Madziu dopiero z grubsza uporządkowaliśmy i wywiezione co zbędne. Teraz zaczyna się praca nad zmianą wizerunku
Chłopcy pomagają, nie mam z nimi problemu. Był moment, ze się nie chciało, ale to już za nami
W ogrodzie ozdobnym już buchnęła wiosna,z tyłu już nie straszy i jestem szczęśliwa
Pracy mamy dużo, ale jest cel i to jest najważniejsze.
Dziękuję!!
Tup, tup, tup... kolejny przesympatyczny spacerek zaliczony.
Wczoraj byłam pierwszy raz po zimie w szkółce i polowałam na kaliny, ale u nich krucho. Za to przywiozłam 2 tawuły szare i odkupiłam azalię anneke, oraz 2 powojniki. Były piękne wiśnie kiku-shidare, wysokie prawie 3 metry, ale cena mnie powaliła. Buki też mają niestety w cenach z górnej półki, bo ja chcę wysokie. Cóż za miesiąc kupię
Ja jeszcze nigdzie nie byłam, ale czuję że po świętach to nadrobię
Chciałabym Kiku w ogrodzie, ale powiem szczerze że miejsce się kurczy w zastraszającym tempie ... może wsadzę ją w warzywniku na środku zamiast abisynki. Jeszcze nie wiem... No i dwie Umbraculifera, ale to dopiero przed dom zamiast kolumn
W sumie to potrzebuję tylko trochę bylin głównie jeżówek, ostróżek i floksów. Z krzaków chyba trzy albo cztery kaliny. Chcę jeszcze magnolię gwiaździstą, kwaśnodrzewa konwaliowego i śniegowca wirginijskiego. To na tyle, o reszcie pewno dowiem się w szkółkach
Na buki nie mam miejsca...