Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W kamiennym kręgu od początku 09:53, 03 kwi 2019

Do góry
Życzę Wszystkim miłego dnia
W kamiennym kręgu od początku 09:52, 03 kwi 2019

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 09:51, 03 kwi 2019

Do góry
Wiosenne postępy

Moja bajka 09:41, 03 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
no i jednak mój ok 10-letni pieris umarł na śmierć. Co mu się stało? Nie wiem. Usechł i już. Nic go nie podgryzło, nic go nie przegryzło, przekrój rośliny też zdrowy. Padł i po nim.

i miejsce po nim - tu gdzie te wiklinowe kule. Mam sto pomysłów na minutę co by tam dać. Zastanawiam się nad kosodrzewiną Winter Gold (nie pozwoliłabym jej dużo rosnąć), a może jakaś azalia wielkokwiatowa, a może inny pieris...... No i sama nie wiem...

Mój każdy nowy padał po zimie. Chyba jest to trudna roślina (przesuszenie zimowe).

Ogród do odnowy 09:31, 03 kwi 2019

Do góry
Te ciemne ciemierniki są piękne, zakochałem się w nich po przeglądaniu wątków tej wiosny.
Czytam wątek i zaznaczam roślinki, prosiłbym o ich nazwy
Gosiek33 napisał(a)
ale i ogrodowo się zmienia nieco

Te drugie zdjęcie to bergenia?

Zaznaczam wątek i pozdrawiam!
Stwórz ze mną mój ogród 08:54, 03 kwi 2019

Do góry

i co ciachnąć za 3 ładnym pączkiem licząc od dołu? czy ciachnąć po prostu nad 3 oczkiem i nie przejmować się, że suchy badyl?
Głosowanie - cięcie zielone - radykalne czy czerwone - może bezpieczniejsze bo widać jakiś listek??

w piątek ma padać to by trzeba było może dziś najpóźniej jutro rano ciąć, żeby grzyba nie było?
Ogród z wilkiem zamkn. 08:50, 03 kwi 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Ten zagajniczek to będzie hicior
Ogród Cioci cz. 3 08:32, 03 kwi 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Izuś jak u każdego

Mój Emuś ozdobił moje tyczki do podwiązywania hortek

Suuper!
Ale masz zdolnego męża
Ogród Cioci cz. 3 08:31, 03 kwi 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Basiu dużo jaśniejMój różowy kącik

WAW!!
Ale cudny ten twój różowy kącik
Ogródek Iwony II 08:30, 03 kwi 2019

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kupiłam nasionka, posiałam stipę, paprykę i pomidorki. Pomidorki wykiełkowały jak szalone, wyszły chyba wszystkie. Nawt te, co zbierałam ze swoich: Avatar, Malinowy, Maskotka ...

Jeszcze muszę wysiać kwiaty, popikować pomidory, chyba będę rozdawać, tyle ich wyszło ...Pokazały drugi liść, to chyba na nie czas.

I zamówiłam obornik, wczoraj była dostawa. Zażegnywałam się, ze w tym roku nie chcę, ale do kompostu chcę dodawać warstwami ...

Iwonka, ale nasionek nakupiłaś.
W ubiegłym roku kupiłam też lewkonie, bo marzył mi się cudowny zapach. Niestety kwiaty były pojedyńcze choć na opakowaniu były podwójne...
Ciekawe jak będzie u Ciebie - cynie też kupiłam. Cenię je za kolory i długie kwitnienie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:29, 03 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Ale tam ładnie masz
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:25, 03 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Dzięki
Lat temu 7 też nie maiłam, a teraz i tak wiosnę zmieniam, 3-5 tysięcy cebulowych, nie sprawdziło się. Teraz mam w większości tylko liśćie.

Ale fajny ten brzozowy rowerek.
Pokaż go Irenko lepiej
Za drzwiami do ogrodu... 08:23, 03 kwi 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Aniu to wszystko będzie w tej rabacie za grillemJuż zaczęłam tam zmiany.
A moja tajga nic nie wypuszcza,odgrzebałam też trochę głębiej i nic ne widać
Inne clematisy już mocno ruszyły.

Daj Tajdze jeszcze czas.
A to fajne miejsce znalazłaś na rodki.
Jak pojadę do ciebie to zobaczę te zmiany.
My zabraliśmy się za wy-ciachanie i przenoszenie derenia nad staw.
a tam pójdzie hortka.
Bardzo ładna ta twoja wiosna

Kiedyś będzie tu ogród 08:20, 03 kwi 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu to szczygły. Cudownie kolorowe. A drzewko to mój duży dereń.

Wiesz Agato może cię zaskoczę, ale z tego drzewa jeszcze owoców nie jadłam. To chyba jakaś siewka (kupiony jako dereń jadalny i tyle). Około 5-6 lat czekałam aż zakwitnie więcej niż jednym kwiatkiem. W tamtym roku miał kilka sztuk owoców. Nie wiem czy taka mała ilość była efektem pogody, czy tego że jest z siewu czy jeszcze coś innego. Ale sam w sobie jest piękny.
Po wizycie 2 lata temu w Bolestraszycach zaczęłam polować na odmianowe. Kupiłam 3 i wszystkie kwitły i owocowały w tamtym roku. Wiadomo- miały po ok metra wysokości to tych owocków było kilka sztuk.
No i po Bolestraszycach wiem już, że muszę matę pod derenia położyć. Więc może w tym roku uda się nastawić dereniówkę.

Wysiewy mam nadzieję w weekend zaczęć. Na fotce oczko, staw nieogarnięty bo za mokro żeby wejść. A oczko chyba lepiej wygląda na fotkach niż w realu, ale ptaki i inne zwierzątka z niego ochoczo korzystają więc chyba nie jest tak źle. No i liczę, że uda się je skończyć w tym roku.
Piękne
Fajny ten dereń.

Dzisiaj miałam nowego gościa przy karmniku- czyż (chyba)

Nie patrzymy na dechy, bo karmnikowy słupek w renowacji.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:18, 03 kwi 2019

Do góry

sierotka napisał(a)
O la la ale foteczki
Wybieram się jutro popracować zapraszam Aniu

Ja też będę pracowała.I nie wiem czy na odwiedzinki dzisiaj będzie czas.Ale jak coś to do siebie zapraszam
sierotka napisał(a)
Ło matko kochana ale stwór uciekam

W ogrodzie rożne rzeczy, czy zwierzątka też są.
Ale tego stwora pierwszy raz w życiu widzialam .

Mały Biały Domek na Zaciszu - zapraszam 08:17, 03 kwi 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Jaka jest odległość od tarasu do cyprysów naprzeciwko?

Ja bym poprosiła sąsiada, żeby te świerki przycinał - one i tak są posadzone gęsto, na żywopłot, i bez przycinania zaczną łysieć i chorować. A jak się je puści swobodnie to za chwilę zacienią Ci pół działki.

Naprzeciwko tarasu, pod cyprysami, zrobiłabym placyk do siedzenia i posadziłabym tam ze dwa drzewka do ocieniania.

A reszta to cóż - rabatę trzeba założyć na całej długości ogrodzenia: parę krzewów, trochę cieniolubnych bylin. Z tymi sosnami i modrzewiami na działce słusznie idziesz w kwaśnoluby.

Asiu, jest tam ok 5 m w sumie nie za wiele.

Sąsiadowi zwracałam już uwagę w zeszłym roku w wakacje żeby przyciął lub wyciął te przy samej siatce ale nic nie wyszło i zamierzam znowu się odezwać. Nie dość że rosną tak blisko płotu to jeszcze takie wysokie.

A może ten placyk bliżej narożnika pod sosnę albo w drugą stronę blisko modrzewi? Tam jest zdecydowanie więcej miejsca.

Najbardziej teraz chciałabym ten narożnik obsadzić. Nie wiem czy dać coś na siatkę zimozielone pnącze jakieś czy może posadzić np. pęcherznice pod samą siatką czy zupełnie coś innego? Nie chce oglądać już tych cegieł zza siatki sąsiada. Kalinę chciałbym zostawić rok temu ją przesadziłam w to miejsce.

Może pas miskantów a przed nimi co znowu hortensje?? Coś powinno się znaleźć za sosną a coś przed.

Ogród przydomowy - Hosty 07:43, 03 kwi 2019

Do góry
Cebulowe
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 07:36, 03 kwi 2019

Do góry
Poprawiam

Moja bajka 07:35, 03 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Furteczkowa sesja, bo co tu dużo gadać - zachwycam się tą furteczką. A serduszka przywodzą mi na myśl lizaki

jej, Kasiu, śliczne. A te kwiatki, to co? Jak się je robi?
Przerwa na kawę... 06:58, 03 kwi 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Na pociechę ,że zdarzają się ludzie z pomyślunkiem.
Grzebię dzisiaj w ogródku,pod płot podchodzi chłopina i pyta czy chcę cisa.To-ja za ile,on-za darmo.Biorę.Zobaczcie co przytachał,mnie szczena opadła

W zeszły roku u mnie podobna akcja z ogniem tylko mniej domów zagrożonych.
Stary straża mi opowiadał że przez takie coś prawie się spalił.
powiem szczerze, że taki podarek to fajna sprawa. Dobrze, że facet pomyślał. Jaka ładna kulka z niego może być
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies