Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 22:11, 23 kwi 2019

I po cięciu.

Anitka 22:18, 23 kwi 2019

I drugi też już po fryzjerze. Sporo im ubyło. Em krzyczał od początku, że już im wystarczy. Ale nie posłuchałam.

Waclaw 22:38, 23 kwi 2019

Ładnie Ci to wychodzi
Anitka 22:44, 23 kwi 2019

Iwonka napisał(a)

Przed Świętami Anitka zawsze najwięcej pracy Ale rozumiem twój ból, przeczytałam parę stron wcześniej, że najbardziej nie lubisz w ogrodzie sadzić... Ja też!!! Wręcz nie cierpię Wolę przekopywać hektary, przycinać i plewić. Musimy Sylwię do tej roboty zapraszać bo już wcześniej ogłosiła. że to uwielbia

Pamiętam zeszłoroczną burzę mózgów dotyczącą tego miejsca... Nikt by tego nie wymyślił tylko ty NIESAMOWITY kącik ci wyszedł, trochę waży Ale lekko wygląda

W twoim kulkowisku jestem zakochana Kształt kuli w takiej masie niesamowicie uspakaja... Będę kopiować to twoje zen

Ten kamień to najlepsza rzecz jaką wypatrzyłaś na starcie! Wszystko na jego tle wygląda gustownie. Można się w niego gapić i gapić, nigdy się nie znudzi. Nowy kącik wyszedł mega fajnie, uwielbiam coraz bardziej te małe niekłopotliwe kwiatuchy

Nowa szafka jest piękna!!!! Wygląda jakby tam stała od lat, pasuje idealnie. Mam pomysł na dwa ziółka, które by ci tam pasowały
Do zobaczenia wkrótce
A tymczasem życzę Wam radosnego świętowania Odpocznijcie i naładujcie akumulatory piękną pogodą i wiosennymi kolorami. buziaki

Święta u nas bez pośpiechu. Luz - blus.
Nawet pomidorki już przepikowane.

Wyobraź sobie, że w święta nawet już siedzieliśmy w nowym kąciku.

Musze ten mój zen przed ćma uchronić

Dzisiaj po pracy przycięłam bukszpany w kręgu. Zawsze mi na nie czasu brakowało, więc od nich zaczęłam, ale i tak w nie w porę. Przez tulipany to zajęcie wymaga sporych wygibasów

Anitka 23:00, 23 kwi 2019

basia3012 napisał(a)
Anitko, pooglądałam Twój ogród po raz kolejny. Jest przepiękny, elegancki, pomysłowy i wiele ,wiele jeszcze pochwał mogłabym tu pisać. Ta ścianka z tymi narzędziami super pomysłowa. Gratuluję.
Miłego świętowania.

Basiu dziękuje.

Zakwitło lub zakwitnie większość tulipanów, które kwitły w zeszłym roku. Pomyłki tulipanowe to standard. W zeszłym roku zamiast białych były żółte. całkiem przyjemna była ta pomyłka. Ale w tym roku zamiast prawie czarnych ( dobrze, że tylko 11 szt) 'Black Hero' mam wyblakło czerwone. Nijak mi tu nie pasują, ze względu na kolor i wysokość. Już są w wazonie

Waclaw 23:02, 23 kwi 2019

zapytałem w Wojsławicach kiedy najlepiej przyjechać aby zobaczyć rododendrony.
Oto odpowiedź:

Dzień dobry,
Pogoda obecna nie sprzyja tradycyjnemu prognozowaniu.
Prawdopodobnie będzie to około 20 maja - dawniej pełnia kwitnienia przypadała na dzień matki. .
Zapraszamy.

z poważaniem
Hanna Grzeszczak- Nowak
z-ca Dyrektora ds. Ogólnych
w Arboretum Wojsławice

Czy zbierzemy paczkę do Wojsławic tak jak planowaliśmy?
Kto chętny?
Anitka 23:03, 23 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie uwierzysz, ale jak na drugi dzień po sadzeniu zaszłam do ogrodu popodlewać to się okazało, ze z drakwi to mi tylko kawałki liści zostały i duża dziura w ziemi, komuś bardzo smakowała, bo drugiego dnia to już nawet tych zielonych resztek nie zostało

Może się okazać, że to co oderwałam bez korzonków zostanie, a rośliny matki nie ma

Nie wierze. Taka śliczna, duża sadzonka była. Co to za smakosz był. Zając?
Anitka 23:09, 23 kwi 2019

'Purple Pion' niezawodne. Wszystkie powtórzyły kwitnienie.

Anitka 23:14, 23 kwi 2019

I moje NN. Początkowo lekko żółtawe, potem zbieleją. Też powtórzyły kwitnienie. Śliczne, duże kwiaty.

Anitka 23:18, 23 kwi 2019