korzeniach opuchlaka... Czy masz koncepcję czym ja mogę bordowe żurawki zastąpić?

Dlatego ja się boję moich ruszać i sprawdzać co zastanę w korzeniach... wpadła mi do głowy języczka, liście ma ładne, ale ona jest wyższa, no i kwitnie na żółto.
Jagodaa 11:34, 17 lis 2014

Viola napisał(a)

Bardzo ładna rabatka, naprawdę śliczna. Powiedz jeszcze Jagódko, czy trawki sadziłaś tak pomiędzy świerkami czy raczej przed świerkami (bo zdjęcia czasami zniekształcają perspektywę) i jak mocno wysunęłaś je do przodu tzn. w jakiej odległości od świerków?

ML sadziłam pomiędzy świerkami, w środku tej dziury. Są wysunięte jakieś 50cm, ale nie wiem, czy to nie za mało - ja nie miałam miejsca. Na innej rabacie, w końcu działki, ML odsunęłam od świerków 80cm.