Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 21:58, 06 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
teraz się zaczyna sezon więc cierpliwości

Zapowiadają dużą poprawę pogody więc pójdziesz ja burza w najbliższych dniach. Powodzenia

PS Nie zapomnij wrzucić zdjęć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:41, 06 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Reniu, porządny prysznic wszystkim zimozielonym na wiosnę dobrze robi. Takie wymyte z kurzu lepiej też przyjmą na siebie opryski
Pozdrawiam
P.S. Zdjęcie mojego wymazanego ogrodu trzeba było usunąć - odgórny nakaz Ale to i tak nie twoje klimaty. Niech żyją różnice

Oj coś czuję, że kąpiel tujom muszę zrobić i to szybko
A zdjęcie sobie zostawię jeśli pozwolisz, bo mi się podoba i nastraja romantycznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:31, 06 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Cofam się i cofam do mojego ostatniego wpisu - ale DZiewczyno projektujesz ostro
Myślę, ze dziewczyny dobrze kombinują. Dopasuj to do projektu Szefowej i będzie extra
Z promanalem poczekaj jeszcze pare dni...

Tak jest ... A Ty ruszaj pełną parą od poniedziałku, bo przecież inspiracji mi potrzeba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:28, 06 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widzę ze tu planowanie w stanie wrzenia. Wynik pewnie wszystkich zachwyci. Pozdrówka zostawiam.

Dziękuję bardzo i życzę w końcu pięknej wiosennej pogody
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 06 mar 2015

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Reniu,postaram się jutro do ciebie wskoczyć.
Ale widzę że szefowa ci doradza,to masz profesjonalne doradztwo.

Dziękuję bardzo i czekam...
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:52, 06 mar 2015

Do góry
Madżen - bo nie zdziera się kory tylko to co samo odpada

Ren133 - donice kupiła Gierczusia, ale kolor nie pasował, wiec ja odkupiłam od niej.. ale już nie pamiętam kto to sprzedawał. Dawno to było

Rench - skleroza moje drugie imię Pierwszy sezon nie powalił na kolana, ale musi się chyba rozrosnąć... testowo kupiłam po 1 szt. różne, tylko co po testach jak już nie pamiętam która jest która ???

Kitek - do lekarza muszę sama zajechać, sama muszę zresztą wszytko też zrobić, bo nie mam nikogo o kto mnie wyręczy nawet w chorobie. eMuś stara się jak może ale on jeszcze też inwalida. I to raczej jemu powinnam pomagać.

Akcja 5 minut czy nie ma ciemireników takich jak w zeszłym roku (do lekarza jadę obok giełdy).. i wyszłam z kartonem prymulek.. piękne

Mój ogród pod górkę... 15:28, 06 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki serdeczne!
Rododendronowy ogród II. 13:51, 06 mar 2015

Do góry
Super uchwyciłaś wiewiórkę - zdjęcie super, ma to coś
Mój ogród pod górkę... 13:40, 06 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
No właśnie jaki masz plan tak w punktach Ciekawość mnie zżera, najlepiej jakbyś już poszła sadzić

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:20, 06 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Waldek pisał, że powinno być 10-12C całodobowo, żeby Promanal stosować

To trzeba czekać aż w nocy będzie 10*C?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:19, 06 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Na pewno spróbuję tego sposobu
Trochę zaniedbałam moje tuje. Ale postaram się to naprawić
Do niedzieli jeszcze muszę zrobić oprysk Promanalem (nie wiem tylko czy 1-2*C w nocy nie będzie przeszkodą)a potem na początku kwietnia - jakiś dobry nawóz

Waldek pisał, że powinno być 10-12C całodobowo, żeby Promanal stosować
Rododendronowy ogród II. 12:19, 06 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczne zdjęcia

Dla prawdziwych fotografów to byle co ale mnie ciesza.
Rododendronowy ogród II. 12:08, 06 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
I ptaszki

Śliczne zdjęcia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:34, 06 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Czyszczenie tui myjką ciśnieniową to jest bardzo dobry pomysł, też czasem tak robię, np bluszcz na murze daję czadu i suche liście spadają.

Na pewno spróbuję tego sposobu
Trochę zaniedbałam moje tuje. Ale postaram się to naprawić
Do niedzieli jeszcze muszę zrobić oprysk Promanalem (nie wiem tylko czy 1-2*C w nocy nie będzie przeszkodą)a potem na początku kwietnia - jakiś dobry nawóz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:25, 06 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rozwiązanie nawadnianie nie musi być ciekawe, powinno być profesjonalne przede wszystkim.

Jeśli na projekcie pan połączy zraszacze statyczne z rotacyjnymi w jednej sekcji, to zrezygnuj z Pana usług

Jeśli nie zastosuje zraszaczy na 50 % (muszą dolewać do siebie) to też zrezygnuj. Jeśli zastosuje Gardenę, to jest amatorem i też zrezygnuj.

Dziękuję Danusiu, że do mnie zawitałaś Dzięki Twoim wcześniejszym uwagom na temat rabat dałam sobie czas aby wszystko po trzy razy przemyśleć zanim podejmę decyzję (bo w życiu to ja jestem badzo narwana i niecierpliwa a w ogrodzie tak nie można zwłaszcza na etapie planowania). Cały czas szukam...
Jeśli chodzi o nawadnianie, to wiem,że powinno być profesjonalnie zrobione aby działało prawidłowo i było ułatwieniem a nie mordęgą. Czy będę mogła zapytać o opinię jak już dostanę gotowy/wstępny projekt?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:42, 06 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Do doniczki posadź, wynoś na powietrze jak ciepło, a na noc do chłodnego pomieszczenia. Aż minie ryzyko najgorszych przymrozków lub przekwitnie. Jak nie ma w nocy przymrozków to może być na zewnątrz. Ja swoje szklarniowe w zeszłym roku już 6 marca wsadziłam do donic (z doniczkami) .. przymrozków nie było wiec tak sobie stały.
Tu jeszcze nie zadołowane w donicach... one aż tak ciepło to nie potrzebują, to rośliny chłodnego klimatu.... Teraz w gruncie rosną i mają pąki kwiatowe. Te były pędzone w szklarni to już w marcu były full kwitnące.

Witaj Mala_Mi
Gustowne te donice Gdzie można je kupić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:23, 06 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A tak tak, to wiem ... i że są zraszacze statyczne i rotacyjne też - w sumie to czekam na ciekawe rozwiązanie od pana od nawadniania

Rozwiązanie nawadnianie nie musi być ciekawe, powinno być profesjonalne przede wszystkim.

Jeśli na projekcie pan połączy zraszacze statyczne z rotacyjnymi w jednej sekcji, to zrezygnuj z Pana usług

Jeśli nie zastosuje zraszaczy na 50 % (muszą dolewać do siebie) to też zrezygnuj. Jeśli zastosuje Gardenę, to jest amatorem i też zrezygnuj.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:34, 06 mar 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Witaj Renia.

Wtrącę słówko odnośnie rozchodników okazałych- ja też dzieleje o każdej porze roku i wsadzam w nowe miejsce. Przyjmuja się bezproblemowo.
Dodatkowo, jak odetnę niechcacy gałązke bez korzeni- to też robie z niej sadzonke Najpierw mocze w wodzie i do ziemi.
efekt 100 %

Pozdrawiam

ps. a u mnie dziś śnieg na ogrodzie!

A u mnie szron i mgła
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:14, 06 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)

To napisz mi adres na priv to ci wyślę.

Jeśli coś będę wiedzieć to ci napisze oczywiście , ale w projektowaniu to ja jestem cienki bolek przy dziewczynach. Sama jestem na tym etapie znaczy się projektowania swoich rabat.

Ok. Już wysyłam
Ogród ogrodniczki 23:08, 05 mar 2015

Do góry
Witaj
Czytałam jak super pomogłaś stworzyć projekt ogrodu Anitce (anitan). Naprawdę dobra robota! Piszesz, że lubisz projektować. Czy mogłabyś mi pomóc dobrać drzewa/drzewo do rabaty z jałowcami w tle?
No może trochę zbyt bezpośrednio, ale utknęłam i nie mogę sobie poradzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies