Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:47, 11 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Na linii nawadniającej się zupełnie nie znam - ja latam z wężem Ale projekt wygląda imponująco...

Dzięki Beatko Najlepiej gdyby było profesjonalnie Poczekam, może jeszcze ktoś doradzi
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:33, 11 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Borbetko to mój drugi sezon roślin cebulowych, bo posadzołam je pod wpływem Ogrodowiska pierwszy raz w życiu jesienią 2013 i miałam wiosną tyle z nich radochy że trudno opisać

Ja też nigdy jeszcze nie sadziłam cebulowych. To na pewno piękny widok tyle kolorów na wiosnę i jaka satysfakcja, że samemu się to zrobiło
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 20:34, 11 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
nie ma za co!
u nas prawie położona instalacja. Częściowo zaznaczone miejsca zraszaczy. Mam ogromną nadzieję, że do świąt się z tym uporamy. Nie zawsze jest czas i siła po 8h w pracy.
Dzisiaj przycięłam bukszpany, porobiłam sadzonki z tego, co obcięłam bo szkoda mi było wyrzucić
Wcześniej zasiana lawenda powoli kiełkuje.
IDZIE WIOSNA!

Jest za co jest
A Ty też nie masz w projekcie zraszaczy statycznych tylko same rotacyjne? I ile masz sekcji? I ile wyszło Ci linii kroplującej?

Widzisz lawenda Ci wzeszła... ja to nie mam ręki - mi nic nie wzeszło ani lawenda ani werbena
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:25, 11 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Niniejszym melduję, że w dniu wczorajszym w carrefour były ładne runianki (rozrośnięte do podziału, za 4,99 doniczka), róże w sporym wyborze oczywiście nn po 3,99 balot - kupiłam jedną (cokolwiek z niej wyrośnie + nie mam gdzie posadzić).
I spore bukszpany po 8,99 bodajże, niezłe jak na tę cenę. I wybór hebe i mini iglaczków po parę zł - ale na to nie patrzyłam wcale.

I kupiłaś bukszpany? a jakie duże były?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:17, 11 mar 2015

Do góry
Powracam po kilku dniach nieobecności spowodowanej chorobą.

Otrzymałam wczoraj projekt nawadniania

Wklejam go z prośbą o ocenę

Przepraszam za jakość.
Jeśli macie jakieś uwagi, proszę piszcie
Ogród w Puszczykowie 18:59, 11 mar 2015

Do góry
Piękną linię rabat stworzyłaś! Akurat w moim guście Super
A ja ciągle dumam nad moimi...
Ogród Mirelli 18:45, 11 mar 2015

Do góry
Ślicznie! Na jaki kolor będą kwitły?
Ogródek Iwony 18:08, 11 mar 2015

Do góry
Gratuluję również ja

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 17:25, 11 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
myslałam o oświetleniu w ściółce a nie w trawniku. Tak, żeby podświetlało liście roślin i dawało poświatę wkoło.
Przy ganku mamy lampę, która uruchamia się na ruch, tak samo przy tarasie. Więc jak ktos idzie z obu stron to przez jakiś czas oświetlenie mocne ma.

Ja na wszelki wypadek zostawiłabym kabla zarówno na wariant A jak i B (to chyba tylko trochę kabla więcej?). Mój mąz jest elektrykiem więc w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam - zawsze było już zrobione

A jak tam nawadnianie - doszliście już do tego etapu czy ciągle jeszcze drenaż?
Bo ja dostałam projekt i dumam czy czegoś jeszcze nie zmienić? Chyba materiały też od tego pana zakupię. Cenowo fajnie i ... zaczynamy się zastanawiać czy to aby na pewno jest dobrze przewidziane? Oj, tak bym chciała żeby to wszystko sprawnie działało! Bardzo dziękuję Anitko
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:02, 11 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
kwiat pokazany jest w każdej facie: pączka, rozkwitu, i jak przekwita. Ma sporo kwiatów i zmienny kolor.

Myślałam, że nie będę miała róż u siebie. Ale jak tak patrzę na Twoje róże to zaczynam się do nich przekonywać. Tylko one wymagają chyba spoooro pracy... Reniu, piękne!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:09, 10 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Przeczytałam wreszcie Twój wątek. Co tu dużo mówić jest cudownie! Ogród jak za katalogu! Przypomniałabym się ze swoim planem ogrodu ale już widzę ile masz pracy z ogrodem i w domu Pozdrawiam

ooooo matko wybacz umknęło mi...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:00, 10 mar 2015

Do góry
Przeczytałam wreszcie Twój wątek. Co tu dużo mówić jest cudownie! Ogród jak za katalogu! Przypomniałabym się ze swoim planem ogrodu ale już widzę ile masz pracy z ogrodem i w domu Pozdrawiam
Postawić trawkę nad i... 19:06, 08 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki,
Nie znałam tej marki. U nas nie ma takich sklepów

...ta firma ma również stronę internetową i bardzo duży wybór
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:37, 07 mar 2015

Do góry
Krys napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=12#post_3 Reniu inspiracja dla Ciebie ,pozdrawia

Dziękuję Krysiu że o mnie pamiętasz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 07 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
A jak czyścisz tuje? I dlaczego?
Wybacz, może przeoczyłem jak pisałaś o tym.

Wybieram to co uschnięte w tujach od środka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:39, 07 mar 2015

Do góry
iwonav23 napisał(a)
Reniu, odpisuję u Ciebie, aby nie śmiecić szefowej.
Rozumiem, że potrzebujesz sporo kompostu do rewitalizacji trawnika.
Można kupić całkiem niedrogo na ul. Sanitariuszek w Łodzi. Najlepiej wychodzi własnym transportem ( wsypują na samochód dostawczy), ale mają i workowany. Telefon do kompostowni znajdziesz w internecie.
Taki kompost nie jest wskazany pod rośliny użytkowe( jadalne). Ale pod trawnik i ozdobne, jak najbardziej.
Dzięki temu coś urosło na całkowicie zdegradowanym kawałku ziemi, na terenie przemysłowym, gdzie założyliśmy ogród firmowy.

Dziękuję bardzo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:51, 07 mar 2015

Do góry
Ren133 odpisałam u Ciebie w wątku.
Pozdrawiam Szefową.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:43, 07 mar 2015

Do góry
W nagrodę za ciężką pracę przy czyszczeniu tui zapachniało dziś u mnie wiosennie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:22, 07 mar 2015

Do góry
iwonav23 napisał(a)
Danusia, na taką odpowiedź czekałam. Dziękuję Ci bardzo
Temat na następną książkę jak znalazł.
Ogród Babci Jasi znam, odwiedzam i bardzo, bardo lubię jego klimat. Ale tam teraz mało piszesz.
Też wierzę w kompost i wszystkie rośliny w moim ogrodzie rosną w dołkach podsypanych kompostem. Nowe rośliny. Stare tak dobrze nie mają.
Najpiękniejszy trawnik wyrósł na warstwie kompostu. Co prawda wspomagałam się kompostem z kompostowni miejskiej, bo nie mam tyle odpadów.
A u Ciebie, słyszę powstała profesjonalna kompostownia. Słowa uznania dla Witka.

Ale ciągle kusi aby podsypać sztucznym, bo rośliny będą większe, piękniejsze, o dużych kwiatach. Z tym najtrudniej walczyć.

Widzę, że jesteś z okolic Łodzi Mogłabyś polecić jakieś dobre źródło kompostu? Jeśli to nie problem?
Mały ogród, ale duuużo radości 09:41, 07 mar 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Dzięki lekturze wątku any_art, wiem, że to chyba runianka.

Czy klaruje się już coś w kwestii Twojej rabaty czy masz jeszcze większy mętlik w głowie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies