Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miejsko & sielsko 23:15, 09 maj 2014

Do góry
Cisza???
Roztoczańskie klimaty 23:14, 09 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Eee nie ja mam teraz wszystko rozkopane i brak czasu na poprawki na rabatach dopiero się wybieram do końskowoli na zakupy jeszcze korą obsypać rabaty......wszystko narazie rozkopane......ja bym u Mai zobaczyła Sylę Madżen albo Anę

A co rewolucjonizujesz teraz?
Początki w Kruklandii 23:13, 09 maj 2014

Do góry
Ciekawa jestem efektu brozity z berberysami, zapowiada się baaardzo interesująco
Minimalizm z odrobiną romantyczności 23:09, 09 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
mniej więcej na środku każdego przęsła planuje albo umbrę 3 szt, albo graba (tych może gęściej troszku )
Ale oczywiście, żeby nie było tak łatwo, to na samym końcu stoi słup i to mniej więcej w polowie przęsła.....no i burzy mi cały ład

i tak samo po drugiej stronie wjazdu, pod murkiem czerwonym.

Pomyśl na tej rabacie o bordowych bukach (do formowania i nie słuchaj, że za mały ogród) lub wisniach pissardi, a może klonach red sunset. Czy nie będzie zbyt monotonnie zielono z grabami lub wisniami? Jesli jednak zdecydujesz sie na zielone to rekomendowałabym umbry. Ewentualnie pomyśl o ambrowcach kolumnowych lub teź strzyżonych w piekny szpaler.
A jesli myślisz o limonkowym kolorze to oczywiscie miłorząb mariken chyba głosowałabym za limonkom pod kolor żurawek
Minimalizm z odrobiną romantyczności 23:04, 09 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

posadzone cisy...
na razie nie wykopywałam wszystkiego...

Zastanawiam się, czy jak będę prostować ścieżkę, to robić ją centralnie na środku, no może trochę więcej od ogrodzenia, czy może lepiej zrobić ją przy samej ścianie domu???
No i chcę zamienić- żwir/kora pod rośliny, a ścieżka z trawy

O jacie jaki piekny zakątek Ci powstał!!! Wielgachna kula I urodziwy buczek
Co z tym ogródeczkiem począć 23:02, 09 maj 2014

Do góry
Ewa czy przycinasz wiotkie pędy kaliny? Bo ja się jej uczę....
Ogród do kwadratu 23:00, 09 maj 2014

Do góry
Tak sobie czytam i widzę że świadomość szkodnikow na forum rosnie i niech mi nikt nie powie, że bez chemii wygramy... Opryskaj Mospilanem lub Calypso. Opryski naprzemiennie co 7 dni....
Myślałam, ze to wełnowce.... Zjadły mi kiedyś palmę w domu.....
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:50, 09 maj 2014

Do góry
Biegasz po innych wątkach a u Ciebie cisza?
Ogród Magdalenka 22:48, 09 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

U mnie sucho. Jak pada, to jak ksiądz kropidłem. Dziś kilka razy szurnęło mocniej, ale wszystko mało.
l
Chyba zazdroszczę.... Bo u nas zaraz grzyb będzie panował... Ledwie wytępię gąasienice i mszyce, będę na grzyba pryskać....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:46, 09 maj 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

To są "Blushing Lady" albo "Elegant Lady" chyba?
Jeżeli bardzo wysokie i z Lidla…
Tyż je mam

To czego nie pokazujesz zdjęć potfffforze
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:44, 09 maj 2014

Do góry
Haniu tulipany uwielbiam, ale piwonie wielbię czekam do czerwca na łany piwonii u Ciebie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:42, 09 maj 2014

Do góry
Piekna ta nowa rabata!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 09 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Nie wiem czy lubi mokro...........u mnie odwrotnie klon chbya miał za sucho i jeszcze go na wiatry narażałam bo pośrodku trawnika w prześwicie między budynkami stał ........ i tez niedobrze....

Wygooglałam sobie ten miłorząb mariken - sliczniusi jest......ja na pewno póki co mojego klona nie wywale ale tan mariken wpisany na liste chciejstw, obok grujecznika.....tylko gdzie ja to wszystko pomieszcze.......

Fotki sliczne, ogród z kwiatami i kolorami bordo zurawek, tulipków na tle zieleni bossssski........

Kocham klony ale bez wzajemniści...... Mój niekoniecznie w tym miejscu przetrwa, bo mimo, że mu zrobiłam drenaż, podwyższenie to na tę rabatę spływa woda z dachu i tarasu. Wiec klon prędzej czy pózniej może być podtopiony. Nawet trzmieliny tu slabo rośly dopóki się nie ukorzeniły.

Milorząb mariken to żelazny punkt nasadzeń Danusi. Tak wczoraj patrzyłam na Finkowe zurawki w kolorze cytrynki i wydumałam, że mariken ładnie by kontrastowal z ciemnozielonym tlem zywopłotu grabowego.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 09 maj 2014

Do góry
Mila napisał(a)

Ja stawiam na Uncle Tom

Nie jestem pewna. Jesienią się zmobilizuję i na starym komputerze pogrzebię w archiwum. On ma charakterystyczny malutki zielony listek przy kielichu kiwatka. W pąku wygląda jak ice cream.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 09 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

I azalie i tulipki śliczne, ładne zdjęcia zrobiłaś no i trawki ładnie wyglądają w słoneczko pozdrawiam

Dziekuję Aniu. Fotografuje do woli, gdyż bardzo mi sie podobają te czarne tulipany. Biedronkowe są w kolorze wina ale z internetu to prawdziwe queen of the night

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno,

to pozostańmy przy wersji czw.. Może do tego momentu "nazbieram" na skrzynię terakotową u Pana od Deromy.

Ewo dzowniłaś gdy szalalam w ogrodzie... Zapraszam kiedy Ci pasuje, daj tylko dzien wcześniej znać

Agania napisał(a)
Rozkochałam się w twoim ogrodzie................nazwy tulipanków zapisuję, bo pomału u mnie czas na cebulowe

buziak

Tulipany to wiosenny cud natury, jak taka brzydka cebula może mieć taki piękny kwiat zachwyca mnie to złoto Holendrow a ubiegłoroczny wypad do keukenhof uważam za jeden z najlepszych wekendów majowych. Już z M planujemy kiedy powtórzymy ten wypad

Slawko napisał(a)
Ah.... te Twoje tulipki <3 <3 Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Dziekuję i szalonego weekendu ci życze. Ah zazdroszczę ci tego ze wiek i maj.... Oj w Twoim wieku w ogrodzie w ogole nie spędzalam czasu... Nawet kaktusy mi w domu usychały
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:17, 09 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno,

to pozostańmy przy wersji czw.. Może do tego momentu "nazbieram" na skrzynię terakotową u Pana od Deromy.

Ewo dzowniłaś gdy szalalam w ogrodzie... Zapraszam kiedy Ci pasuje, daj tylko dzien wcześniej znać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:17, 09 maj 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

dzięki Marzenko.
A pamiętasz nazwę, albo nr koloru?
W sklepie na wzorniku te kolory wydaje się że wpadają w brązy. A u Ciebie to szary.
W składzie tych szarych jest biały, czarny i ciut fioletu, więc powinno być ok, bez brązu.

Postaram sie jutro poszukać puszki z numerem. Z pewnością szukałam z domieszką niebieskiego barwnika bo w takich zimnych odcieniach mam tynk na domu.

I dziekuję za pochwaly
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 09 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
takich nie widziałam, w necie też przeważnie sa albo te małe i dorosłe nie widziałam nic pośredniego, ale ile dorosłych wytłukłam w ciągu ostatniego tygodnia...

Takie u mnie byly. Przegooglalam net i nie wiem czy to imago???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 09 maj 2014

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
Marzenko, powiedz jeszcze proszę, kiedy teraz mam ciąc żywopłot grabowy ? Posadziłam go w tym roku wczesną wiosną i przycięłam na 30 cm od ziemi. Czy w tym roku jeszcze raz ciąć? A jak w latach następnych ile razy w roku i kiedy tniesz swój?

Teraz nie tnij , poczekaj do przełomu maja/czerwca. Z pewnością graby w tym roku podrosną i właśnie teraz jest ważne systematyczne cięcie aby się ladnie zageszczaly i nie wypuszczały długich łysych badyli.
Tnę 3 razy w sezonie :
1. pod koniec lutego lub na poczatku marca, prżed ruszeniem wegetacji, wtedy tnę bardzo dokladnie, gdy widać wszystkie pędy, nadaję żywopłotowi wyrażny kształt
2. Koniec maja lub początek czerwca w zależności od siły przerostu
3. Pod koniec lipca lub do połowy sierpnia.

Młody żywoplot warto zasilać dwa razy w sezonie. Generalnie lisciaste intensywnie strzyżone warto zasilać. Ja teraz robie to raz w sezonie aby zbyt intensywnie nie rosly ale gdy żywopłot jest młody warto zasilić dwa razy w sezonie no. Azofoską lub florovitem. Raz wiosną a potem na początku lata.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:07, 09 maj 2014

Do góry
safikey napisał(a)
oj nie moge sie nadziwic i napatrzec jaki masz cudny ogród - rosliny i rabaty po prostu miodzio

Wielkie dzieki za komplementy zapraszam częściej

Anita1978 napisał(a)
Fotki obejrzane! Jesteś mistrzynią w upychaniu na rabatach! Chyba zostaniesz moim guru w tej kwestii

Cos mi ostatnio konceptu w upychaniu brakuje. Mam nadzieję , ze jutrzejsze targi mnie natchną

gruba_dynia napisał(a)
Marzenko, powiedz jeszcze proszę, kiedy teraz mam ciąc żywopłot grabowy ? Posadziłam go w tym roku wczesną wiosną i przycięłam na 30 cm od ziemi. Czy w tym roku jeszcze raz ciąć? A jak w latach następnych ile razy w roku i kiedy tniesz swój?

Kindzia napisał(a)
Dzięki Madżen za identyfikację

Proszę bardzo

popcarol napisał(a)
Madżen! Bossko u Ciebie!
Czosnkom ciachnęłaś liście, czy trawki tak skutecznie zasłaniaja??
Przepięknie!
A graby jakie równiutkie! ach i och!!

Czosnkom ciachnęłam liscie bo były wielkie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies