Kochane, bardzo wam dziękuję za dzisiejsze spotkanie. Jak zwykle za krótko na wszystko. Ale wspaniale było móc was zobaczyć. Co do ogrodu - ja nie umiem robić zdjęć. I w sumie w ogrodowaniu bardziej od zdjęć lubię na żywo podelektować się kolorami i zapachami szkoda, że pogoda nie była bardziej słoneczna.
Aniu Kwartet - coś mi chodziło po głowie, że może to nie ta nazwa tulipanów i niestety miałam rację - znalazłam metkę to Salmon Parrot a nie Apricot wiedziałam, że coś dzwoni ale nie w tym kościele
Tulipany na początku rabaty cienistej to Salmon van Ejk
Przekwitające tulipany pomarańczowe to niestety wielka niewiadoma. Przejrzałam zamówienia i nie znalazłam takich w zamówieniu. Musi być pomyłka bo to na 100% tegoroczne
Dereń przy wjeździe to Cherokee Chief - tu się nie myliłam
I jedyną sosnę jakiej metkę znalazłam to Thunbrgii Banshosho
Szkoda że tylko krótko kwitną
I migawki z ogrodu..jak zwykle kolor się zgrały. Ale zapominam ci gdziemam. Dziś przy przesadzaniu 3razy zapomniałam że w jedno miejsce dałam krokusy.... Więc jak mam pamiętać po 8 miesiącach?
Jest ich więcej... I dlatego woda taka brzydka...za dużo ryb..kto chętny... Oddam za darmo.
Magnolie zmroziło ale jak nic się nie zdaży to wisteria dadza czadu
To prawad kory wchodzi strasznie dużo.Sama się zdziwiałam i dokupywałam, bo pierwszy zakup oczywiście bła niestarczający .
Pięknie i na rabatach w ogrodzie i w donicach
Tylipanki śliczne.
Klony rewelacyjne .Podziwiam, bo ja jeszcze ich nie mam
teraz każdy dzień przynosi nowe niespodzianki głównie dzięki rododendronom i azaliom, bo rozkwitają jedne za drugimi. Cudowny, cudowny to czas
ciekawa jestem co ten zaprezentuje, bo to nóweczka z targów w Jasionce
trzeba było kupić piaskownicę, bo Iga na mój warzywnik się zasadzała
Machałam ci wczoraj dwa razy..... Widziałaś?
Nie mam siły nawet pisać....
Ale dla porządku... Z grubsza rabata telewizyjna poprawiona czyli cała przekopana. Wiem że będą poprawki...ale nie pamiętam co tam miałam.gatunji floksów wymieszane. Dwa dni na kawałek rabaty.... To w trakcie wykopywania jak leci....
Pozytyw... Grujecznik tylko trochę oberwał od mrozu i odpukać jeszcze ładniusi.