Kasiu właśnie się zastanawiam, czy nie wyciąć tego bonsaia z tła i zrobić takie dekoracje dalej, albo korą obłożyć jakiś pojemnik i tam umieścić też rojniki. One takie bezproblemowe są. Za miłe słowa dziękuję.
Dziękuję Byłam i widziałam Twoją piękną wiosnę. W ubiegłym roku zebrałam nasionka z surfinii, pięknie i szybko wzeszły. Już przepikowałam 40 sadzonek. W tym roku każde wolne miejsce będzie zajmować biała surfinia.
Bogdziu,
czy moim rodkom Twoja słynna mikstura też pomoże, czy powinnam użyć czegoś innego?
Ten pierwszy to Calsap, mam go od jesieni, ładnie zimował, ale chyba ma chlorozę, dwa razy spryskałam go roztworem żelaza i podlałam. A pozostałe to cunningam white, dwulatek i trzylatek, ale widzę jakieś niepokojące objawy, czy to grzyb?
Witam, mam bardzo małe doświadczenie i chciałem poprosić o pomoc w zidentyfikowaniu tego co jest na zdjęciu. Trawnik zakładałem 2 lata temu i jest w kiepskim stanie. Pierwszy powód to brak czasu i wiedzy a drugi to to, ze działka sąsiaduje z nieuzytkami. Chciałem w tym tygodniu zrobić wertykulacja i zasilić trawnik nawozem, ale nie wiem czy jest sens (czy to są już tylko chwasty). Czytam od kilku dni forum i już mam mętlik w głowie. Jeszcze raz prośba o identyfikacje i ewentualne porady za które z góry dziękuje.
No wiesz, no super te parawany. Odmiana eMa o 180 stopni, coś niesamowitego. Pochwal go koniecznie, świetne są, totalnie oryginalne.
A Twoje kolumny też superowe. To się teraz widzę wespół zespół ogrodowo artystycznie wyżywacie
Ciemierniki absolutnie cudowne, ja już nie mogę, gdzie nie wlezę to ciemierniki. Mam zaplanowane, ale tam jeszcze trawnik rośnie.
O kulach trzmielinowych już Ci kiedyś pisałam . Posadź obok siebie w odstępach co 2 cm 10 gałązek i często zraszaj, żeby nie uschły. Teraz jest dobra pora. Za rok będziesz miała już całkiem wypasione kulki.
Kiedyś też dużo robiłam na drutach i na szydełku, nawet miałam trzy komplety swetrów i spódnic, ale to było dawno jak były modne takie rzeczy. Czyli jakieś 27 lat temu i około 13 kg do tyłu.
Moja wiosna.