Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:46, 07 mar 2019

Do góry
Dlaczego biała altana - bo niebieski ładnie wygląda na białym a na ciepłym brązie nie.
Przymiarka

I wydaje mi sie że będzie rewelacyjnie, jeszcze boję sie o ściankę na ile spasuje ale bez przymierzenia nie mam co gdybać...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:45, 07 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Miłąm Cię pytać jak farba, ale czytam, że trudna w nakładaniu....
U mnie tak ci ężko malowało się ściany, trzeba było wcierać dosłownie w drewno, ale podejrzewam, ze dlatego iż tych +12 stopni nie było. Za to lakier na deskę podłogową to był już relaksik w porównaniu do ścian
Druga warstwa juz lepiej sie powinna nakładać tak myślę. Pamiętaj trzeba uważąć wdoborze bo już masz sporo architektury w ogrodzie, żeby to ładnie pospinać, ale znając Twój gust to się uda

I chyba o temperature chodzi. Wczoraj długo sie mordowałam, bałam się że za biało wyjdzie, ale zostawiłam na noc i ładnie kolor się wgryzł - faktycznie zrobił się jakby bielony - teraz wiem jak malować.

Dziś cieplej - powinno pójść szybko
Cały czas myślę o architekturze, mam jeszcze pewne pomysły na spojenie starej altany z SPA czymś w rodzaju pergoli - tunelu - obie musze się zgrać kolorystycznie i stanowic jeden duzy element. Na razie to zamysł, mam jeszcze czas
Ogród w remoncie 09:20, 07 mar 2019

Do góry
No to są

Moje miejsce na ziemi -początek 09:15, 07 mar 2019

Do góry
Powoli wychodzą tulipanki
Majówka na Majówce 09:15, 07 mar 2019

Do góry
I jeszcze jedna prośba o pomoc w korekcie derenia, czy ta najgrubsza (najmniej wybarwiona) ze środka gałąź jest do wycięcia? Taki jakiś pokraczny i rozłożysty ten dereń
Majówka na Majówce 09:12, 07 mar 2019

Do góry
Czy ktoś mi pomoże zrobić z tego coś sensownego? Czy tak po prostu ciachnąć w kulkę?
Jak to dociąć, żeby miało wygląd? To są dwie rośliny szczepione na jednym pniu
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:10, 07 mar 2019

Do góry
Dziś słonecznie będzie się dobrze pracowało.Pozdrawiam zaglądających.

Wzgórze chaosu 08:02, 07 mar 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Kolejna jesienna wycieczka i moje dwa sweterki
Tym razem fantastyczny park w Mogilanach. Aleja grabowa jest niesamowita, a drzewa niczym z Harrego Pottera. Znajduje się w parku włoskim obok Dworu Konopków. Czytałam, że drzewa są zabytkiem sztuki ogrodniczej i mają podobno 400 lat. Obecnie zarząd nad parkiem sprawuje PAN, na szczęście nie wkłada tam wiele wysiłku i teren wygląda nieco naturalistycznie a przez to bardzo klimatycznie. Ktoś jednak sprawuje nad nim pieczę, widać że bukszpanowe aleje skutecznie wygrały walkę z ćmą

na modzie to sienie znam ale super sweterki wyszły długo dziergasz jeden ?

nawet nie wiedziałem że tam taki fajny park jest...Kosciół visa vi znam bo to parafia Szwagierki i czasami bywamy...mus się wybrać do parku ale ostatnio był zamknięty w niedzielę...pozdrawiam
Wzgórze chaosu 06:50, 07 mar 2019

Do góry
Jeszcze jeden sweter na spacerze Kadr z Krakowa z Wawelem w tle, pogoda nijaka ale jak na luty ciepło
Czapa również mojego autorstwa

Mam też białą "różę", ale jeszcze w pąkach
Wzgórze chaosu 06:46, 07 mar 2019

Do góry
Wśród brzóz i dębów 06:45, 07 mar 2019

Do góry
marba napisał(a)

sliczne pojemniczki i dzwoneczki bardzo do nich pasuja
Wzgórze chaosu 06:44, 07 mar 2019

Do góry
Pora na zimowe kadry
Mam ich dosłownie kilka, śnieg pojawiał się i znikał... A ciepłolubne stworzenie podziwiało zimę przez okno

Wzgórze chaosu 06:33, 07 mar 2019

Do góry
Kolejna jesienna wycieczka i moje dwa sweterki
Tym razem fantastyczny park w Mogilanach. Aleja grabowa jest niesamowita, a drzewa niczym z Harrego Pottera. Znajduje się w parku włoskim obok Dworu Konopków. Czytałam, że drzewa są zabytkiem sztuki ogrodniczej i mają podobno 400 lat. Obecnie zarząd nad parkiem sprawuje PAN, na szczęście nie wkłada tam wiele wysiłku i teren wygląda nieco naturalistycznie a przez to bardzo klimatycznie. Ktoś jednak sprawuje nad nim pieczę, widać że bukszpanowe aleje skutecznie wygrały walkę z ćmą

Ogród Muszelki 06:31, 07 mar 2019

Do góry
"Szedł raz Dratewka wielkim lasem, zobaczył pod sosną rozrzucone mrowisko. Musi niedźwiedź, który na wiosnę rad mrówcze jaja wyjada, taką im psotę uczynił. Biedne mrówki biegały na wszystkie strony, znosiły po ziarnku piasku, po igiełce sosnowej i mrowisko na nowo narządzały. Użalił się nad nimi Dratewka, zdjął z głowy czapkę i jako mógł — to rozrzucone mrowisko na jedną kupę czapką zgarnął...".

"Szewczyk Dratewka"

Wzgórze chaosu 06:22, 07 mar 2019

Do góry
No więc "zadrutowałam się na amen", ale kilka swetrów powstało, a nawet wyszły ze mną na spacer

Byłam z koleżanką na plantacji dyń, spontaniczna wycieczka po jesiennym Krakowie zakończyła się na polu niedaleko Sylwii z Rancza Szmaragdowa Dolina.Opis w necie kusił bardzo, koleżanka liczyła na fajne kadry, niestety nie było ich zbyt wiele. Jednak mnóstwo odmian dyń, do wyboru i koloru, wynagrodziło wycieczkę. Kupiłam tę, którą trzymam w ręce i piękną białą. Długo zdobiła wejście do domu a potem została upieczona w piekarniku

Zdjęcia pośrodku to moja prywatna żarówka Jesienią świeci aż oczy bolą.
I na koniec mój "udzierg" na spacerze w Przegorzałach Niestety urok tej okolicy odchodzi w niepamięć. W urokliwym zamku ma powstać hotel
Mój 4 arowy azyl... 00:02, 07 mar 2019

Do góry
I przebiśniegi: stara i nowa kępka

Mój 4 arowy azyl... 00:00, 07 mar 2019

Do góry
Dzisaj kilka godzin i z hortensjami mam spokój. M uprzątnął ścięte gałęzie z jabłoni i borówek.
A ja robiłam fotki. Żałuję, że nie bardzo było co utrwalać. Krokusy dalej w ziemi siedzą, ale dwa, czy trzy pączki dojrzałam. Irysów cebulowych, cebulic i hiacyntów na razie nie widać. Za to szaleje biały wrzosiec, różowy też ruszył, ale słabo po zeszłorocznym przycięciu.

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 23:50, 06 mar 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Effka dla Ciebie wrzucam zdjęcie poglądowe. Wyklina z boku ma 180cm, a jakie tuje są wysokie A jak wprowadzaliśmy się 4 lata temu, to widzieliśmy okna w domu na przeciwko

Dziękuję, Bardzo szybko urosły Mam nadzieję, że sąsiedzi też będą chcieli coś posadzić wzdłuż granicy. Zobaczymy.
Mój 4 arowy azyl... 23:49, 06 mar 2019

Do góry
Iwonko, dzisiaj dojrzałam kilka sztuk nowych siewek rannika. Czas, aby pokazaly się kolejne. Tym razem nie przegapię nasion, nie pozwolę im się rozsiać byle gdzie.
I nowa fotka, niektore już przekwitać zaczęły.

Podmiejski ogródek 23:23, 06 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Chyba zbyt optymistyczne zdjęcia wstawiłam

Podtrzymujesz zdanie, że uroczy?

A może mur odświeżyć/przemalować a w to miejsce gdzie widać cegłę wstawić np. ażurową furtkę (drzwi) a za nimi lustro... Będzie wyglądało jakby było przejście do drugiej części ogrodu (to też zależy jaki widoczek odbijałby sie w lustrze ) I wokół furtki puścić jakieś pnącze

Och, ja mi się marzy mur w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies