Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiaty we włosach 22:28, 30 mar 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 22:21, 30 mar 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 22:20, 30 mar 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)

Bardzo ja lubie a ona- jakos nie chce sie u mnie zadomowic
Kwiaty we włosach 22:18, 30 mar 2019

Do góry

Kupilam chyba te same

Kwiaty we włosach 22:15, 30 mar 2019

Do góry

Bawarka 22:15, 30 mar 2019

Do góry
Rubens pokazal paki kwiatowe

Ups-to jeszcze nowy nabytek Nie- u mnie nie bedzie rosl w szmacie

Kwiaty we włosach 22:11, 30 mar 2019

Do góry

Dwa ogrody 22:10, 30 mar 2019

Do góry
nie oparłam się stokrotkom, teraz ten kolor jest najładniejszy

zrobiłam ostatnie zakupy bratkowe, maleństwa pachną, na razie śpieszyłam się, by posadzić, w tygodniu jakieś ustawki zrobię

Żywopłot strzyżony liściasty 22:06, 30 mar 2019

Do góry
Kocykowa napisał(a)
Ja również jestem fanką żywopłotów liściastych. Bardzo podobają mi się żywopłoty grabowe ale u siebie mam bukowy. Ponieważ kiedy zakładaliśmy ogród potrzebowaliśmy wiatrochronu oceniliśmy, że buk będzie najlepszy. Jego miedziane liście utrzymują się do maja - wówczas w ciągu zaledwie kilku dni zmienia się w cudownie zielony parawan. Stanowi wspaniałe schronienie dla ptaków. Od dwóch lat w naszym żywopłocie zamieszkuje jeż.
Mój żywopłot ma 10 lat. Zasadniczo nie ma z nim żadnych problemów. Cięcie 1-2 razy w sezonie i opryski przeciwko mszycom.
Żywopłot sadziłam z sadzonek (z odkrytym systemem korzeniowym) kupionych w nadleśnictwie - marzec to najlepszy czas na zakładanie takiego żywopłotu.
A oto jak prezentował się żywopłot na początku ubiegłego sezonu (jeszcze przed postrzyżynami)

Piękny ... kiedy mój grabowy będzie taki
Kwiaty we włosach 22:06, 30 mar 2019

Do góry

Dwa ogrody 22:04, 30 mar 2019

Do góry

śnieżnik mnoży się, jest wszędzie, ale lubię go

Ogród Małej Mi 2017 22:04, 30 mar 2019

Do góry
Balea napisał(a)
Witam,

przejzalam wszystkie twoje watki i jestem pod wrazemiem.

Widze, ze masz bardzo duzo roznych jezowek, wiec mialam bym 3 pytania (bo ja nie mam jeszcze ani jednej i sie nie znam moze znajdziesz chwile czasu aby mi na nie odpowiedziec

1.Ktore z tych bialych/kremowych jezowek mogla bys mi polecic?
2.Czy jestes zadowolona z cherry fluff?
3.Ktora z jezowek (obojetnie jaki kolor) najdluzej kwitnie?

Pozdrawiam
Balea

Jestem pod jeszcze większym wrażeniem...bo przeczytać te moje grafomaństwo to naprawdę od razu do księgi Guinnessa.

1. Ogólnie mi jeżówki słabo rosną, bo ogród zarósł i jest za mało słońca a po drugie mam glinę a one tego nie lubią.. Jak jeszcze było słońce to sobie rosły, a teraz strajkują Z wyjątkiem tych moi siewek..te są nie do zdarcia. I rosną wszędzie.
Ja najbardziej lubię jeżówki które są sztywne.. i maja na zimę zaschnięte koszyczki. Są wtedy ozdobne dłużej. I ładniej się starzeją. A do tych należą wszystkie pojedyncze. Z białych, niestety nie pojedyncze i nie sztywne to Merinque. Są jednak śliczne.
2. Jestem zadowolona chociaż to nie moje kolory, ale ma w sobie to coś..
3. Jak maja dobre warunki, obcina się przekwitłe kwiaty to kwitną wszystkie długo Dlatego pomimo, ze u mnie im ciężko to dokupuję coś co roku... by ilość grała

Najbardziej lubię jednak moje siewki.. duzo w tym roku wywaliłam/oddałam, bo już zdominowały mi ogród.. ale gdyby nie chęć posiadania różnych roślin to mogłyby być wszędzie Od lipca do października kwitną, bezobsługowe, a potem jeszcze zimą zdobią. Ptaki jedzą nasionka.. Do dziś trwały.. ale ścięłam i trawy też.

Żywopłotki cisowe. 21:57, 30 mar 2019

Do góry

Dziś już mnie błyskotki nie interesują, oj, boli kolano aż brałam prochy.
Cały tydzień co dzień gdzieś latałam od popołudnia w ogrodzie praca, dziś wykopałam dwie duże trawy i efekt bólu.

Wreszcie dziś kupiłam bratki tak się zbierałam, jeszcze nie posadzone.

W Obi kupiłam rojniki, pomyślę gdzie je posadzić, do rynienek betonowych to za mało.

Mam kilka ciemnych ciemierników, ale widoczne są tylko z bliska, jednak wolę jasne.

Bawarka 21:57, 30 mar 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasiu wiosna pędem u Ciebie się pojawia.
Moja odpowiedź, chociaż i tak jestem do tyłu.

Goniu, dziekuje slicznie, pieknosci masz i wcale nie do tylu
Kwiaty we włosach 21:56, 30 mar 2019

Do góry
Witam się w piękny wiosenny wieczór.
Kasiu co do judaszowca : odpuszczam go (na razie), popatrzyłam u Ciebie jak się rozwija, rośnie i nadal będę go odwiedzać.
Daria dzisiaj pospacerowałam, jeszcze dużo przede mną.
Aga rumianka gości u mnie od kilku lat, dobrze zadarnia miejsca, jest cały czas zielono.
Dzisiaj u nas było ciepło i słonecznie, zero wiatru.
Derenia kousa przesadziłam, byliny znalazły stałe miejsca, różanki nie zdążyłam obrobić. Trawnik też do ogarnięcia.
Pojawiły się sasanki, barwinek,bergenie.

Dwa ogrody 21:54, 30 mar 2019

Do góry
Muszelko, właśnie doczytałam, że przylaszczki zasadową glebę lubią, muszę dać różowym skorupek, bo niebieskie bez problemu rosną
Sylwio, wanienka to taki podręczny magazynek. Schowane są w niej jeszcze szafirki, fiołki i co chwila ląduje coś jeszcze
Bożenko
Damian ( paradas ) witaj
Kradnij pomysł śmiało, żółte krokusy skończyły kwitnąć, zaczęły fioletowe

Gosiek, nie wyrzucaj, sadź do garnków
Małgosiu, szafirki w blokach startowych. A tulipanki botaniczne, to i wcześniejsze, w ub. roku kwitły w pojemnikach, jesienią posadziłam do gruntu

Działeczka Asi :) 21:50, 30 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Asiu jaki kolorek masz magnolii białą czy różową?
Masz może zdjęcie jak kwitła.
Planuje sobie kupic magnolię.

Gwiaździsta to biała
Ale mam jeszcze nową sadzona w zeszłym roku, ale już po kwitnięciu, też biała Czekam na jej pierwsze kwiaty

Gwiaździsta z zeszłego roku

Słoneczny Ogród 21:49, 30 mar 2019

Do góry
Chociaż mało do przekopania będzie pod warzywa.
Został wolny kawałeczek przy oborniku na dole zdjęcia.
Ogród Małej Mi 2017 21:49, 30 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Cięcie....ach wiem, co znaczy, moja jesień to był pogrom cięcia

Dziś ścięte co najmniej na wielkiego dostawczaka.. jeszcze lawendy, hortki, wrzosy i z grubsza i najpilniejsze będzie ogarnięte.. Dziś stałam nad tują czy ją ciąć w kulkę czy nie.. i wywaliłam cała.. nie mam kiedy ciąć... i mam i tak dużo co cięcia.
W tym roku poszły 2 bonzaje....bo tez nie mam kiedy.. życie weryfikuje nasadzenia

Po wyciepanym jałowcu gigancie zrobiło się przestronniej, jeszcze rok i się wyrówna..

Księżycowy... 21:48, 30 mar 2019

Do góry
Moje pierwsze krokusy w życiu. Jestem w nich zakochana.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies