Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród z platanem. 21:03, 12 lis 2014

Do góry
A ja jutro wpadnę Filip do ciebie na fotki serbów i opis, jak rosną: tempo przyrostów, rozstaw, gdybym chciała 3 obok siebie, to ile muszę mieć miejsca, wiesz, jak wysoko mogą rosnąć ?
Ogródek Iwony 21:01, 12 lis 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Doczytałem u Violi, że szukasz serbów. Ja mam u siebie półtorej metrowe sadzonki posadzone 3 lata temu z 30 cm patyczków ze szkółki leśnej. Kupowałem po 3.90 zł za sztukę Jak chcesz to jutro wrzucę u siebie ich fotkę Ten gatunek szybko przyrasta i z takich sadzonek po kilku latach osiąga się zamierzony efekt. Z 30 szt wypadła jedna.

To znaczy, że serby szybko rosną? To by była dobra wiadomość.
Filip, w tej chwili testuję własności roślin (drzew, krzewów ), aby wiosną nie kupować pochopnie, ale z planem. Podoba mi się kilka roślin, między innymi rozważam 3 serby w ogrodzie na granicy działki, muszę doczytać, jak rosną, chętnie jutro zobaczę twoje skarby
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:55, 12 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to mnie nie pocieszyłaś. Chciałabym mieć serby w ogrodzie. Wiosną mnie chyba M z torbami puści, jak nie odłożę trochę kasy na ogród.

Iwonka, ale jak dobrze poszukasz, z pewnością znajdziesz tańsze. Viola pisze, że mus był i 2 sztuki to tak nie bolało

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 19:47, 12 lis 2014

Do góry
Zachwycona zdjęciami w twoim ogrodzie przyszłam się przywitać. Pozdrawiam cieplutko.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:56, 12 lis 2014

Do góry
No to mnie nie pocieszyłaś. Chciałabym mieć serby w ogrodzie. Wiosną mnie chyba M z torbami puści, jak nie odłożę trochę kasy na ogród.
Ogródek Iwony 18:48, 12 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Violu, tutaj masz artykuł Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow
Tam przeczytałam, że można od jesieni i wiosną. Jeśli uda mi się pojechać do miasta, to kupię jeszcze teraz. M kupił fajny pojemnik z lancą na opryski, to bym popryskała wszystkie buksy. W sobotę M przyjedzie,to sklepy pozamykane już będą.

Wklejam z artykułu program ochrony bukszpanów, aby nie zgubić:

Program ochrony
październik - kwiecień (czyli jesień-zima) PROMANAL ( jednokrotnie w tym okresie)
maj - oprysk TALSTAR lub MOSPILAN
czerwiec - na przemian oprysk MOSPILAN, podlewanie PREVICUR
lipiec - na przemian oprysk CONFIDOR, podlewanie ALIETTE
sierpień - na przemian oprysk BRAVO, oprysk MOSPILAN
wrzesień - oprysk TOPSIN, oprysk CONFIDOR

Nawet nie wiedziałam, że tak trzeba chronić te cudeńka

Dzięki Iwonko, ważne informacje. Skopiuję do siebie, jeśli pozwolisz
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:46, 12 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Spokojnie rozłóż folię. Nic trawie nie będzie. Szczególnie teraz, jesienią na pewno odbije i da radę

O to się M. ucieszy
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:45, 12 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zdradź tajemnicę, jak duże i po ile?

Około 1,60-1,70 po stówie (nie tanio) Ale mus był
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:42, 12 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Ludzie, pomocy - pytanie za 100 punktów. Będą mi kopać działkę (kanalizacja i wodociąg) z boku i od frontu (ha! nie ma tu jeszcze roślinek ), ale mój M. przezywa, że jego trawnik dozna poważnego uszczerbku Czy można rozłożyć na trawę czarną folię (taką grubą), żeby szybciej i łatwiej sprzątnąć ziemię z wykopów po skończonej robocie? Czy to jeszcze gorzej, bo może trawa zgnije czy coś takiego? Roboty będą trwały 3-5 dni. Macie w tym temacie jakieś doświadczenie?

Spokojnie rozłóż folię. Nic trawie nie będzie. Szczególnie teraz, jesienią na pewno odbije i da radę
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:41, 12 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Asiu, coś tam działam, pomału, pomału i widzę, że coś się rusza Dzisiaj jeszcze dokupiłam dwa spore świerki serbskie, będzie ich w sumie pięć w jednym miejscu Pozdrawiam Cię serdecznie

Zdradź tajemnicę, jak duże i po ile?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:40, 12 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)

... więc spokojnie czekam na przypływ gotówki Tylko zapomniałam z której strony ona ma napłynąć

Violu, jak mi brakowało gotówki, gdy się budowaliśmy, prosiliśmy mojego tatę o pomoc, aby nam pożyczył. Potem oddawaliśmy i znowu pożyczaliśmy
Tata zawsze wychodził z pokoju i mówił, że musi wziąć magiczną łopatkę i pójść wykopać trochę gotówki.
Kop zatem Violu, może się czegoś dokopiesz

Napisałam u mnie o opryskach.
Ogródek Iwony 18:32, 12 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Na 100% miodunka, ale na całe szczęście tylko na dwóch kupionych niedawno. Stoją oddzielnie zadołowane, bo zamierzam na ich eksperymenty kulkowe przeprowadzać od wiosny. Pozostałe bukszpany w gruncie są OK. Uff
Teraz Iwonko ten Promanal i siarczan potasu, czy na wiosnę? Gdzieś czytałam (u Ciebie???), że można poczekać bo może mróz wykończy robale.

Violu, tutaj masz artykuł Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow
Tam przeczytałam, że można od jesieni i wiosną. Jeśli uda mi się pojechać do miasta, to kupię jeszcze teraz. M kupił fajny pojemnik z lancą na opryski, to bym popryskała wszystkie buksy. W sobotę M przyjedzie,to sklepy pozamykane już będą.

Wklejam z artykułu program ochrony bukszpanów, aby nie zgubić:

Program ochrony
październik - kwiecień (czyli jesień-zima) PROMANAL ( jednokrotnie w tym okresie)
maj - oprysk TALSTAR lub MOSPILAN
czerwiec - na przemian oprysk MOSPILAN, podlewanie PREVICUR
lipiec - na przemian oprysk CONFIDOR, podlewanie ALIETTE
sierpień - na przemian oprysk BRAVO, oprysk MOSPILAN
wrzesień - oprysk TOPSIN, oprysk CONFIDOR

Nawet nie wiedziałam, że tak trzeba chronić te cudeńka
Ogródek Iwony 18:24, 12 lis 2014

Do góry
MARIA napisał(a)
Witaj Iwonko
dziękuję za poradę , byłam już kiedyś u Ani zzw ale po prostu o tym zapomniałam
Rzeczywiście piękne połączenie, myślę, że skorzystam z tamtego pomysłu.
Widzę,że nieźle sobie radzisz z rozmnażaniem bukszpanów ,ja w tym roku próbowałam ale na razie nie widziałam żadnych korzonków.
Jeszcze poczekam a nuż coś z tego będzie.

Mario, napisałam u Ciebie. Dziękuję za wizytę, pozdrawiam
Ogródek Iwony 18:01, 12 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I jak tam Violu twoje bukszpany ?

Na 100% miodunka, ale na całe szczęście tylko na dwóch kupionych niedawno. Stoją oddzielnie zadołowane, bo zamierzam na ich eksperymenty kulkowe przeprowadzać od wiosny. Pozostałe bukszpany w gruncie są OK. Uff
Teraz Iwonko ten Promanal i siarczan potasu, czy na wiosnę? Gdzieś czytałam (u Ciebie???), że można poczekać bo może mróz wykończy robale.
Przedwiośnie ogrodu..:) 17:35, 12 lis 2014

Do góry
Witaj Marta. Ładny ogródek. Bardzo podobają mi się twoje kompozycje rabat.
Lawendowy zawrót głowy 17:16, 12 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jola, cicha woda z ciebie. Najpierw nie pokazujesz, a potem tak stylowo, nowocześnie. Super. Jak się trawki wiosną jeszcze rozrosną, jeszcze lepiej będzie.

Iwonko pokazuje pokazuje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=154
Lawendowy zawrót głowy 17:10, 12 lis 2014

Do góry
Jola, cicha woda z ciebie. Najpierw nie pokazujesz, a potem tak stylowo, nowocześnie. Super. Jak się trawki wiosną jeszcze rozrosną, jeszcze lepiej będzie.
W Gąszczu u Tess 16:59, 12 lis 2014

Do góry
Witaj Tess. Piękne cisy. Jednak będziesz przesadzać? Wyglądają fajnie, jakby były już przycinane.
Miejsko & sielsko 16:56, 12 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Życzę zdrówka dla e-Musia.
Igły modrzewia fajne, jak na drzewie zdobią. Na ziemi gorzej, bo ich dużo. Grubą ściółkę wtedy robią.

Dziękuje w imieniu eMusia.
Oj, modrzew… nie polecam nikomu
Miejsko & sielsko 16:46, 12 lis 2014

Do góry
Życzę zdrówka dla e-Musia.
Igły modrzewia fajne, jak na drzewie zdobią. Na ziemi gorzej, bo ich dużo. Grubą ściółkę wtedy robią.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies