Iwonko, to jest Morning Light. Rośnie u mnie drugi sezon, w zeszłym roku sadziłam je, jako rachityczne sadzoneczki. Ma aktualnie ok 130cm wysokości. Pozdrawiam!
To bardzo dobra wiadomość
Bo moje na zdjęciach nie widoczne jeszcze, a za rok pokażę w bordowymi żurawkami i perovskią, tylko ja róże różowe jeszcze tam umieściłam.
A ja mam nerwa... Bo dzisiaj kolejna marnie wyglądająca żurawka miała w korzeniach opuchlaka... Czy masz koncepcję czym ja mogę bordowe żurawki zastąpić?
Bardzo ładna rabatka, naprawdę śliczna. Powiedz jeszcze Jagódko, czy trawki sadziłaś tak pomiędzy świerkami czy raczej przed świerkami (bo zdjęcia czasami zniekształcają perspektywę) i jak mocno wysunęłaś je do przodu tzn. w jakiej odległości od świerków?
Dlatego ja się boję moich ruszać i sprawdzać co zastanę w korzeniach... wpadła mi do głowy języczka, liście ma ładne, ale ona jest wyższa, no i kwitnie na żółto.
ML sadziłam pomiędzy świerkami, w środku tej dziury. Są wysunięte jakieś 50cm, ale nie wiem, czy to nie za mało - ja nie miałam miejsca. Na innej rabacie, w końcu działki, ML odsunęłam od świerków 80cm.